Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Akıllı Otomobillerin Güvenliği İçin Trend Micro ve Panasonic Birlikte Hareket Edecek

Trend Micro ve Panasonic, otonom ve akıllı araçlar için risk oluşturan siber tehditlere karşı çözüm geliştirmek için bir araya geldiler. ...

Trend Micro ve Panasonic, otonom ve akıllı araçlar için risk oluşturan siber tehditlere karşı çözüm geliştirmek için bir araya geldiler.

Yapılan anlaşma ile birlikte navigasyon sistemleri ve telematik cihazların yönetildiği bilgi-eğlence araçlarının yanı sıra hızlanma, direksiyon ve frenleme gibi sürüş ögelerini kontrol eden Elektronik Kontrol Üniteleri’ne (Electronic Control Units) yapılacak her türlü saldırıya karşı üst düzey güvenlik çözümlerinin oluşturulması planlanıyor.

Siber saldırganların akıllı otomobiller üzerindeki etkileri her geçen gün artıyor. Saldırganların, araçların direksiyonlarını ve fren sistemlerini kontrol edebilecek seviyeye gelmeleri büyük bir risk oluşturuyor.

Akıllı araçlara yönelik yeni tehditler ortaya çıkarken, bu tehditlere güvenlik çözümlerini hayata geçirmek tek başına yeterli olmayabiliyor.


Bu noktada tercih edilecek güvenlik çözümünün yanı sıra yeni nesil siber saldırıları bulut üzerinden takip edip, bu saldırılara karşı güvenlik çözümünün geliştirilmesi daha büyük önem taşıyor.

Ortaklık ile beraber her iki şirket de mevcut teknolojilerini bir üst seviyeye taşıma fırsatı yakalayacaklar. Panasonic'in Kontrol Alanı Ağı (Control Area Network - CAN) saldırı tespit ve önleme teknolojisini ve Trend Micro’nun “IoT Security” platformunu bir adım öteye taşıyacak.

Panasonic'in teknolojisi, sürüş işlemlerini kontrol eden ECU'lara gönderilen yetkisiz komutları tespit ederken, Trend Micro IoT Security ECU'lara sürüş operasyonunu kontrol eden yetkisiz komutları ve güvenlik açıklarından yararlanmak isteyen saldırıları bulabilecek.

Bu ortaklık sayesinde, her iki teknolojinin de tespit ettiği şüpheli hareketler algılanıp, engellemesi için buluttaki bir analiz platformuna gönderilecek. Trend Micro ve Panasonic, araç içi ve bulut sistemlerini de kapsayan siber tehditlere karşı çalışmaya başlayacaklar.

Geliştirilen ürünler, 2020 yılından itibaren pazara sunulacak.
*1 Elektronik Kontrol Ünitesi: Motorları veya direksiyon gibi aktüatörleri kontrol eden bilgisayarlar.
*2 Araçiçi Eğlence Sistemleri: Araçta yer alan eğlence ve bilgi içeriklerinin yer aldığı uygulamaların tümü.
*3 Telematikler: Araca gelen ve giden bilgilerin transferini sağlayan servis.
*4 Kontrol Alanı Ağı saldırı tespit ve önleme teknolojisi: ECU'lar arasındaki iletişimi sağlayan, yetkisiz komutları algılayan ve onları geçersiz komutlar olarak işleyen izleyen teknoloji.
*5 Trend Micro IoT Security: Taşıtın dışına Linux gibi genel amaçlı işletim sistemlerinde IP iletişimi ile bağlanan gömülü aygıtlar için hazırlanan güvenlik çözümü.
*6 Malware: Bilgisayar virüsleri de dahil olmak üzere hasar yaratmak için geliştirilmiş zararlı yazılımların veya kötü amaçlı kodların çeşitli biçimlerini belirtmek için kullanılan genel bir terim.

Trend Micro hakkında:
Siber güvenlik çözümlerinin global lideri Trend Micro, 30 yıldır dijital bilginin dünyada güvenli bir şekilde yayılmasına yardımcı oluyor.

Tüketiciler, işletmeler ve kamuya yönelik yenilikçi çözümlerimiz veri merkezleri, bulut ortamları, ağlar ve uç noktalar için katmanlı güvenlik sağlıyor. Tüm ürünlerimiz birlikte sorunsuz çalışarak, tehditlerle ilgili istihbaratları paylaşıp merkezi görüntüleme ve kontrol sayesinde birleşik savunma sağlayarak daha iyi ve daha hızlı korumaya imkân veriyor.

Trend Micro 50’den fazla ülkedeki 6 binden fazla çalışanı ve dünyanın en gelişmiş global tehdit istihbarat altyapısıyla kurumların birbirleriyle bağlantılı dünyasının güvence altına alıyor.

Panasonic hakkında:
Panasonic Corporation, tüketici elektroniği, konut, otomotiv ve B2B işletmelerindeki müşteriler için çeşitli elektronik teknolojileri ve çözümleriyle bir dünya lideridir.

2018 yılında 100. kuruluş yıldönümünü kutlayan şirket, dünya çapında yaygınlaşarak 495 yan kuruluşu ve 91 bağlı şirketiyle dünya çapında faaliyet göstermektedir. Şirket 31 Mart 2017 tarihinde sona eren mali yıl için 7.343 trilyon Yen değerinde net satış açıklamıştır.

Bölgesel hatları boyunca inovasyonlarıyla yeni değerlerin peşinde gitme kararlılığına sahip olan Panasonic, müşterileri için daha iyi bir hayat ve daha iyi bir dünya yaratma çabası içerisindedir.

Hiç yorum yok