Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Volkswagen, Nvidia ve Uber 'den yapay zeka iş birliği

ABD'li teknoloji firması Nvidia, Uber ve Volkswagen ile yapay zeka ile sürüş için anlaşmaya varmaya hazırlanıyor.  California me...

ABD'li teknoloji firması Nvidia, Uber ve Volkswagen ile yapay zeka ile sürüş için anlaşmaya varmaya hazırlanıyor. 

California merkezli teknoloji firması Nvidia, otomobil sektörü için ürettiği yongada sistemleri bir adım öteye taşıysrak Uber ve Volkswagen ile anlaşmaya hazırlanıyor. 

Anlaşma gerçekleştikten sonra yapay zekanın kullanacağı otomobiller ile otonom sürüş ile yolculuk deneyimi yaşamak mümkün olacak. 

Tesla ve Baidu gibi markalarla hali hazırda anlaşmaları bulunuan Nvidia, bilgisayarlar için grafik çipleri üretirken bir süredir de otomobillerin otonom sürüşü için çalışmalarını sürdürüyordu. 


Şirketin CEO'su Jensen Huang Las Vegas'ta düzenlenen CES teknoloji konferansında bir katılımcıya, Uber'in otonom sürüş kabiliyetine sahip otomobil filosunun, dünyayı algılamasına ve kararlar verebilmesine yardımcı olmak için Nvidia teknolojisini kullandığını söyledi. 

Uber, Volvo'nun SC90 modelinin ilk test filosunu 2016'da Pittsburgh ve Phoenix'de kullanmaya başladığından beri, Nvidia'nın GPU hesaplama teknolojisini kullanıyor. 

Uzmanlar, Nvidia'nın geliştirdiği ve ilerlemesine önem verdiği bu teknoloji ile Silikon Vadisi'ndeki yerini sağlama alarak daha da önemli bir yere geleceği konusunda hemfikir.kaynak.ntv

Hiç yorum yok