Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Suzuki’den otomotiv sektöründe bir ilk

Şirketlerin müşterilerine birçok farklı kanaldan gerçek zamanlı mesajlaşarak hizmet vermelerini sağlayan online platform SOR'UN, yeni i...

Şirketlerin müşterilerine birçok farklı kanaldan gerçek zamanlı mesajlaşarak hizmet vermelerini sağlayan online platform SOR'UN, yeni iş ortağı Suzuki ile birlikte otomotiv sektöründe bir ilk gerçekleştirerek, yapay zeka ile çalışan bir ürün asistanı ChatBot’unu müşterilerin kullanımına sundu.

Eylül ayında yayına alınan ChatBot, Suzuki Otomobil müşterilerine, modellerin tüm özellikleri, test sürüşü, en yakın bayi gibi satış öncesi gerçekleşen tüm konularda destek verebiliyor. 

Suzuki’nin sistemleriyle entegre olarak çalışan ChatBot, test sürüşü ve bayi bilgisi taleplerinde kullanıcılardan lokasyon bilgilerini isteyerek onları en yakın Suzuki bayilerine yönlendiriyor. 

Suzuki ChatBot yayına alındığı günden bugüne kadar geçen süreçte, Suzuki’ye gelen test sürüşü isteklerini yaklaşık yüzde 20 oranında artırdı. 
Haftanın 6 günü 24 saat Suzuki Otomobil müşterilerine hizmet veren ChatBot, yaklaşık iki aylık bir geliştirmenin sonucunda kendisine gelen soru ve taleplerle ilgili yönlendirmeleri sağlayabiliyor. 

 Şu an için satış destek hizmetlerine odaklanan ChatBot’un, Suzuki ve SOR’UN işbirliği ile birlikte diğer ihtiyaçlara da çözüm vermesi üzerine çalışmalar devam ediyor. 

SOR’UN Kurucu Ortağı Anıl Kiper, bu işbirliğinin önemi hakkında şunları söyledi: “Uzun zamandır AR-GE çalışmalarını yürüttüğümüz yapay zeka destekli asistanlarımızın ilkini Suzuki ile beraber hayata geçirdik. 

İş ortağımız için tasarladığımız yapay zeka destekli ürün asistanı hem Suzuki’nin hem de müşterilerinin süreçlerini oldukça hızlandırdı. 

Hayata geçirdiğimiz ChatBot ile Suzuki müşterileri merak ettikleri model özellikleri, test sürüşü, en yakın bayi gibi satış öncesi gerçekleşen tüm konularda sorularının cevaplarına anında ulaşabilmekteler. 

Yapılan çalışma sektörel olarak ilk olmasının yanı sıra Suzuki’ye gelen test sürüşlerini ciddi bir oranda artırmamızı sağladı. Bu sonuçlar da proje ile yakaladığımız başarıyı kısa sürede bizlere göstermiş oldu.” 

 Suzuki Pazarlama Müdürü Umut Ceyhun, yapay zeka ile çalışan bir ürün asistanı ChatBot’un sağladığı kolaylığı şu sözlerle anlattı: “Suzuki ChatBot projesiyle otomotiv sektöründe bir ilki başardı. Web sitesinde otomobil sayfasına yerleştirilen canlı destek uygulaması müşterilerin sorularına çare olurken, web sitesinde geçirilen süreyi artırdı. 
Satış konusunda destek veren uygulamayla aynı zamanda müşterilerin ihtiyaçları, sordukları sorular ve yaklaşımları görüldü. ChatBot’un gerekli yerlerde call center’a yaptığı yönlendirmeler sayesinde daha çok sıcak alıcıya ulaşılmaya başlandı. 

ChatBot’un lokasyon bazlı müşterilerin yerlerini tespit edebilme özelliği sayesinde müşterilere yakınlarındaki bayi seçenekleri sunuldu. Son olarak, sohbetin içine yerleştirilen “data formu” sayesinde iletişim izni veren müşteriler CRM sistemine kaydolup kampanyalardan öncelikli olarak haberdar olmaya başladı.

Hiç yorum yok