Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Hgs’de Büyük Kolaylık

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.), Hızlı Geçiş Sistemi’ni (HGS) kullanan vatandaşların bakiye yetersizliğinden dolayı id...

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.), Hızlı Geçiş Sistemi’ni (HGS) kullanan vatandaşların bakiye yetersizliğinden dolayı idari para cezasına maruz kalmalarını önlemek ve ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. 

Buna göre, PTT kanalıyla alınmış HGS ürünlerine kredi kartı ile otomatik ödeme talimatı verilebilecek. Otomatik ödeme talimatları tüm PTT işyerlerinden ücretsiz gerçekleştirilebilecek. 

PTT A.Ş. yeni uygulamasıyla HGS geçişlerinde vatandaşlara alternatif ödeme kanalı sunmasının yanı sıra sürekli bir kontrole gereksinim duyulmadan HGS hesabına bakiye yükleme kolaylığı getiriyor. 


HGS ürünlerine kredi kartı ile otomatik ödeme talimatı verilebilmesini sağlayan bu hizmetle birlikte bakiye yetersizliğinden kaynaklı ihlalli geçiş mağduriyetlerinin büyük ölçüde azalması öngörülüyor. 

Yaklaşık 12 milyon aktif kullanıcısı bulunan HGS, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen ücretli otoyol ve köprüler, Yap-İşlet-Devret modeli kapsamındaki otoyol ve köprüler, Millî Parklar ve İDO feribot seferlerinde hizmet veriyor. 

Faaliyet gösterdiği tüm alanlarda vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı temel prensip kabul eden PTT A.Ş., HGS ile ilgili hizmetlerini de aynı anlayış ve titizlikle yürütüyor.

Hiç yorum yok