Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Fiat bölünmeye gidiyor

Fiat Chrysler uzun zamandır aradığı birleşmeyi bulamadığı için operasyonlarını ayırma yoluna gidiyor.  Firmanın CEO koltuğunda otura...

Fiat Chrysler uzun zamandır aradığı birleşmeyi bulamadığı için operasyonlarını ayırma yoluna gidiyor. 

Firmanın CEO koltuğunda oturan Sergio Marchionne bir süredir yaptığı açıklamalarla Fiat Chrysler teklif beklediklerini belirtiyordu ancak İtalyan - Amerikan ortaklığına ciddi bir talep gelmemesi ve hisselerin son iki ayda gösterdiği düşüş nedeniyle başka bir çare üzerinde duruyor. 

Henüz Alfa Romeo ve Maserati gibi lüks segment markaların henüz bağımsız olmaya hazır olmadığını belirten Marchionne kısa vadeli konsantrasyonlarını ufak portfolyo ayarlamalarına vereceklerini belirtti. 
Formula 1'in dün Monza'da koşulan İtalya Grand Prix'sinde konuşan Fiat'ın tepe yöneticisi şirketin bazı bölümlerinde hareket olacağının altını çizdi ve Fiat'ın sadeleşmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Fiat Chrysler Automotive (FCA) için daha önce Çinli üreticiler Guangzhou, Dongfeng ve Great Wall Motors'a satılacağına dair açıklamalar yapılmıştı.  

4.2 MİLYAR EURO BORÇ ERİTİLECEK 
İlk tahminlere göre Fiat bünyesindeki çeşitli markalara araç parçası üreten Magneti Marelli'nin yanı sıra ileride Maserati ve Alfa Romeo'nun ayrılma ihtimali üzerinde duruluyor. 

Uzman analistlere göre Fiat'ın lüks araç segmentinin 7 milyon euro, Magneti Marelli ve diğer birimlerinin de 5 milyon euro civarında değeri olduğu düşünülüyor.HABERTURK

Hiç yorum yok