Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Dyson elektrikli otomobil yapıyor

Elektrikli süpürgeleriyle ünlü İngiliz şirketi Dyson elektrikli bir otomobil geliştirdiğini açıkladı. 2020 yılında tanıtılacak otomobil piy...

Elektrikli süpürgeleriyle ünlü İngiliz şirketi Dyson elektrikli bir otomobil geliştirdiğini açıkladı. 2020 yılında tanıtılacak otomobil piyasadakilerden radikal derecede farklı olacak. 

Elektrikli süpürgeleriyle tanınan dünyaca ünlü marka Dyson, elektrikli otomobil inşa ettiğini doğruladı. Şirket 2020 yılında elektrikli otomobilini tanıtacak. 

Dolayısıyla nasıl bir araç üzerinde çalıştıklarını görebilmemiz için uzun süre beklememiz gerek. Dyson elektrikli otomobil projesinde 400'den fazla çalışanı bulunan bir ekibin olduğunu belirtti. 

İngiltere merkezli teknoloji şirketi, pil ve dijital motor teknolojisinde geniş tecrübeye sahip. İlk elektrikli otomobilini geliştirirken bu deneyimden faydalanacak. Dyson bu projeye 2.6 milyar dolar gibi önemli bir yatırım yapmayı planlıyor.  
Piyasadaki elektrikli otomobillerden farklı olacak 
Dyson'un kurucusu ve CEO'su James Dyson, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şirketin ilk otomobilinin yüksek performanslı bir elektrikli otomobil olmayacağını söyledi. 

Deneyimli yönetici bugün piyasada gördüğümüz elektrikli otomobillerden "radikal derecede farklı" olacağını söylüyor. Araçla ilgili daha fazla detay açıklanmadığı için sadece "bekleyip görmemiz" gerekecek. 

Dyson'un elektrikli otomobilinin ucuz olması beklenmiyor. Şirketin üzerinde çalıştığı araç hakkındaki diğer detaylar önümüzdeki yıllarda açığa çıkacak.donanimhaber

Hiç yorum yok