Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Castrol Ford Team Türkiye Şampiyonluğa Bir Adım Kaldı

Türkiye’nin en çok şampiyon olan ralli takımı ve Avrupa Ralli Şampiyonası lideri Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Ralli Şampiyonası’nın al...

Türkiye’nin en çok şampiyon olan ralli takımı ve Avrupa Ralli Şampiyonası lideri Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Ralli Şampiyonası’nın altıncı yarışı olan Barum Zlin Rallisi’nde en yakın rakibi ile arasında olan puan farkını 52’e çıkararak büyük avantaj elde etti.

Toplam 151 ekibin katıldığı Barum Zlin Rallisi Avrupa Ralli Şampiyonası’nın 2017 takviminde en çok ekibin katıldığı ve en rekabetçi ayağı oldu. 

Çek Cumhuriyeti’nde 25 – 27 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen Avrupa Rallisi’nin en zorlu etaplarında Barum Zlin Rallisi, şampiyonanın tek Türk takımı Castrol Ford Team Türkiye’ye büyük avantaj getirdi. 

Castrol Ford Team Türkiye’nin en önemli iki rakibi Almanya ve Polonya ile arasındaki arasındaki puan farkını açmayı başardığı yarışta, 204,25 km’den oluşan asfalt etaplarda 151 takım kıyasıya mücadele etti ve sadece 59 takım yarışı tamalayabildi. 

Şampiyonanın 6’ıncı yarışı olan Barum Zlin Rallisi’ne takımın tecrübeli ekiplerinden Murat Bostancı & Onur Vatansever ikilisinin R5 sınıfında, bu sene Avrupa İki Çeker Şampiyonası’nda mücadele eden Türkiye Gençler Ralli birincisi Buğra Banaz & Burak Erdener ikilisi ise iki çeker kategorisinde 1.0 Ecoboost motorlu Fiesta R2T yarıştılar.
Avrupa Ralli Şampiyona’sında kullanılan her iki Fiesta aracında da Ford’un son 6 yıldır dünyada ‘yılın motoru ödülü’nü kazanan Ford EcoBoost benzinli motor teknolojisi kullanılılıyor. Fiesta’nın yanı sıra Mustang ve GT’ye kadar çok farklı motor hacimlerinde ve geniş bir ürün gamında kullanılan Ford EcoBoost motor teknolojisi düşük hacimden yüksek güç sunmayı sağlayan aynı zamanda çevreci bir motor teknolojisi. Serdar Bostancı: “Türk bayrağını Avrupa’da başarıyla dalgalandırıyoruz; şampiyonluğa sadece bir adım kaldı!..” 

Barum Zlin Rallisi’nden sonra takımının durumunu değerlendiren Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, şunları söyledi: “Avrupa Ralli Şampiyonası’nda altı yarış geride kalırken Akropol Rallisi’nde elde ettiğimiz liderliği Çek Cumhriyeti’nde de korumayı başardık. Herkes için çok zor bir yarış oldu. 

Biz öngördüğümüz zorluklara karşı aldığımız önlemlerle yarıştık ve tüm araçlarımızı bitişe getirmeyi başardık. En büyük iki rakibimiz Alman ve Polonya’lı ekipler ise aldıkları riskler sonucu düşük puanlar aldılar. 

34 takımın yarıştığı bu şampiyonada Türk bayrağını başarıyla dalgalandırdığımıza inanıyorum, tüm ekipler artık bizim uyguladığımız stratejileri örnek alıyorlar. 
Dikkat çekici bir diğer başarımız da iki çeker araçlar kategorisindeki liderliğimizin de devam ediyor olması. Genç Ekibimiz Buğra Banaz ve Burak Erdener’in başarıları bizi gururlandırıyor ve takımımızı şampiyonluğa taşıyor.” 

Barum Zlin Rallisi öncesi Avrupa Ralli Şampiyonası’nda puan durumu ise;  
1. Castrol Ford Team Türkiye - Türkiye 153 
2. Opel Junior Team - Almanya 101 
3. ACRR Czech Team – Çek Cumhuriyeti 99 
4. Lotos Rally Team – Polonya 88 
5. Peugeot Rally Academy - İspanya 51 
6. Sports Racing Technologies - Letonya 49 
7. Botka Tlustak Team – Çek Cumhuriyeti 44 
8. Russian Motorsport Perfrormance - Rusya 44 
9. ADAC Opel Rallye Junior Team - Almanya 43 
10. Gemini Clinic Rally Yeam – Fransa 35 

Castrol Ford Team Türkiye’nin Avrupa Ralli Şampiyonası’nda katılacağı son yarışı 6-8 Ekim tarihlerinde Litvanya’da gerçekleşecek

Hiç yorum yok