Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Tosfed Yıldızını Arıyor’da Eleme Zamanı

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu geleceğin şampiyonlarını keşfetmek ve yetiştirmek amacıyla TOSFED Yıldızını Arıyor programını hayata ...

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu geleceğin şampiyonlarını keşfetmek ve yetiştirmek amacıyla TOSFED Yıldızını Arıyor programını hayata geçirdi. 

TOSFED Yıldızını Arıyor programında derece alan 10 erkek, 2 kadın yarışçı önümüzdeki sezon tüm ekipman ve ihtiyaçları TOSFED tarafından karşılanarak yarışlara katılacak ve pistlerde başarılı bir kariyere ilk adımlarını atacak... Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından, 

FIAT sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 18-25 yaş arası genç sürücülere yarışma imkanı sunacak olan “TOSFED Yıldızını Arıyor” projesinin kayıt işlemleri Mayıs ayında tamamlandı. 

Çanakkale’den Gaziantep’e, Tekirdağ’dan Kastamonu’ya, Muğla’dan Giresun’a kadar onlarca farklı ilden başvuran, 22’si kadın toplam 333 aday elemelere katılmaya hak kazandı.  


ELEMELER KÖRFEZ YARIŞ PİSTİ’NDE 
Adayların kullanacağı tüm ekipmanların TOSFED ve FIAT tarafından karşılanacağı elemeler, 10-11-12-13 Ağustos tarihlerinde Kocaeli İzmit’te bulunan TOSFED Körfez Yarış Pisti'nde düzenlenecek. Elemeler gymkhana formatında özel olarak hazırlanan Fiat Egea yarış otomobilleri ile gerçekleştirilecek. 

Her gün yaklaşık 80 erkek adayın yarışacağı elemelerde, 13 Ağustos Pazar günü 22 kadın aday da kendi aralarında yarışacaklar. Elemeler süresince TOSFED Körfez Yarış Pisti'nde çeşitli sergi, eğlence ve etkinlikler de gerçekleştirilecek. 

FİNALLER ve EĞİTİM KAMPI EYLÜL AYINDA 
4 gün boyunca yapılacak elemelerin ardından her gruptan 10 erkek sürücü ile 5 kadın sürücü olmak üzere 45 kişi, Eylül ayında yapılacak finallere katılmaya hak kazanacak. 

Adaylar yine TOSFED Körfez Yarış Pisti'nde düzenlenecek olan 2 günlük kampa katılacaklar ve bu kamp sırasında teorik ve pratik ileri sürüş teknikleri, sportif sürüş teknikleri eğitimi alacaklar. 

Adaylar, ikinci gün sonunda zamana karşı yarışacaklar, 10 erkek ve 2 kadın sürücü TOSFED’in ilk yıldızları olarak önümüzdeki sezon yarışlara katılmaya hak kazanacak.  

GELECEĞİN YARIŞÇILARI ARASINDA 22 GENÇ KADIN VAR 
TOSFED Yıldızını Arıyor elemelerine 311 erkek, 22 de kadın aday katılıyor. Otomobil sporlarına kayıtsız kalmayan kadın yarışçılar Şanlıurfa, Muğla, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Ankara, İzmir ve İstanbul’dan seçmelere katılıyor. Kadın adaylar 13 Ağustos Pazar günü İzmit TOSFED Körfez Pisti’nde kendi aralarında mücadele edecek.

Hiç yorum yok