Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Hyundai i30 N Tanıtıldı

Hyundai, uzun süredir beklenen sportif N modellerinin ilkini tanıttı. i30 N, markanın performanslı hatchback sınıfında ürettiği ilk model. ...

Hyundai, uzun süredir beklenen sportif N modellerinin ilkini tanıttı. i30 N, markanın performanslı hatchback sınıfında ürettiği ilk model. 


i30 baz alınarak üretilen N; Volkswagen Golf GTi, Peugeot 308 GTi, Renault Megane R.S. ve Ford Focus ST gibi modellere rakip olarak piyasaya sunulacak. 

i30 N’in iki farklı seçeneği var: Giriş seviyesinde 2.0 litre turbo beslemeli dört silindirli, 250 HP güç üreten motor bulunuyor. Bu otomobil, 0’dan 100 km/s hıza 6.4 saniyede çıkıyor.
Daha fazla performans isteyenler ise Performance Pack donanımına sahip, aynı motorun gücü 275 HP’ye ulaştırılmış versiyonunu tercih edebilecek. Performance Pack modelinde 0’dan 100 km/s’ye ulaşma hızı kalkış kontrol sisteminin de desteğiyle 6.2 saniyeye düşüyor. 

Her iki motor da 352 Nm tork üretiyor ve maksimum hızlar da yine 250 km/s ile aynı. Hyundai mühendisleri i30 N’i Nürburgring’de 10 bin km’den fazla test etmiş. 
Elektronik diferansiyel kilidi aktarma kabiliyetini artırırken, ‘rev match’ özelliği bulunan altı ileri manuel şanzıman gücü ön tekerleklere iletiyor. Beş farklı sürüş modu olan i30 N, eco, comfort, sport ve N modlarıyla kullanılabiliyor. 

Bu modlar aracın süspansiyon, direksiyon hissi ve gaz tepkisini konfigüre etmenizi sağlıyor. N Custom modu ise aracı istediğiniz gibi kişiselleştirmenizi sağlıyor. Standart i30’dan farklı olarak eklenen diğer detaylardan bir diğeri ise düşürülen sürüş pozisyonu. 

Ayrıca yeni vanalı değişken egzoz sistemi, bir tuşla devreye giriyor ve i20 WRC’yi andıran sesler ortaya çıkıyor. Kabinde sizi yanal destekleri artırılmış sportif koltuklar karşılıyor. Orta konsolda 5.0 inçlik dokunmatik bir ekran standart olarak bulunuyor ama isteğe göre 8 inç olarak alınabiliyor. 

Otomobilin fiyatı henüz açıklanmadı fakat Golf GTi gibi rakiplerinden daha ucuz olacağı tahmin ediliyor. Hyundai i30 N’i bu senenin sonunda yollarda görmemiz mümkün.automagg

Hiç yorum yok