Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Ford 570 bin aracı çağırdı

Amerikalı otomobil devi Ford, bazı marka ve modeldeki araçlarda kapıların seyir hâlindeyken açılması ve motor yangınlarına yol açan çeşitli...

Amerikalı otomobil devi Ford, bazı marka ve modeldeki araçlarda kapıların seyir hâlindeyken açılması ve motor yangınlarına yol açan çeşitli problemlerden dolayı Kuzey Amerika ve Avrupa'da 570 bin otomobili gerçi çağırdı. 

Çağrılan araçlardan 360 bin tanesindeki sorunun kaporta altındaki bir sorundan dolayı motorun yanma riski olduğu açıklandı. 

PROBLEMLİ MODELLER 
Avrupa'da çağrılan araçlar arasında 2010-15 arasındaki C-Max hibrid ve küçük Focus modelleri ile 2013-2015 arasındaki minivan Transit Connect bulunuyor. Söz konusu araçların hepsi 1.6 litre dört silindirli turbo motor taşıması dikkat çekiyor. 

Soğutma sirkülasyonun olmaması nedeniyle motorlarda aşırı ısınma ve silindir başlarında çatlama oluşabiliyor. Böylelikle çatlaktan sızan benzin sıcak bir zeminle temas ettiğinde motor yangınına yol açabiliyor. ABD ve Kanada'da bu şekilde 29 olayın raporlandığı ancak herhangi bir yaralanmanın olmadığı gelen bilgiler arasında.
SIZINTI VARSA SERVİSE GİDİN
Şirket sözcüsü Elizabeth Weigant yaptığı açıklamada araç sahiplerinin otomobillerini güvenli sürebileceklerini ve garajlarına park edebileceklerini söylerken, soğutma sisteminin doldurulmasıyla ilgili müşterilere bir talimatname gönderileceğini belirtti. 

Sızıntı varsa en yakın servise gönderme tavsiyesinde bulundu. Böylelikle soğutma seviyesinin ölçülebileceği bir sensör takılarak araç sahiplerinin panelden durumu gözlemleyebileceği açıklandı. 

MANDAL HATASI OLAN MODELLER 
Kapı mandalındaki hata ise seyir hâlindeyken bir anda kapının açılmasına ve çok büyük kazalara davetiye çıkarıyor. Sorunun, 2014 Ford Fiesta, 2013 ve 2014 model Ford Fusion modellerine ek olarak 2013 ve 2014 Lincoln MKZ modellerinde olduğu ortaya çıktı. Habertürk