Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Hyundai i10 1.2 Otomatik Test sürüşü

Türkiye’nin gururu, A sınıfının gösterişli otomobili Hyundai i10 bu haftaki test konuğumuz oldu. İzmit’te üretilen ve artık daha modern bir...

Türkiye’nin gururu, A sınıfının gösterişli otomobili Hyundai i10 bu haftaki test konuğumuz oldu. İzmit’te üretilen ve artık daha modern bir görünümü olan Hyundai i10’u gelin daha detaylı bir şekilde inceleyelim. 

DIŞ TASARIM Ön tarafta benim ilk dikkatimi çeken, tampon etrafı kombinasyon oldu. Sportif hava girişli ön tampon , etrafında artık daha büyük bir ızgaraya yer vermiş. 
Bununla beraber ön led farlar artık çok daha farklı yerde ve çok daha dikkat çekici. 

Bumerang formlu sis farları ve agresif bakışlı farlar ise modeli daha erkeksi kılmış. Dışarıda tasarım olarak bakıldığında diğer dikkat çeken noktalar ise, elektrikli aynalar , alaşımlı karartılmış jantlar ve sunroof olmuş. Arka stoplar ise çift renk kombinasyonuyla arka tarafa farklı bir karakter kazandırmış. 

İÇ TASARIM 
İç tasarım artık çok daha renkli. 2 farklı renk kullanılması içerideki karanlık havayı sunroof yardımıyla da daha ferah hale getirmiş. Dokunmatik ekran, yuvarlak sportif kadranlar ve krom detaylı havalandırma kanalları, araca biner binmez dikkat çeken donanımlar. 

Direksiyon simidi üzerindeki tuşların kullanımı her Hyundai de olduğu gibi i10’Da da başarılı. Aux, usb girişleri ve bluetooth ise seçenekleri artırıyor. Malzeme kalitesi sınıf ortalamasında olan modelin, eşya gözleri ise oldukça yeterli. Modelin bir beğendiğim yönü de yumuşak koltuk yapısı. 

ARTI VE EKSİ KÖŞEMİZ 
+ Tasarım bir önceki nesline oranla muazzam. 
+ Şehir İçi pratikliğe önem verenlerin vazgeçilmezi olmaya aday. 
+ Dokunmatik ekrana “car play” seçeneği eklenmiş. Sınıfına göre iyi işler yapılmış. 
+ Koltuklar çok konforlu. 
+ Süspansiyonlar çukurlarda çok büyük rahatsızlık vermiyor. Takır tukur seslerden uzaklardasınız… 
+ 2 farklı renk kullanımı içerideki karanlık ortamı yok etmiş. 
+ Jantlar modele çok yakışmış oldukça dikkat çekici. 
+ Aux, usb ve bluetooth’un aynı anda araçta olması keyif verici. 
+ Yol tutuşu konusunda pratik olduğu kadar sınıfına oranla aynı şeritte yürümelerde de hiçbir eksiği yok.Çok salınım yapmıyor. Rüzgar aldığında da 120 km ye kadar oldukça güvenli. 
+Yakıt tüketimi İstanbul trafiğine oranla oldukça başarılıydı. 
+ “Yokuş kalkış desteği” ve “ESP” güvenliğe artılar sağlıyor. 
- Şanzımanda kesinlikle artık 4 ileri kullanılmamalı. Örneğin Hyundai’nin artık bir DCT gerçeği var. 
- Yalıtım daha da iyileştirilmeli. 

MOTOR ÖZELLİKLERİ 
Silindir Hacmi 1248 cc Maksimum Tork 120 Nm Beygir Gücü 87 HP 0-100 Km Hızlanma 13.8 sn Maksimum Hız 166 km/s Vites Tipi 4 İleri Otomatik Yakıt Türü Benzin Şehir İçi Ortalama Tüketim 7.4 lt / 

TEST TÜKETİMİ 
7.8 lt Şehir Dışı Ortalama Tüketim 5.0 lt Karma Yakıt Tüketimi 5.9 lt / Test Tüketimi 6.5 LT Uzunluk 3665 mm Genişlik 1660 mm Yükseklik 1500 mm Boş Ağırlık 1036 kg Bagaj Hacmi 252 lt Lastik Ölçüleri 185/55 R15 Yakıt Deposu 40 lt Yıllık Vergisi 623 TL Yeni Hyundai i10, 40 bin 950 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.(Serkan Saraç / Haber7)