Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİLENEN PEUGEOT 301 SATIŞTA

Marka tarafından özellikle B sedan segmenti için geliştirilen Peugeot 301 uluslararası pazarlarda statü sembolü kompakt bir sedan arayan mü...

Marka tarafından özellikle B sedan segmenti için geliştirilen Peugeot 301 uluslararası pazarlarda statü sembolü kompakt bir sedan arayan müşterilere hitap ediyor. 

Peugeot 301 lanse edildiği 2012 yılından bu yana 360.000 adet sattı. Söz konusu satış başarısı sınıfının en iyi değerlerini sunan geniş ve ferah yaşam alanı, geniş bagaj hacmi, Peugeot markasının uzmanlık alanlarından biri olan dinamik sürüş ve çekici tasarım gibi niteliklere dayanıyor. 

Sürücü ve beraberinde yolcu geniş ve ferah bir yaşam alanının keyfini sürerken 640 litre (506 dm3 VDA 210) hacimli bagaj beş kişilik ailenin ihtiyacı olan yükleme alanını fazlasıyla sunuyor. 

Sahip olduğu nitelikler ve sahip olduğu yeni teknolojilerle B sedan segmentindeki müşteri sayısının artmasını sağlayan yeni Peugeot 301 güncel Peugeot modelleriyle aynı tasarım dilini bünyesinde barındırıyor. 

Dik konumlu radyatör ızgarası, gövde ile aynı düzeyde bulunan farlar ve büyük bir titizlikle uygulanan değişikliklerle yeni Peugeot 301 dinamik ve çekici bir görünüm sunarken markanın imzası niteliğinde olan LED farlar bünyesinde barındırdığı teknolojiyi gözler önüne seriyor. 

Teknolojik gelişim iç mekanda da devam ediyor. 7 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran söz konusu teknolojik değişimin en önemli yansımalarından biri. Kapasitif teknolojisi sayesinde hassas ve hızlı çalışan ünite geri görüş kamerasının görüntüsü kadar 3D TomTom navigasyon sisteminin haritasını da gösteriyor. 

Android Auto®, Apple CarplayTM destekli Mirror Screen özelliği sayesinde akıllı telefon içeriğini de gösteren dokunmatik ekran bu sınıftaki nadir özelliklerden biri olarak öne çıkıyor. Yeni Peugeot 301’in dinamik şasisi ileri teknolojinin nimetlerinden yararlanan modern motorlarla destekleniyor. 

Markanın dünya çapında 1 milyon adedin üzerinde modelinde kullanılan 3 silindirli PureTech motoru yeni Peugeot 301’de de kullanıma sunuluyor. 

Quickshift teknolojisiyle yeni nesil EAT6 Tam Otomatik şanzıman 115 HP gücündeki 1.6L VTi motor ile ürün gamına dahil olurken 100 HP gücündeki 1.6L BlueHDi dizel motor ise sürüş konforuyla yakıt ekonomisini aynı potada eritiyor.  

Modern ve yenilikçi tasarım 
Markanın en güncel tasarım kodlarını bünyesinde barındıran çizgiler, gövde yüzeylerini zarifçe şekillendiriyor. Yeni Peugeot 301, güçlü ve dayanıklı bir görünüm, geniş yaşam alanı ve dinamik sürüş özellikleriyle öne çıkıyor. 

Markanın yeni modellerinde olduğu gibi yeni Peugeot 301’in burun tasarımını da büyük ‘Aslan’ logosuna ev sahipliği yapan dik konumlu ön ızgara ve dinamik tasarımlı ön tampon domine ediyor. Farlar gövdeyle aynı düzeyde tasarlanırken ön ızgara tarafından vurgulanıyor ve geniş hava girişlerine sahip dinamik tasarımlı ön tampon tarafından altı çiziliyor. 

Bütün bu yapı markanın imzası niteliğinde olan LED farlar, sis farları ve tampondaki geniş hava girişlerini ön plana çıkartıyor. Düzgün çizgileriyle yalın, ancak bir o kadar da dinamik bir tasarıma sahip olan motor kaputu aerodinamik açıdan optimize edilen bombeli ön camla bütünleşiyor. 

Ön farlardan başlayan omuz çizgisi geniş bir yaşam alanının temel anahtarı olan 2,65 metre uzunluğundaki dingil mesafesi ve 16 inçlik jantları saran şişkin arka çamurlukların üst kenarı boyunca uzanıyor ve arkaya doğru güçlenerek devam ediyor. Arkaya doğru zarifçe eğim alan tavan, tavan tasarımını tamamlayan arka cam ve bagaj kapağıyla bütünlük sağlıyor. Bagaj kapağının altında ise 640 litrelik geniş bir bagaj gizleniyor. 

Geniş bir açıyla açılan kapılar, geniş ve modern tasarımlı bir yaşam alanına erişim sağlıyor. Son derece çekici bir ön konsol tarafından domine edilen yaşam alanı, rahat ve konforlu bir yolculuk vaat ediyor. Sürücü, ergonomik koltuğuna otururken yükseklik ayarlı deri direksiyon simidi ve koltuğu ile ideal sürüş pozisyonunu ayarlayabiliyor. 

Sürüş esnasında ise gözünü yoldan ayırmadan sol eliyle hız sınırlayıcı/hız sabitleme sistemini ve sağ eliyle müzik sistemini kumanda edebiliyor. Gösterge panelindeki bilgi ekranı ise sürücüye ihtiyacı olan bilgileri aktarıyor. Orta konsolun en üstünde gümüş bir çerçeveyle vurgulanan 7 inç büyüklüğündeki kapasitif dokunmatik ekran yer alıyor. 

Yeni nesil ünite Tom Tom navigasyon ve geri görüş kamerası için arayüz olarak görev yapıyor. Merkezi ekranın altında iklimlendirme sisteminin kumanda paneli yer bulurken elektrik kumandalı camların düğmeleri ise vites konsolunun sol ve sağ yanında konumlandırılıyor. 

Yeni Peugeot 301, Tekno Gri, Titanyum Gri ve Oasis Mavi olmak üzere üçü yeni ve her biri 301’in karakteri ve tarzıyla uyumlu toplam yedi farklı renk seçeneğiyle sunuluyor. Yaşam alanı ise açık veya koyu olmak üzere iki farklı renk alternatifine sahip. Allure donanım seviyesinde Adamantium adındaki kumaş döşemelerle koyu renk devreye girerken yine aynı donanım seviyesinde yarı deri bir alternatif de sunuluyor. 

Teknolojik, geniş ve pratik 
Yeni Peugeot 301, özel donanım ve nitelikleriyle segmentine tamamen yeni bir boyut kazandırıyor. Kaliteli ve modern algısıyla dikkat çeken iç mekan, ön de ve arka koltuk sırasında konforlu ve pratik bir yaşam alanı sunuyor. 

2,65 metre uzunluğundaki dingil mesafesinin de katkısıyla yeni Peugeot 301 beş kişiyi rahat ettirecek bir yaşam alanı sunuyor. Ön koltuk yolcularına 1,41 metrelik dirsek mesafesi ve arka koltuk yolcularına ise 1,40 metrelik dirsek mesafesi söz konusu. 

Arka koltuk yolcularına ön koltuk pozisyonuna bağlı olarak 12 cm ile 26 cm arasında değişen bu sınıfın en iyi diz mesafesi sunuluyor. Kapı cepleri, torpido gözü, ön kol dayama altı ve orta konsolun alt kısmında olmak üzere yaşam alanına dağıtılan farklı saklama alanları günlük yaşamı kolaylaştırıyor. 

Yeni Peugeot 301’in bagajı da göz ardı edilmeyecek niteliklerle dikkat çekiyor. Geniş yükleme ağzının ardında 35 litresi bagaj halısının altında olmak üzere 640 litrelik (506 dm3 VDA 210) bir bagaj gizleniyor. 

Sınıfının en iyisi olan bu değer pratik bir kullanım sunmakla kalmıyor aynı zamanda 1/3 ve 2/3 oranlarında katlanan arka koltuklar sayesinde toplam 1332 dm3 (VDA 214) seviyelerine kadar arttırılabiliyor. 

Sadece yaşam alanı genişliği ve pratikliğiyle değil yeni Peugeot 301 aynı zamanda araç içi bağlanabilirlik noktasında da benzersiz bir deneyim sunuyor. 7 inçlik kapasitif dokunmatik ekrana sahip bilgi ve eğlence sistemi Android Auto®, Apple CarPlayTM destekli Mirror Screen özelliği sayesinde akıllı telefon ile otomobil arasında bir bağ oluşturuyor. 

Sürücü, uyumlu akıllı telefonunu orta konsoldaki 7 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran üzerinden yöneterek konforlu ve güvenli bir sürüş gerçekleştirebiliyor. Sürücü ayrıca sesli komut sistemi üzerinden navigasyon, telefon ve medya fonksiyonlarına da erişim sağlayabiliyor. 

Akıllı telefona erişim sağlayan sistem, aynı zamanda geri görüş kamerası ve 3D Tom Tom navigasyon için arayüz olarak da devreye giriyor. Yeni nesil navigasyon sistemi, yolları tepeler de dahil 3 boyutlu olarak gösteriyor. Yeni Peugeot 301, pasif ve aktif olmak üzere son derece geniş bir güvenlik ekipmanıyla donatılmış. 

Aracın arkasındaki bölgeyi geniş ekranda gösteren geri görüş kamerası ve park yardımcısı, park ve manevraları kolaylaştırıyor. Hız sınırlama/sabitleme sistemi daha güvenli ve daha konforlu bir sürüş sunarken ESP, ABS, EBA ve lastik basınç kontrol sistemi (TPMS) gibi elektronik yardımcılar ise sürüş güvenliğini destekliyor. 

Olası bir çarpışma anında ön ve yan hava yastıkları ile arka üç nokta emniyet kemerleri yolcuların güvenliğini tesis ederken arka koltuklardaki ISOFIX bağlantı sistemi çocuklara ek güvenlik sağlıyor. Peugeot bütün modellerinde olduğu gibi yeni 301 modelini de, dinamik sürüş özelliklerini beraberinde getiren bir süspansiyon sistemiyle donattı. 

Ön aksta McPherson tipi bağlantılara yer verilirken arka aksta ise esnek travers devreye giriyor. Goodyear veya Bridgestone marka 185/65 R15T ebadında ve Michelin 195/55 R16T ebadında lastiklerle donatılan yeni Peugeot 301’de 266 mm çapında hava soğutmalı ön diskler ve arka kampanalar kullanıma sunuluyor. 

Konfor ile üstün sürüş dinamiklerini aynı potada eriten dengeli süspansiyon sistemi, yol bozukluklarını başarılı bir şekilde filtre ederken gövde salınımını minimize ederek konforlu ve güvenli bir yolculuk sunuyor. Büyük bir hassasiyetle ayarlanan direksiyon sistemi sürüş, dinamizmini desteklerken aynı zamanda park ve manevraları kolaylaştırıyor. 

Dayanıklılık ve çok yönlü performans 
Gerek tasarımı gerekse de bünyesinde barındırdığı teknolojilerle modern teknolojinin bütün nimetlerinden yararlanan yeni Peugeot 301’de, yeni nesil motorlarla donatılırken motor seçenekleri ülkelere göre değişkenlik gösteriyor. 

Benzinli cephesinde, giriş seviyesi olarak beş vitesli manuel şanzımanla kombine edilen 1.2L PureTech 82 HP yer alırken bir üst basamakta ise 1.6L VTi 115 HP kullanıma sunuluyor.

Bu motor beş vitesli manuel şanzıman dışında altı vitesli EAT6 Tam Otomatik şanzımanla da kombine edilebiliyor. Dizel cephesinde ise, 1.6L BlueHDi 100 HP ve 1.6L HDi 92 HP devreye giriyor. Her iki motor seçeneği de beş vitesli manuel şanzımanla kombine edilebiliyor. 

 Peugeot 108 ile başlayarak Yeni SUV 3008 ve 5008 modelleri de dahil bütün ürün gamında kullanıma sunulan 3 silindirli PureTech benzinli motor, 1 milyonun üzerinde araçta kullanıma sunulurken aynı motorun turbo versiyonu 2015 ve 2016 yılları olmak üzere iki yıl üst üste Yılın Motoru seçildi. 

PSA Grubu tarafından tasarlanan 1.2L PureTech 82 HP, litre başına 68 HP güç üretimiyle sürüş keyfi ile yakıt ekonomisini aynı potada eritirken benzer güçteki dört silindirli bir motorla kıyaslandığında 21 kg daha hafif bir yapı sunuyor ve yüzde 25 yakıt ekonomisi sağlıyor. 

Yüksek teknolojinin bütün nimetlerinden yararlanan direkt enjeksiyonlu motor, Euro 6 emisyon standartlarını yerine getirirken 5.750 d/d’da 82 HP (60kW) güç ve henüz 2.750 d/d’da 118 Nm tork üretiyor. Ayrıca 1.2L PureTech 82 HP versiyonu, 110 gr/km CO2 emisyon değeriyle çevreci bir yapı sergiliyor. 

Bir üst motor seçeneği olan 1.6L VTi 115 HP, silindir başına dört supap teknolojisine sahip sıralı dört silindirli motor; hafif alaşım, sürekli değişken zamanlamalı emme eksantrik mili veya yine PureTech motorda olduğu gibi düşük sürtünme gibi teknolojiler sayesinde yüksek verimlilik ve düşük CO2 salınım değeriyle öne çıkıyor. 

6.050 d/d’da 115 HP güç üreten motor 4.000 d/d’da 150 Nm tork kullanıma sunuyor. Motorun gücü beş vitesli manuel veya alternatif olarak altı vitesli EAT6 otomatik şanzımanla tekerleklere aktarılıyor. 

Quickshift teknolojisine sahip olan yeni otomatik şanzıman yüksek verimlilik seviyesi sunuyor. Euro 6 emisyon standartlarını yerine getirten motor manuel şanzımanlı kombinasyonda 148 gr/km CO2 salınımı ve EAT6 otomatik şanzımanla 154 gr/100 km CO2 salınımı gerçekleştiriyor. 

Egzoz gazındaki NOx değerini yüzde 90 oranında düşüren SCR (Selective Catalytic Reduction) ve yine egzoz gazındaki partikülleri yüzde 99 oranında düşüren katkılı DPF (Diesel Particulate Filter) gibi teknolojileri bünyesinde barındıran 1.6L BlueHDi 100 dizel motor sürüş keyfiyle yakıt ekonomisini aynı potada eritiyor. 

Euro 6 normlarını yerine getiren motor 3.750 d/d’da 100 HP güç ve henüz 1.750 d/d’da 254 Nm tork üretiyor. 1.6L BlueHDi 100 beş vitesli manuel şanzımanla 98 gr/km CO2 salınımı gerçekleştiriyor. 

Yeni Peugeot 301 farklı ülke ve bölgelerdeki müşteri beklentilerini en iyi şekilde yerine getirmek üzere tasarlandı. Bu nedenle motor seçenekleri yerel pazar şartlarına bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. 

Yeni Peugeot 301 kötü yol şartlarında olduğu kadar sıcak, soğuk ve nemli iklimlerde de benzersiz bir sürüş deneyimi sunacak şekilde geliştirildi. Kötü yol şartlarında alt kaplamayla motor koruma altına alınırken çift fitilli yalıtım sayesinde yaşam alanı nem ve kötü kokulara karşı izole ediliyor. 

Farklı coğrafyalarda da en etkin performansı sunmak üzere tasarlanan üç kademeli iklimlendirme sistemi yüksek verimlilik seviyesi sunarken kabin içi iklimlendirme performansını arttırmak üzere arka koltuk bölgesinde havalandırma ızgaraları yer alıyor.

Donanım seviyesine bağlı olarak manuel veya dijital klima alternatifleri sunuluyor. Soğuk ülkelerde elektrikli ısıtma rezistansları yaşam alanını daha çabuk ısıtmaya yardımcı olurken ısıtmalı koltuklar ve ısıtmalı camlarla donanım paketleri tamamlanıyor. 

Çok daha soğuk ülkelerde sunulan ısıtmalı ön cam tabanı, don yaşanan geceler sonrasında sileceklerin çözülmesine yardımcı oluyor. Yeni Peugeot 301, İspanya’daki Vigo tesislerinde üretiliyor ve PSA Grubunun en gelişmiş üretim standartlarından yararlanıyor.