Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

FENERBAHÇE TAKIM OTOBÜSÜ GÜRSEL TURİZMDEN

Fenerbahçe Futbol Takımı’nın karayolunda yapacağı yolculuklarda kullanacağı yeni otobüs Gürsel Turizm tarafından kulübe tahsis edildi.  ...

Fenerbahçe Futbol Takımı’nın karayolunda yapacağı yolculuklarda kullanacağı yeni otobüs Gürsel Turizm tarafından kulübe tahsis edildi. 

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün karayolu resmi ulaşım tedarikçisi Gürsel Turizm’in, Mercedes-Benz Türkile yaptığı anlaşma sonucu,sarı-lacivertli takımın tüm güvenlik ve konfor ihtiyaçlarını karşılayacak şekildetasarlanan yeniTravego, Fenerbahçe Samandıra Tesislerinde Fenerbahçe Spor Kulübü Yöneticileri, Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant, Yönetim Kurulu Üyeleri Hürer Gündüz, Türker Karahasan, Bülent Birant ve Kerem Birant, İstanbul Ticaret Odası Başkanıİbrahim Çağlar ile Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Alper Kurt ve futbolcuların katılımıyla teslim edildi. 

Yeni Mercedes-BenzTravego, güvenlik sistemleridonanımıyla güvenli bir sürüş ve yolculuk sağlarken Fenerbahçe takım otobüsüne özel olarak iç donanımında yapılan değişiklikler ise sporcuların konforunu en üst düzeye çıkarıyor. 

Personel ve okul taşımacılığının lider firması Gürsel Turizm ile Türkiye şehirlerarası ve turizm otobüsü sektörünün lideri Mercedes-Benz Türk, Süper Lig’in en iddialı takımlarından Fenerbahçe için güçlerini birleştirdi.

İlk defa 1972-75 yılları arasında görev yapan unutulmaz teknik direktör Valdir Pereira Didi döneminde sarı lacivertli takıma hizmet veren Gürsel Turizm, 2016-17 futbol sezonunda da Fenerbahçe Spor Kulübü karayolu resmi ulaşım tedarikçisi oldu ve takımın kullanımına özel bir Mercedes Benz Travego tahsis etti. 

2016-17 futbol sezonunda da tercihini yeni Travego’dan yana kullanan Gürsel Turizm, Mercedes-Benz Türk tarafından Hoşdere Fabrikası’nda üretilen Travegotakım otobüsünü törenle sarı lacivertli kulübe teslim etti. 

Fenerbahçe Spor Kulübü Samandıra Can Bartu Tesislerinde düzenlenen teslim törenine Fenerbahçe Spor Kulübü Yöneticileri ile Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant, Yönetim Kurulu Üyeleri Hürer Gündüz, Türker Karahasan, Bülent Birant, Kerem Birant, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ve ileMercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Alper Kurt katıldı. 

En üst düzeyde konfor Bu yılın Nisan ayında piyasaya sunulan yeni Mercedes-Benz Travego için tasarlanmış, yüksekliği ayarlanabilir ve yan parçaları katlanabilir baş dayamalıkoltuklar, Fenerbahçe takım otobüsüne özel olarak sarı lacivert kumaş döşeme ile kaplandı. 

Standart üretim Travego otobüslerden farklı olarak bir tuvaletin bulunduğu Fenerbahçe takım otobüsünün iç zemini ise şık ve sıcak bir hava yaratan parke görünümlü simli ahşapla döşendi. 

 Yeni Travego’ya Gürsel Turizm tarafından sarı lacivertli takım oyuncuları ve teknik ekibinin konforunu en üst düzeyde sağlamak amacıyla yeni donanımlar eklendi. Teknik ekip ve sporcuların maçlara hazırlıkta kullanacağı özel toplantı masalarının yerleştirildiği otobüse ayrıca özel ses ve görüntü sistemleri de dâhil edildi. 

Hem sürücüsüne hem yolcusuna en üst düzeyde konfor sunan yeni Travego’nun 2.100 mm olan iç yüksekliği ferah bir seyahat ortamı sağlarken çift bölgeli klima, otobüs içindeki sıcaklığı eşit miktardadağıtarak sporcuların rahat bir yolculuk yapmalarına imkân tanıyor. Yeni Travego’nun kokpiti ise modern gösterge paneli, renkli ekranı ve kokpitle uyumlu ergonomik ve erişimi kolay butonları ile otobüs sürücüsüne kolaylık sağlıyor. 

Deri kaplı direksiyon simidi üzerinde bulunan çok fonksiyonlu düğmelerle sürücü, araçla ilgili tümverilere rahatça ulaşabiliyor. Yeni klima kontrol ünitesi, sürücü ve yolcu bölgelerini ayrı kumanda etme imkânı tanıyor ve dijital ekranı ile kolayca kontrol edilebiliyor. 

Mercedes-Benz otobüsler için tasarlanan Otobüs Multimedya Sistemi (CMS) dâhili bluetooth modülü ile güvenli telefon görüşmesini mümkün kılarken geri görüş kamerası görüntüsü, geri vites devreye girdiğinde otomatik olarak CMS ekranına aktarılıyor. 

Yeni Euro 6 motor sayesinde yakıt ekonomisi ve ekolojik kazanım Euro 6 normuna uygun 6 silindirli dik motora sahip olan yeni Travego, Euro 5 motorlardan daha yüksek verim ve performans sunuyor. Euro 6 Bluetec OM470 motor, egzoz emisyonlarını düşürürken daha düşük yakıt tüketimini de beraberinde getiriyor. En üst düzeyde güvenlik sağlıyor 

Gürsel Turizm tarafından camları ekstra güçlendirilen yeni Travego, Fenerbahçe Futbol Takımı’nın güvenliğini en üst düzeyde sağlıyor. Geleceğin ulaşımının otobüslerde maksimum yol güvenliğinin sağlanması anlamına geldiğine inanan Mercedes-Benz Türk, otobüslerinde en üst düzey güvenliği sunmak için her tür detay üzerinde titizlikle duruyor. 

Bu anlayışla üretilen yeni Travego, gelecekte otobüslerde yasal olarak bulunması gerekecek birçok özelliğe bugünden sahip. Bunlardan bazıları şöyle: Önde yavaş giden veya duran araca kısmi ya da tam frenleme ile arkadan çarpmaları önleyen veya kazadan kaçınılamıyorsa kazanın şiddetini azaltan ABA 3 (Aktif Acil Fren Sistemi 3), 

 ABA3’e entegre,sürücü tarafından belirlenen takip mesafesine riayet ederek ve güvenlik mesafesinin aşılması durumunda aracı frenleyen, sadece güvenliği değil konforu da arttıran ACC (Adaptif Hız Sabitleyici),  70 km/s hızı aşınca devreye giren, sürücünün istemsiz olarak şeritten çıkması durumda uyarı veren SPA(Şerit Takip Asistanı), 

Lastiklerin hasar görmesini önleyerek hem güvenlik hem maliyet avantajı sağlayan Lastik Basınç İzleme Sistemi,  Mercedes-Benz mühendisleri tarafından geliştirilen, 2018 yılından itibaren geçerli olacak kanuni gereklilikleri şimdiden yerine getiren, devrilme testlerinde üstün başarı sağlamış, burulma ve darbeleri en iyi şekilde absorbe eden yeni şasi. 

 “Ön Çarpışma Koruyucu Sistemi” ( FCG), ciddi ön darbe alma durumunda darbeleri emer, Travego’nun altına araç girmesini önler, aynı zamanda da sürücü koltuğunu arkaya kaydırmak suretiyle kullanıcısını korur. 

Savrulmayı önleyerek virajlarda ve ani manevralarda güvenliği sağlayan ESP (Elektronik Stabilite Programı),  Tekerleklerin frenleme anında kilitlenmesini engelleyenABS,  Hızlanma anında çekici tekerleklerin kaymasını engelleyerek buzlu yollarda bile güvenli kalkış imkanı veren ASR, 

Her koşulda dengeli frenleme sağlayan elektronik fren sistemi EBS (Elektronik Fren Sistemi),  yüksek yol tutuşu sağlayan Elektronik Seviye Kontrolü ,  araç içi kablolamayı azaltan ve etkin veri iletişimini sağlayan FPS (esnek programlanabilir kumanda ünitesi), ön ve arka tekerleklerde daha güçlü ve homojen fren etkisi sağlayan disk frenler.