Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

BMW Concept X2

BMW Group, BMW Concept X2'yi sunmak için 2016 Paris Motor Show'unu seçti. C segmentine yapılan bu yeni eklenti diğer X modellerinde...

BMW Group, BMW Concept X2'yi sunmak için 2016 Paris Motor Show'unu seçti. C segmentine yapılan bu yeni eklenti diğer X modellerinden ayrılan özgün bir tasarıma sahip ve ayrıca BMW Group'un coupe araç üretim tarihinde de yerini alıyor.

Ortaya çıkan sonuç ise sportif cazibeyi ortaya çıkaran kompakt bir konsept. BMW Group Tasarım Kıdemli Başkan Yardımcısı Adrian van Hooydonk, “BMW Concept X2 keyif ve pratikliğin birleşimini arayan aktif kişilere özgü bir otomobildir,” açıklamasını yaptı. 

“Konsept, C segmenti dâhilinde BMW markasının yeni ve heyecan verici bir tarafını sergiliyor.”  

Tasarım – dinamik cazibe ve sağlamlığın başarılı bir karışımı. BMW Concept X2'nin tasarımı, gözle görülen aykırılıkları tek bir tutarlı ifade dâhilinde garantiye alır. “BMW Concept X2, hızlı hareket eden vücut dilini ve bir coupe'un alçak boyutlarını bir X modelinin dayanıklı yapısı ile birleştiriyor. 

Bu, güçlü bir karaktere sahip olan sportif bir araçtır ve bize BMW markası için bazı büyüleyici yeni tasarım olanakları geliştirme olanağı sağlıyor,” BMW Tasarım Başkanı Karim Habib. BMW Concept X2'nin özgün karakteri aracın oranlarıyla şimdiden göz alıcılığıyla öne çıkıyor. 


Büyük lastikleri ve bilindik two-box tasarımı fonksiyonel X modeli karakterini vurgularken, uzun bir aks mesafesi, uzatılmış tavan hattı, kısa çıkıntıları ve oldukça öne meyilli C sütunu, gövdeye sportiflik ve yola yakın olma hissi veriyor. 

Daha koyu kaplama yüzeylerinin ve Luminous Red gövde renginin karşılıklı etkileşimi Concept X2'nin görünüşünü iç kısımdan daha da ince hale getiriyor. 

Tek bir karakter için iki taraf . Aracın üst bölümünün yan taraflarına sportif tasarım unsurları hâkim oluyor. Uzatılmış tavan hattı ve ince cam grafiği uzatılmış bir his oluşturuyor. Arkaya doğru uzanan üst cam alanı (tüm ön, yan, arka camlar ve sütunlar) atletik bir omuz bölümü oluşturuyor. 

Cam grafik kaplamalar ve entegre iki parçalı ayna düzlemleri (her ikisi de fırçalanmış alüminyumdan yapılmış) kaliteli bir ekstra dokunuş katıyor. Alüminyum kesitin kalınlığı bu bölümde zıtlık bir rol oynuyor. Cam grafik kendine özgü BMW Hofmeister kink'in dinamik bir yorumlamasıyla tamamlanıyor. 

C sütunu üzerindeki logo gibi doğrudan BMW tarih kitaplarından klasik olarak sportif coupe tasarım işareti – bu tuhaf şekilde mutlak bir detayı temsil eder. Büyük, gövde rengindeki hava kanallı tavan spoileri, karartılmış arka cam üzerinde düz şekilde uzanır. C sütunlarından uzanmakta ve BMW Concept X2'nin arkasına sportif dış hatlarını vermektedir.

Aracın yan taraflarından aşağıya doğru uzanan alışılagelmiş X modeli hatları ön plana çıkıyor. Kaslı yüzeyler, geniş jant bombeleri ve kapı eşikleri etrafındaki biçimsel döşeme altı koruma, dinamik unsurlarla daha fazla ilgi çekici bir zıtlık oluşturuyor. 

Bir anlığına daha ayrıntılı özelliklere odaklanıldığında, aracın üst bölümünün yüzeyleri, geniş, düzgün şekilde biçimlendirilmiş kısımları doğru kenarlarla bir araya getirdiği ve aracın atletik varlığını sergilediği görülüyor. 

Etkileyici kaplama ayrıca aracın BMW X ekürilerinden bilinen neredeyse dört köşe haline getirilmiş jant bombelerini de vurguluyor. İçlerinde, güçlü üç boyutluluk hissi barındıran göz alıcı, çift kollu, çift renkli tasarımı dinamik cazibe ve sağlamlık arasındaki karşıtlığını aracın detaylarında sürdürmekte olan geniş 21 inçlik hafif alaşımlı jantlar bulunuyor. 

Kısa lastik dişlerine sahip lastikler alışılmışın dışında bir deneyim sunarken, bütünleyici altıgen unsurlara sahip gövde rengindeki kapı eşikleri, en alçak noktalarında aracın dayanıklı görünümünü sonuca ulaştırıyor.  

Dinamizm BMW Concept X2'nin ön kısım tasarımı aynı şekilde formların güçlü kullanımıyla dinamik unsurları garantiler. Açıkça biçimlendirilmiş birimler ve ince kenarlar, mevcut bir ön kısım izlenimi ve bolca sportif bir cazibe oluşturuyor. 

Oldukça eğimli ön cam, koyu panoramik tavana doğru pürüzsüzce uzanma izlenimi veriyor ve ön kısma yere yakın bir görüntü vermek için yeni yorumlanmış çift ızgara şeritlerle ve geniş hava girişleriyle birlik oluşturuyor. 

Şeritler farların biraz daha alt kısmına yerleştirilmiştir ve merkezi hava girişi iki dış girişten daha fazla yola yakındır. Bu, aracın ortasının daha alçak görünmesini sağlayarak ön kısım tasarımının dinamik canlılığını vurgular. 

Şeritler BMW ızgarasının bilindik ikizkenar yamuk şeklini baş kısmına döndürüyor ve buna karşılık olarak yukarıdan aşağıya genişliyor. Bu nedenle bu açık ifade BMW Concept X2'nin bağımsız doğasını ve ayrıca ön kısmın genişliğini ve aracın sert duruşunu vurgular. 

Izgara içerisinde grafiksel olarak biçimlendirilmiş ve oldukça açılı ızgara şeritleri, inkar edilemez bir "köpekbalığı burnu" etkisi oluşturarak, aracın bu bölümüne ek bir derinlik ve heykelsi bir zenginlik katıyor. Far tüplerinin düz dış hatları klasik BMW ikiz dairesel görünüme daha altıgen bir şekil veriyor. 

Farlar tarafından kullanılan lazer ışık teknolojisi çok ince ışık grafiklerini etkinleştirirken, altıgen tüplerin ortasındaki mavi X daha teknik bir vurgu ilave ediyor. Ön aprona, ızgara şeritlerinin altında Concept X2'nin soğutma havası ihtiyacını gidermeye yardımcı olan geniş merkezi hava girişleri hâkimdir. 

Her iki tarafta bulunan daha küçük, üçgen şeklindeki hava girişleri aracın geniş duruşunu vurgular. Hava girişlerinin dayanıklı, yatay plakaları ön apronun dinamik tasarımına sağlam bir kontrpuan sunar ve ön tarafın geleneksel X-modeli karakterine daha ayrıntılı vurgu katar.  

Güçlü bir ifade BMW Concept X2'nin arkası, dış tasarımı özgün bir tarzda tamamlıyor. İnce arka cam ve yatay çizgiler gibi genişliği vurgulayan unsurlar BMW Concept X2'nin belirgin yüksekliğini azaltır ve sportif iddiasına vurgu yapar. 

Bu açıdan ayrıca, arka camın hava kanallı spoilerin altında nasıl şık bir biçimde ortaya çıktığını ve aracın sportif karakterini nasıl vurguladığını da görebilirsiniz. Concept X2'nin yan kısımları boyunca uzanan üst cam, alanın öne çıkan gittikçe incelen şekli ile de ayrıca göze çarpıyor. Güçlü bir omuz alanı oluşturarak aracın geniş, kaslı duruşunu vurgulamasını sağlar. 

Üst cam alanının altındaki keskin şekilde çizilmiş arka lambalar dinamik bir ışık saçar. Lambaların bilindik "L" şeklindeki far çerçevelerinin yepyeni yorumlaması, arkadan dikkat çekici bir etki yansıtan aydınlatıcı bir üç boyutluluk tasarımı olarak LED unsuru çerçeveler. 

 Arka lambaların arasında BMW logosu yer alır. Altında, bagaj kapağından arka aprona olan neredeyse hiç kesintiye uğramamış geçiş, belirli bir netlikle aracın kusursuz yüzey görünümünü vurgulayan bağlı genel bir görüntü oluşturur. 

Arka apronun altındaki koyu kaplama tüm arka tarafı görsel olarak kaldırırken, aynı zamanda da üst bölüme daha ince bir görüntü verir. Gövde rengindeki arka apron, arka bölümün alt kısımlarını tamamlamak için dinamik bir gösteriş sağlar. 

Her iki dış uçtaki geniş egzoz boruları aracın geniş duruşunu vurgularken, çevreleyen yüzeyler üç yönlü ayrılmadan ve ön hava girişlerinin genel oluşumundan faydalanır.