Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YERLİ OTO TEST FİLOSU ÜRETİLECEK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilde kapsayıcı bir iş modeli üzerinde çalıştıklarını ve sonuçlarına epey yaklaşıl...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilde kapsayıcı bir iş modeli üzerinde çalıştıklarını ve sonuçlarına epey yaklaşıldığını belirti. 

Tübitak’taki değişimin yerli arabaya etki edip etmeyeceği sorusuna Bakan Özlü, “Yerli arabada iş modeli konusu üzerinde çalışıyoruz. İş modeli çok önemli. 

Kapsayıcı bir iş modeli üzerinde çalışıyoruz. Onun sonuçlarına da epey yaklaştık. Onu da Başbakanımıza arz edip ondan sonra belki başbakanımız kamuoyuyla paylaşmak isteyebilir” yanıtını verdi. 

 'BABAYİĞİT BEKLEMİYORUZ' 
Yerli otomobilde bu yılın sonuna kadar 30-40 araçlık bir test filosu üretileceği hatırlatılarak, ’babayiğit’in beklenip beklenmediği sorusu üzerine Bakan Özlü, şunları kaydetti: “’Babayiğidi beklemiyoruz. 

Oturup bir babayiğit gelsin, bu işi yapsın diye beklemiyoruz. Çalışıyoruz. Dünyanın her tarafında otomobil tasarımlarının hikayelerine bakın Volkswagen, Toyota, yabancı markalara bakın, bizim Türkiye’deki Tofaş’a, yerli markalara bakın hepsinde başlangıçta devletin bir desteği ve yönlendirmesi vardır. 
Zamanla devlet çekilmiştir. Burada devlet yönlendirmesi şarttır. Biz şunu diyemeyiz; ‘bir babayiğit çıksın yapsın gelsin’ bunu demeyeceğiz. 

'YERLİ OTOMOBİL DEĞİL' 
Bir de bizim küresel bir başarıyı hedeflememiz gerekiyor. Yerel bir otomobil değil, küresel bir başarı hedefi gerekiyor. Yerli otomobil demeyelim, yerli marka otomobil diyelim. 

Türkiye’de üretilen otomobiller var. Bu sene, İnşaallah, 1 milyon 500 bin rakamına ulaşmayı hedefliyoruz. Bu az bir rakam değil. Geçen sene 1 milyar dolarlık cirosu vardı sektörün. 

Bakan Özlü ayrıca, Türkiye’deki yetişmiş insan kaynağı, tasarım üretim mühendisleri ve yan sanayinin otomobil konusunda yeterli seviyede olduğunu söyledi.haber7