Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

DÜNYA DEVLERİ PARİSE GİTMİYOR

Dünyanın en büyük otomobil şovu başlıyor. Bu yıl 115'incisi düzenlenen fuar 1-16 Ekim arasında ziyaret edilebilecek.  İki yılda ...

Dünyanın en büyük otomobil şovu başlıyor. Bu yıl 115'incisi düzenlenen fuar 1-16 Ekim arasında ziyaret edilebilecek. 

İki yılda bir Frankfurt Otomobil Fuarı ile dönüşümlü olarak organize edilen Paris Otomobil Fuarı, ilk önce 29-30 Eylül arasında uluslararası basın mensupları için kapılarını açacak. 

Ancak Paris Otomobil Fuarı, büyük eksiklerle açılıyor. Çünkü Ford, Aston Martin ve Rolls Royce gibi dünya devi bazı markalar fuara katılmayacağını açıkladı. Fuara katılmayan bir başka marka da Volvo. 

Ancak, Volvo'nun bu kararı yeni değil. Sabah'tan Ufuk Sandık'ın haberine göre marka, daha önce Cenevre, Detroit ve Çin dışında hiçbir fuarda yer almayacağını açıklamıştı. 

MALİYETLER YÜKSEK 
Ford, fuara katılmama nedeni olarak 'yeni modellerin piyasaya çıkış tarihlerinin fuar tarihiyle uyuşmaması' olarak açıkladı. Kulislerde ise firmaların, yüksek maliyetler nedeniyle fuara katılmama kararı aldıkları konuşuluyor. 

Ancak bu ilk değil. Son yıllarda firmaları bazı fuarlara katılmadıkları görülüyor. Dev otomotiv markaları Jaguar, Land Rover, Tesla ve Mini de 2016'da Detroit Fuarı'na katılmamıştı.haber7