Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

TOYOTA GT86 YENİLENDİ

Toyota, spor coupe modeli GT86’yı 2017 model yılı için yenileyerek Paris’te otomobil tutkunlarıyla buluşturdu.  Gövde rijitliği artı...

Toyota, spor coupe modeli GT86’yı 2017 model yılı için yenileyerek Paris’te otomobil tutkunlarıyla buluşturdu. 

Gövde rijitliği artırılan, süspansiyonu iyileştirilen ve aerodinamiği optimize edilen GT86, daha stabil bir yol tutuşu sunarken, mükemmel yol konforuyla günlük kullanıma uygun bir karakter sergiliyor. 

 Yol tutuşu iyileştirilirken yol konforundan ödün vermemek adına yeni helezon yaylara ve amortisörlere yer verildi. Daha sportif bir karakter arayan kullanıcılar içinse opsiyonel olarak Sachs marka amortisörler sunuluyor. 

 GT86’nın aerodinamiğinidaha da iyileştirmek üzere ön ve arka tampon tasarımı yenilendi ve aerodinamik açıdan optimize edildi. 

Ön tampondaki hava girişi genişletilirken, tampon altındaki lip ise yol rüzgarını yönlendirmek üzere biraz daha uzatıldı. Bunun dışında sis farlarının yuvası da yenilendi. Böylece aerodinamik etki artırılırken aynı zamanda daha dinamik bir görünüm elde edildi. 
Turuncu LED’li beyaz sinyal lambalarına, LED gündüz farlarına ve çift LED kısa ve uzun farlara sahip olan spor otomobilin ön farlarının tasarımı da yenilendi. Ön çamurlukların üst kısmında yer alan yan ızgaralar da aerodinamik açıdan iyileştirildi ve yenilendi. 

Arka stop grubu da yenilenen GT86’nın arka spoyleri ve çift egzoz çıkışına ev sahipliği yapan tampon altı difüzörü de aerodinamik açıdan iyileştirildi. Toyota GT86’nın iç mekanında da değişiklikler yapıldı. 

Direksiyon, gösterge paneli, aplikasyonlar ve döşemeler yeniden tasarlanırken, orta konsol yeni 6,1 inçlik dokunmatik ekrana kavuştu. Öndenyataymotoru ile arkadan itiş özelliğini taşıyanToyota GT86’nın motor kaputunun altında 2,0 litrelik atmosferik Boxer tipi bir motor gizleniyor. 

Yatay pistonlu yapısıyla ağırlık merkezini düşüren bu motor 200 HP güç ve 205 Nm tork üretiyor. Motorun gücü altı vitesli manuel şanzıman üzerinden arka aksa aktarılırken, alternatif olarak altı kademeli bir otomatik şanzıman da sunuluyor. 

Bu motor GT86’yı manuel şanzımanla 7,6 saniyede (otomatik şanzımanla 8,2 saniye) 0’dan 100 km/s hıza ulaştırırken 226 km/s (otomatik şanzımanla 210 km/s) maksimum hıza imkan tanıyor.