Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

2017 MODEL MAZDA 6 TÜRKİYEDE SATIŞTA

Mazda’nın amiral gemisinin son versiyonu, Japon otomobil üreticisinin insan ve otomobil uyumunun ifadesi olan Jinba Ittai kavramını yeni bi...

Mazda’nın amiral gemisinin son versiyonu, Japon otomobil üreticisinin insan ve otomobil uyumunun ifadesi olan Jinba Ittai kavramını yeni bir dönüm noktasına taşıyor. 

Firmanın insan merkezli gelişim felsefesinin son ürünü olan G-Vectoring Control teknolojisi ile donatılmış olan 2017 model Mazda6, Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye’de eylül sonu itibarıyla satışa sunuluyor. 

Mazda’nın yepyeni hareket kontrol teknolojisi olan Skyactiv-Vehicle Dynamics teknolojilerinin ilki olan G-Vectoring Control sistemi, yol koşulları ne olursa olsun virajları yumuşatıp daha konforlu yeni bir sürüş seviyesi sağlıyor. 

2017 model Mazda6, motor güç çıkışını özellikle de virajlarda hassaslığı ve stabiliteyi artırmak için düzenleyen ve dünyada eşi bulunmayan G-Vectoring Control teknolojisine sahip ilk model olacak. 

G-Vectoring Control özelliği, şasi hareketlerini iyileştirmek ve bununla birlikte yol tutuş ile sürüş konforunu geliştirmek için motoru kullanıyor. 

Direksiyon hareketlerine göre farklı tork üreterek yanal ve boylamasına hızlanma ve yavaşlama güçlerini kontrol eden ve her tekerdeki dikey yükü optimize eden dünyanın ilk sistemidir. 
Bu sistem, çekiş özelliğini iyileştirir, sürücünün aracına olan güvenini artırır ve sürüş keyfini üst düzeye çıkarır. Otomobilin hareketi, sürücünün istekleriyle daha iyi uyum sağlayarak istemsiz direksiyon düzeltme hamlelerine olan ihtiyacı ve böylece sürüş yorgunluğunu azaltır. 

Güç aktarımını yumuşatan GVC, gövde sarsılmasını azaltarak konfor hissini artırır. Mazda6, ayrıca geniş bir modern aktif güvenlik ve bağlantı sistemlerini bünyesinde barındırıyor. Model Türkiye’de 2.0 litre 165 HP Skyactiv-G benzinli motor ve otomatik şanzıman ile sunuluyor. 

2017 model Mazda6 154 bin 300TL’den başlayan fiyatlara sahip. Yeni bir yaklaşımla, Skyactiv-Vehicle Dynamics konsepti, Mazda’nın insan merkezli gelişim felsefesinin bir diğer ürünü olarak karşımıza çıkıyor. 

Motor, şanzıman, şasi ve gövdenin entegre bir şekilde kontrol edilmesini sağlayan GVC ve gelecekteki Skyactiv-Vehicle Dynamics sistemlerinin amacı, Mazda’nın tüm modellerinde yakalamaya çalıştığı Jinba-Ittai hissini geliştirmek. Bir başka deyişle, sürücülere araçlarıyla güçlü bir temas hissi sağlamak.Automagg