Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

LEXUS LFA’NIN DEĞERİ 7 MİLYON DOLARA ÇIKTI

Dünyanın en iyi otomobillerini üretme felsefesiyle yola çıkanLexus, her geçen gün lüksün tanımını değiştirerek otomobil dünyasında iz bırak...

Dünyanın en iyi otomobillerini üretme felsefesiyle yola çıkanLexus, her geçen gün lüksün tanımını değiştirerek otomobil dünyasında iz bırakmaya devam ediyor.


2010-2012 yılları arasında Lexus’un yüksek performans sunan F modellerinin ikincisi olarak 500 adet limitli üretimiyle pazara sunulan ve kısa zamanda otomobil dünyasında bir ikon haline gelen LFA,tasarımı, teknolojisi, sürüş özellikleri ve performansıyla dikkat çeken bir model oldu. 

2010-2012 yılları arasında limitli olarak üretilen LFA, 375 bin dolara satışa sunulurken, 2012’de dünyada sadece 50 adet üretilen LFA’ninyarış pisti versiyonu olan Nürburgring Edition modeli 445 bin dolardan satışa çıkmıştı. Bu 50 araçtan sadece 1 tanesi ise markanın başkanı AkioToyoda’nın imzasını taşıyor. 
Başkan AkioToyoda’nın kaputunu imzaladığı 275 şasi numaralı eşi benzeri olmayan bu özel LFANürburgring Edition modeli, kullanıcısı tarafından Almanya’da 7 milyon dolara satışa çıkarıldı. 571 HP güç üreten 4.8 litre V10 motoruna sahip olan LFA, 100 km/s hıza sadece 3.6 saniyede ulaşıyor. 

Bu aracın azami hızı ise 325 km/s. Sıfır kilometre fiyatından çok daha pahalıya satışa çıkan LFA, aynı zamanda Lexus modellerinin değerini kaybetmediğinin de bir kanıtı olarak dikkat çekiyor.