Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

HYUNDAI i20 R5 MÜŞTERİLERİ DİREKSİYONA GEÇTİ

Gövdesi Hyundai’nin İzmit’teki fabrikasında üretilen ve Almanya Alzenau’daki Hyundai Motorsport Tesisleri’nde de geliştirilen Hyundai i20 R...

Gövdesi Hyundai’nin İzmit’teki fabrikasında üretilen ve Almanya Alzenau’daki Hyundai Motorsport Tesisleri’nde de geliştirilen Hyundai i20 R5, Fransa’da müşterileriyle bir araya geldi. 

Asfalt zemin üzerinde gerçekleştirilen dört günlük zorlu test süresince, i20 R5 sahipleri ilk kez direksiyona geçerek yarış otomobillerini deneyimlemiş oldular. 

Hyundai Motorsport Takımı’nın WRC haricinde geliştirdiği R5 yarış otomobili, 2016 yılının başında testlerine başlamış ve motorsporları tutkunlarının ilgisini çekmişti. 
Hyundai i20 R5 ile yarışmak isteyen ve vakit kaybetmeden aracı satın alan müşteriler, geçtiğimiz günlerde ilk kez araçlarını test etme fırsatı buldular. 

Hyundai Motorsport Takım Test Pilotu Kevin Abring başta olmak üzere tüm takım çalışanlarıyla Fransa’daki Chambley Pisti’nde dört gün boyunca test edilen i20 R5, toplamda 500 kilometreye yakın yol yaptı. Zorlu testler boyunca aracı en iyi şekilde analiz eden takım çalışanları aracı gece gündüz demeden geliştirmeye devam ediyor. FIA onaylı 1.6 litrelik turbo motora sahip Hyundai i20 R5’in homologasyonu bir kaç hafta içinde başlayacak. Eylül ayında müşterilerine teslim edilerek resmi olarak yarışlara katılmaya hak kazanacak olan Hyundai i20 R5, tıpkı kardeşi i20 WRC gibi asfalt ve toprak parkurlarda en iyi sonuçlar için ter dökecek.