Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

ELEKTRİKLİ MOTOSİKLET STORM WAVE TÜRKİYEDE

Sürdürülebilir bir dünya için emek veren 23 Hollandalı öğrenci altlarında elektrikli motosiklet STORM Wave ile 14 Ağustos’ta dünyayı turlam...

Sürdürülebilir bir dünya için emek veren 23 Hollandalı öğrenci altlarında elektrikli motosiklet STORM Wave ile 14 Ağustos’ta dünyayı turlamaya başladılar. 
 
Tur, 80 gün sürecek. Elektrikli motosikletle dünyaya ilham vermek istiyorlar. Hollanda Innovation Network İstanbul’un desteğiyle 20 Ağustos’taki durakları ise İstanbul’du! 

 Elektriksiz bir dünya düşünülemez… Sadece bugün için değil, dünyanın sürdürülebilir bir geleceğe ulaşabilmesi için de elektrik hayati bir önem taşıyor. 

Eindhoven Teknoloji Üniversitesi’nden 23 Hollandalı öğrenci de böyle bir inanca sahip. Geleceğe sahip çıkan 23 öğrencinin imzasının bulunduğu STORM Wave de bu anlayışın yansıması. STORM Wave, elektrikle çalışan bir motosiklet. Elektrikli otomotivden sonra, dünyaya kazandırılan en önemli ulaşım değerlerinden birisi. Dünya onu yeni yeni tanıyor.  

80 günde 26 bin kilometre 
23 öğrenci, dünyayı bu motosikletle dolaşarak tanıtacak. Tur 14 Ağustos’ta Eindhoven’dan başladı. İlk durak Münih’ti. 20 Ağustos’ta ise İstanbul’da oldular. 

Tahran, Şangay, Seattle, New York, Paris gibi önemli şehirlerde tur takviminde yer alıyor. Öğrenciler 80 günde 26 bin kilometre yol yapacaklar ve her bir şehre “fırtına”yı tanıtacaklar. 
2014’ten beri yürütülen ARGE çalışmaları boyunca gerekli yerlere şarj istasyonları da kuran ekip, 380 kilometrede bir motosikletin şarj olmasını sağlayacak. Her ülkede STORM Wave’in faydaları anlatılacak ve sergilenecek.  

400 kilometre aralıksız sürüş 
STORM Wave, 400 kilometre aralıksız sürüş yapabilen bir motosiklet. 100 kilometre hıza 5 saniyede ulaşıyor. 24 tane değiştirilebilir şarj kartuşuna sahip. 

Ayrıca 3G internet de mevcut STORM Wave’de. 23 öğrenci, STORM Wave’in bu özellikleriyle dünyayı gezerken, büyük etkinliklere katılacaklar, medyayla buluşacaklar. 

21 üniversitede seminer verecek olan grup, şirketleri ziyaret edecek. Sadece bununla da yetinmeyecekler… Bilinmeyen kültürlerle STORM Wave’i tanıştıracaklar. Unutulmaz hikâyeler ve anılar biriktirecek, dünyaya ilham verecekler. 

Hollanda Ekonomik İlişkiler Bakanlığı bünyesinde bulunan Hollanda Innovation Network İstanbul’un öncülüğünde Türkiye’ye gelen STORM ekibi, Türkiye - Hollanda arasındaki işbirliğini daha da güçlendirecek.