Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

2017 KIA RIO PARİS AUTOSHOWDA TANITILACAK

Kia yeni Rio’yu Paris’te tanıtacak olsa da çizimlerini önceden yayınladı. Küçük sınıfta yer alan beş kapılı hatchback’in çizimlerde yer ala...

Kia yeni Rio’yu Paris’te tanıtacak olsa da çizimlerini önceden yayınladı. Küçük sınıfta yer alan beş kapılı hatchback’in çizimlerde yer alan büyük jantlar elbette üretim versiyonunda bulunmayacak. 

Bu yeni tasarım dili Kia’nın Almanya ve California’daki tasarım stüdyolarında olduğu gibi Güney Kore’deki ana tasarım merkezi Namyang’da geliştirilmiş. 

Üstelik sadece dış tasarım değil, kabin konusunda da yeni Rio’nun ciddi bir atılım içinde olduğu söyleniyor. 


Rio, markanın global anlamda en iyi satan modeli olduğu için hayli önemli ve geçen yıl 473 bin adetlik satışa ulaştı. 

Kia, henüz modelle ilgili teknik bilgileri paylaşmıyor ama otomobilin aks aralığının güncel modele göre (2570 mm) uzatıldığını söylüyor. 

Bu da yeni Rio’da daha geniş bir kabin göreceğimiz anlamına geliyor, özellikle de arka tarafta. Otomobilin ayrıca sınıfının en kullanışlı modeli olması bekleniyor, yani yeni Rio’nun sınıf standartlarının üzerinde bir bagaj hacmi sunacağını bekleyebiliriz. 

Rio, 2017’de satışa sunulduğunda Android Auto ve Apple CarPlay gibi teknolojilere de sahip olacak. Otomobilin altyapısı kardeş marka Hyundai i20 modeliyle aynı, motor seçeneklerinde de aynı şey söz konusu. 

Üç silindirli, 1.0 litrelik turbo T-GDI motor, 100 ve 120 HP’lik versiyonlarla alınabilecek. 29 Eylül’de kapılarını açacak olan Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak dördüncü jenerasyon Rio, yılın sonlarına doğru Avrupa pazarında satışta olacak.