Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

NİSSAN 500 FAKTÖR UV TESTİNDEN DE GEÇTİ

Nissan, sevilen SUV ailesinde kullanılan karoser boyasındaki UV koruma seviyesini açıkladı. Zorlu testler Qashqai, X-Trail ve Juke modeller...

Nissan, sevilen SUV ailesinde kullanılan karoser boyasındaki UV koruma seviyesini açıkladı. Zorlu testler Qashqai, X-Trail ve Juke modellerinin karoser renklerinin otomobillerin ömürleri boyunca dayanacağını gösterdi. 

Yılın bu döneminde dermatologların tavsiyesi, cildinizi güneşin zararlı ultraviyole (UV) ışınlarına karşı 50 faktörlü güneş kremleri kullanmanız yönünde. 

Nissan crossoverlarının gövde panellerini güneşten korumak için böyle bir önleme gerek yok. Avrupa genelinde yaz tatili sezonu açılmışken Nissan, Qashqai, Juke ve X-Trail modellerinin UV korumasını açıkladı. 

Japon markanın araştırmasının sonucuna göre başarılı SUV modellerinin karoser boyalarında 500 faktöre denk gelen bir koruma mevcut. 
Nissan SUV ailesinin mensuplarının yüksek kaliteli ve çok katmanlı boyaları, dünya üzerindeki en yüksek sıcaklıklarına dayanacak şekilde geliştirildi. 

Sözkonusu dayanıklı ve özel boya, Nissan mühendisleri tarafından geliştirilmesi aşamasında numune gövde panellerini metrekareye 500 watt UV ışığı düşecek şekilde test edildi. 

Doğal güneş ışığının UV yoğunluğunun 10 katından fazlası anlamına gelen bu değer, Nissan’ın kullandığı karoser boyalarının 500 faktöre denk bir koruma sağlıyor. 

UV ışığı testleri, yalnızca karoser boyası ile sınırlı değil. Tüm plastik malzemeler, kumaşlar ve diğer bileşenler de gelişmiş test prosedürünü geçerek en uç sıcaklıklara da dayanıklı olduklarını gösteriyor. 

Nissan’ın başarılı SUV modellerinin yaz güneşinde soyulan burnumuz gibi olmasını engelleyen ana unsur markanın 1.6 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçirdiği yeni çevre test birimi.

İngiltere, Cranfield’da bulunan Nissan Avrupa Teknik Merkezi’nde açılan test birimi sayesinde mühendisler, gerçek hayat koşullarında yıllarca sürecek olan UV etkisini birkaç hafta içerisinde canlandırabiliyor. 

Mühendisler bu testlerle Nissan’ın SUV modellerinin kalite performansını kullanım ömürleri boyunca sunduğundan emin oluyor. Test birimindeki ileri teknoloji ampuller 92 bin watt yoğun ısıyı ortaya çıkarıyor. 

Test sırasında kullanılan ampul, evlerde kullanılan 40 wattlık ampullerden 2 bin 300 adete tekabul ediyor. Test birimi içindeki havanın da ısıtılmasıyla test edilen SUV’ların kabinlerinde 120 santigrat derece gibi inanılmaz bir sıcaklık oluşuyor. 

Kabinin ve karoserin dayanıklılığının ısı skalasının diğer tarafında da sürdüğünü tespit etmek adına sıcaklık -50 santigrat dereceye kadar da düşürülüyor. 

Nissan’ın çevresel test mühendislerinden Dean Gillet, uygulanan yoğun testler hakkında, “Otomobillerin boyaları da tıpkı insan derisi gibi yoğun UV ışınlarından olumsuz etkilenip çatlama veya soyulmayla karşılaşabilir. İşte bu yüzden ürün kalitemizin garantisi için dayanıklılığı test ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Gillet ayrıca Nissan’ın SUV modellerinde kullandığı parçalardan, müşterilerin yıllar sonra da en yüksek kalitede performans alabilmeleri için bölgelere göre değişebileceğine vurgu yaparak, “Bagaj kapağını açık tutan gazlı amortisörler buna iyi bir örnek. Bu parçalar dünya genelinde farklılar. Çünkü silindirin içindeki gaz ısıya karşı çok duyarlı” dedi.