Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ NESİL SMART TÜRKİYEDE

Pazara sunulduğu günden bu yana kompakt ölçüleri, etkin güvenlik donanımları ve özellikle şehiriçi kullanım için sunduğu işlevselliği ile s...

Pazara sunulduğu günden bu yana kompakt ölçüleri, etkin güvenlik donanımları ve özellikle şehiriçi kullanım için sunduğu işlevselliği ile smart fortwo ve smart fortwo cabrio, kendine has bir yaşam tarzının sembolü olarak pazarda yerini alıyor. 


smart’ın yepyeni 4 kişilik versiyonu smart forfour ise sıradışı ve yeniliklere açık kişilerin otomobil tercihleri arasında en üst sıralarda yer almaya hazırlanıyor. 

Avrupa’nın en genç otomobil markası olarak şehir içi otomobil kullanımının ideal alternatifi olan smart’ın yeni fortwo, fortwo cabrio ve merakla beklenen 4-kişilik forfour modellerinde sunulan kompakt oranlar ve zekice planlanan ayrıntılar aracın benzersiz işlevselliğinin altını çizerken bu yeni modeller “ailenin yeni üyesi” olarak adlandırılıyor.  

Renkli ve yaratıcı tasarımlarla çevik çözümler buluşuyor 
Aynı ailenin üyeleri yeni smart fortwo ve smart forfour, farları, ön konsoldaki havalandırma sistemleri ve kendilerine özgü tasarımları ile dikkat çekiyor. 

Otomobilde hayat tarzını yansıtarak bir simge haline gelen ve başlı başına bir sınıf oluşturan smart’ın yeni fortwo ve forfour modelleri, genç ve modern tasarımları ile hareketlilik, çevreye uyumları ile sorumluluk kavramlarını birleştiriyor. İki araç da arka bölümlerine yerleştirilen motorları ile şehiriçi trafikte oldukça çevik çözümler sunuyor. 

Renkli, enerjik, sportif ve özgün dış tasarım; eğlenceli, kullanışlı, kaliteli ve etkileyici görünüm sunan iç tasarım smart severleri ve yaşam tarzı ve işlevselliği bir arada arayan bireyleri etkilemeye hazırlanıyor. 
Piyasaya sunulduğu günden bu yana tüm dünyada yoğun ilgi gören ve başarılı satış rakamlarını yakalayan smart, yepyeni modelleri smart fortwo ve smart forfour ile şehir trafiği için eşi benzeri olmayan çözümler sunuyor. 

Artan güvenlik ihtiyaçlarına rağmen 2,69 m uzunluğu değiştirilmeden geliştirilen yeni smart fortwo ve 4 kişinin şehiriçi mobilitesini sağlayacak olan yeni smart forfour artık daha fazla alan, daha fazla renk, daha fazla donanım ve daha fazla eğlence fırsatı sunuyor. 

Modern kent trafiğinin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vere-bilme iddiasını taşıyan smart, boyutları ve motor hacmi düşünüldüğünde maksimum çeviklik ve optimum kullanım alanı sunarak hem duygulara hem de akla hitap ediyor. Üstün manevra kabiliyetine sahip smart fortwo’nun dönüş çapı sadece 6.95m’den, smart forfour’un ise 8.65m’den oluşuyor.

 “Gerçek Hayat Güvenliği” felsefesi  
Mercedes-Benz güvenlik standartlarını tam anlamıyla karşılayan yeni smart fortwo ve smart forfour; markanın “gerçek hayat güvenliği” felse-fesini opsiyonel ve standart olarak sunduğu güvenlik donanımları ile sürdürüyor. 

Araçlarda standart olarak sunulan ve yüksek süratte savrulmayı engelleyen yan rüzgar yardımcısı (crosswind assist), ESP, opsiyonel olarak sunulan ve sürücüyü sesli olarak uyarabilen çarpışma önleme yardımcısı ve şerit takip yardımcısı bunlardan sadece bir kaçını oluşturuyor.  

Kişiye özel otomobiller 
Yeni smart fortwo, smart fortwo cabrio ve smart forfour modellerinde passion, prime ve proxy olmak üzere 3 farklı konsept seçeneği sunuluyor. 

Bu sayede araçlar özellikle iç mekanda kullanıcının tercihlerine göre kişiselleştirilebiliyor. smart fortwo’un birçok ortak özelliğe sahip olduğu, ailenin yepyeni 4-kişilik üyesi smart forfour’dan en büyük farkı hiç şüphesiz sahip olduğu B sütununa açılan çerçevesiz geniş kapısı. 

Normal kullanımda üstü kapalı iki kişilik bir otomobil olan yeni smart fortwo cabrio tek bir düğme hareketiyle; arkaya doğru katlanan büyük boy tentesiyle yarı cabrio veya tamamen açılan tentesiyle cabrio olmak üzere kademeli bir dönüşüm geçiriyor. Tente sürücünün isteğine bağlı olarak hem park hem hareket halinde açılıp kapanabiliyor. 

Böylece üstü açık otomobil kullanma keyfi hava şartlarına veya kullanıcının keyfine bağlı olarak uyum sağlayabiliyor. Söz konusu esneklik tamamen smart’a has bir özellik olan “tritop” adındaki katlanabilir tente ve portatif tavan barları ile mümkün kılınıyor. 

Yeni smart fortwo cabrio ait olduğu sınıfın tek gerçek cabrio modeli olmasıyla da öne çıkıyor. smart fortwo, smart fortwo cabrio ve smart forfour’un dikkat çeken boyutları günlük şehir hayatı için mükemmel çözümler sunuyor. 

Motor bölümünde, her ikisi de twinamic isimli 6 ileri oranlı çift kavramalı şanzıman ile donatılan, son teknoloji ile geliştirilen yepyeni 3 silindirli, 999cc’lik hacimle 52 kW/71 bg ya da 898 cc’lik hacimle 66kW/90 bg güç üreten motor seçenekleri ile yeni smart fortwo, smart fortwo cabrio ve 4-kişilik smart forfour, Nisan ayında Türkiye’de satışa sunuldu.  

Dünden bugüne ”smart” 
Daimler’in smart modelleri, Ekim 1997 yılından bu yana Hambach'da, verimliliği esas alan, yenilikçi, özellikle yalın üretim kavramının başarı hikayesi ile yeni standartlar belirleyen üretim tesislerinde üretiliyor. Bu tesislerde yeni nesil smart üretimi için 200 milyon euro’luk yatırım gerçekleştirildi. 

İlk smart modeli, 1998 yılında piyasaya sürüldü ve hem fikir, hem ürün hem de yepyeni bir marka olarak dünya çapında başarıyla karşılandı. 

Benzersiz tasarımı, kompakt ölçüleri ile şehir içi kullanım konforu konusunda hala rakipsiz. smart fortwo Almanya'da yapılan ilk lansmanı ve diğer Avrupa ülkelerinde kullanımının ardından, bugün dünya genelinde 46 ülkede artık kullanılabilir durumda. 

 Akıllı donanım sistemleri, farklı bir ruhu yansıtan marka tarzı ile paralel olarak sıradışı bir tasarıma sahip smart, şehir için kullanımı ve son derece verimli, yüksek performansı, yüksek teknoloji standartlarına uygun fonksiyonları ile bugüne kadar tüm dünya genelinde 1.5 milyon adedi aşkın satış rakamına ulaştı.