Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

ASTON MARTIN ZAGATO CONCEPT

Aston Martin ve İtalyan tasarım merkezi Zagato, uzun süreli ortaklıklarının son ürünü Vanquish Zagato Concept’i görücüye çıkardı.  ...

Aston Martin ve İtalyan tasarım merkezi Zagato, uzun süreli ortaklıklarının son ürünü Vanquish Zagato Concept’i görücüye çıkardı. 


12 silindirli 6 litrelik 569 beygir gücünde motora sahip Vanquish Zagato Concept, One-77’den ilham alan aynalara ve DB11’nin aerodinamik profiliyle bir heykeltıraşın elinden çıkmış hissi veriyor. 

 İkonik İngiliz otomobil üreticisi Aston Martin’in elli yılı aşkın süredir devam eden işbirliğinin ürünü olan Vanquish Zagato Concept, Aston Martin'in dünyaca ünlü sportif, dinamik ve üstün malzeme özellikleri ile Zagato'nun tescilli tasarım dilinin bir araya geldiği beşinci otomobili olarak görücüye çıktı. 

1960 model ikonik DB4 GT Zagato'dan, 2011 model V12 Vantage Zagato'ya kadar yapılan her işbirliği, Aston Martin'in tasarım yolculuğunun en önemli özelliklerini vurgulayarak, bu özellikleri Zagato'nun kendine özgü tasarım diliyle buluşturdu. 569 beygirlik 
V12 motor  
Tamamen karbon fiberden üretilen Vanquish Zagato Concept, Marek Reichman liderliğinde Aston Martin tasarım ekibi ile Andrea Zagato’nun Milano'daki uzman tasarım ekibinin işbirliği ile tasarlandı. 

Aston Martin’in İngiltere Gaydon'daki merkezinde geliştirilip projelendirilen konsept, Aston Martin'in özünü yansıtan bir takım çizgileri korurken aynı zamanda dinamik ve geleceğe dönük duruşuna; 569 beygirlik doğal emişli bir V12 motoru ve geliştirilmiş sürüş dinamikleri eşlik ediyor. 

Zagato tasarımının klasik arka görünümünü yansıtan yeni yuvarlak arka farlar ise süper otomobil yarış arabası Aston Martin Vulcan'ın "bladed (kanatlı)" LED teknolojisini de bünyesinde barındırıyor. Hareketli bir rüzgârlık ve aracın arkasında yer alan bagaja erişim sağlayan bagaj kapağı ile tamamlanıyor. 

Alt gövdeyi çepeçevre sararak önden arkaya doğru belirgin bir hat meydana getiren karbon fiber eşiğin altında ise, Concept’in dörtlü egzoz çıkışı yer alıyor. Vanquish Zagato Concept’in camları kasayı bir maske gibi sararak aracın agresif duruşunu ön plana çıkarıyor. 

İlk kez meşhur CC-100’de vitrine çıkarılan bir özellik olarak, gövdenin yanı boyunca uzanan klasik katlar, yeni DB11'de olduğu gibi tekerlek kemerlerinden kapıya doğru ilerliyor. Arka tekerlek üzerindeki sert kıvrım arka kanatlara dönüşerek basamaklı tavan ile buluşuyor.  

1950’lerden esintiler 
Tavandaki ikonik "çift kabarcık" tasarımından arka pencere camına doğru inen yumuşak kıvrımlar, otomobilin arka siluetine kendine has bir görünüm kazandırıyor. 

1950’li yıllardan beri Zagato markasının karakteristik bir unsuru olan bu kabarcıklar, aslen aracın aerodinamik profilini etkilemeden yarış pilotlarının kasklarına yer açma çabalarının bir ürünü. Vanquish Zagato Concept’in iç kısmında ise Aston Martin’in geleneksel işçiliğinin zarafeti, birçok ufak dokunuşla pekiştirildi. 

Ön konsol, havalandırma ızgaraları ve döner kadranlarda kullanılan balıksırtı desenli ve gölgelenmiş karbon fiberle buluşan oksitlenmiş bronz ve analin deri, malzemenin zenginliğini ön plana çıkarıyor. Vanquish Zagato Concept'in koltuk ve kapılarında ise benzersiz ‘Z’ desenli dikişler kullanılırken, koltuk başlıklarındaki kabartmalar ve orta konsol, Zagato’nun ünlü ‘Z’ logosunu taşıyor.