Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

SEAT LEON EUROCUP SİLVERSTONE’DA GÜLEN PAULSEN OLDU

SEAT Leon Eurocup’ın ikinci ayağı, motorsporlarının efsane pistlerinden olan Silverstone’da yapıldı. İngiltere’deki yarışlara da Norveçli p...

SEAT Leon Eurocup’ın ikinci ayağı, motorsporlarının efsane pistlerinden olan Silverstone’da yapıldı. İngiltere’deki yarışlara da Norveçli pilot Paulsen damga vurdu. 

SEAT Leon Eurocup’ın ikinci ayağı, pilotların en iyi yarış koşullarına, en iyi performansa ve en iyi ritme ulaşmalarını sağlayan pistlerin başında gelen İngiltere Silverstone pistinde düzenlendi. 

Sıralama yarışlarının yapıldığı ilk gün, Niels Langeveld (Baporo Motorsport)’in ardından ikinci ve üçüncü sıraya İspanyol pilot Mikel Azcona (PCR Sport) ve ilk yarışın birincisi Stian Paulsen (Stian Paulsen Racing) yerleşti.

Yarışın ikinci günü ise, piste tam anlamıyla Danimarkalı pilotun hakimiyeti damga vurdu. Paulsen, yarışı ikinci sırada tamamlayan Lourenço Beirao Da Veiga (PCR Sport)’nın 4.818 saniye önünde damalı bayrağı gördü ve Silverstone’da birincilik kürsüsüne çıktı. 

Yarış boyunca Da Veiga ile kora kor bir mücadele içinde olan ve evinde yarışmanın gücünü hisseden İngiliz pilot Alex Morgan (Wolf Racing) ise çok az bir farkla üçüncülüğü elde etti. Silverstone’da genç Fransız kadın pilot Lucile Cypriano (JSB Competition), ilk yarıştaki başarısının tesadüfi olmadığını gösterdi ve yarışı dördüncü olarak tamamladı. 
Bu sonuçlarla Estoril’den birinci olarak gelen Stian Paulsen genel klasmanda puanını 84’e çıkararak liderliğini devam ettirdi. İlk yarışta ikinci olma başarısı gösteren Mikel Azcona, İngiltere’de altıncı olarak, genel klasmanda 70 puanla ikinciliğini korudu. 

Silverstone’daki ilk gün yarışını lider olarak tamamlayan ancak ikinci gün talihsiz biçimde yarış dışı kalan Niels Langeveld 53 puanla üçüncü sıraya çıkarken, Estoril’in üçüncüsü Lucile Cyprinao ise 40 puanla dördüncülüğe geriledi.