Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

BMW MOTOSİKLET KAZALARINI ÖNLEYECEK

BMW, son dönem piyasasında yaptığı elektrikli otomobiller ile ilerleyen çıkışını devam ettiriyor gibi gözüküyor.  BMW İ3 modeli başta...

BMW, son dönem piyasasında yaptığı elektrikli otomobiller ile ilerleyen çıkışını devam ettiriyor gibi gözüküyor. 

BMW İ3 modeli başta olmak üzere BMW İ8 gibi elektrikli otomobilleri gelecek yıllarda piyasaya sürmeyi hazırlanan Alman otomobil devi, şimdiki süreçte akıllı motosiklet sistemlerini odağına alıyor.

Motosikletlerin otoyollarda tır, kamyon, otomobil gibi geniş hacimli araçların arasında tehlikeli durumlara düşebilme sorunlarına eğilerek ortaya çıkan sistemler, motosiklet sektörüne farklılık getirmeyi hedefleyecek. 
Akıllı motosiklet sistemleri ilk etapta IEC hızlanma, yalın açı sensörleri gibi çözümler, sürücülerin kaza öncesinde otomasyon sistemler ile uyarılmasını sağlayacak. Olası bir kaza halinde ise motosiklet sürücüsüne yönelik olarak “Akıllı Acil Çağrı” servisi hizmete sunulacak. 

Kaza sonrasındaki en hızlı ve güvenli ilk yardım amacıyla kazanın gerçekleştiği haberi en yakın sağlık kuruluşuna otomatik olarak iletilecek. Motosikletin bulunduğu konum gönderilecek yapılacak tespitler sonrasında ise, yetkili servisler sürücüye yardım hizmeti sağlayacak. 

Almanya bazlı olarak 2017 yılında piyasaya sürülmesi beklenen sistemin, Kuzey Amerika ve diğer Avrupa ülkelerinde de yakın bir gelecekte kullanılması bekleniyor. BMW’nin benzer sistemleri bisikletlere de uygulayabileceği söyleniyor.