Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MINI ALL4 RACİNG TAKIMI ABU DHABİ DESERT CHALLENGE DE PODYUMA ÇIKTI

2016 FIA Cross Country Dünya Kupası'nda MINI ve MINI ALL4 Racing olumlu bir başlangıç yaptı. Yazeed Al Rajhi genel klasmanda ikinciliği...

2016 FIA Cross Country Dünya Kupası'nda MINI ve MINI ALL4 Racing olumlu bir başlangıç yaptı. Yazeed Al Rajhi genel klasmanda ikinciliği elde etti. 

Mikko Hirvonen ise üçüncü oldu. Münih. Yazeed Al Rajhi (KSA) ve yardımcı pilotu Timo Gottschalk'tan (GER) oluşan MINI ALL4 Racing ekibi, 2016 FIA Cross Country Dünya Kupası'nın ikinci raundu olan Abu Dhabi Desert Challenge'ı zorlu bir ikincilikle tamamladı. 

Kendilerine kürsüde, üçüncü sırada Mikko Hirvonen (FIN) ve Michel Perin'den (FRA) oluşan MINI ALL4 Racing ekibi eşlik etti. Dört MINI ALL4 Racing aracının yarışı ilk beş içinde tamamlaması MINI için diğer bir başarı oldu ve böylece bu simge haline gelmiş uzun mesafeli cross country ralli otomobillerinin beşi, yarışı ilk on içinde tamamladı. 

Abu Dhabi Desert Challenge'ın her etabını ilk beş içinde tamamlayan Yazeed Al Rajhi ve Timo Gottschalk eşleşmesi, bu birlikteliğin ender görülen türde olduğunu kanıtladı. Al Rajhi şunları söyledi: 

"Çok mutluyum. Kolay bir ralli değildi. Dik düşüşler ve kum nedeniyle kum tepeciklerinde risk çok fazlaydı. Bu pozisyonu elde etmek için kontrollüydük ve durumu iyi idare ettik." Mikko Hirvonen (FIN), yardımcı pilotu Michel Perin (FRA) ile göz önünde bulundurulması gereken bir güce sahip olduklarını yeniden gösterdi. 

Bu etkinlik Hirvonen'in şimdiye kadarki en uzun çöl yarışı olmasına rağmen, kendisi podyuma çıkmayı başardı (4. Etap) ve genel klasmanda yarışı üçüncü olarak bitirdi. Hirvonen: "Kum tepecikleri ve kumlar içinde beş gün, düşündüğümden daha zorlu geçti. 

Hayatımda bu kadar çok terlememiştim. Yine de iyi bir deneyimdi ve iyi bir hafta oldu. Üçünü olarak tamamlamak iyi bir sonuç." Amerikalı Bryce Menzies için Abu Dhabi Desert Challenge, bir MINI ALL4 Racing'i kontrol ederek beş gün boyunca sürekli olarak çöl koşullarında mücadele ettiği ilk yarış oldu. 

Yalnızca bu nedenlerle bile yardımcı pilotu Andreas Schulz (GER) ile birlikte bu zorlu yarışı dördüncü olarak tamamlayabilmesi merak uyandırıyor. Menzies: "İlk birkaç gün çok zorluydu, iki kez kuma saplandık. Bu hatalar olmasaydı çok daha iyi bir derece yapardık. 

Genel anlamda MINI ALL4 Racing'de olmak, neyi yapıp neyi yapamayacağını öğrenmek iyi hissettiriyor. Son birkaç gün kendimi biraz rahatsız hissetsem de yarış gerçekten çok heyecan vericiydi.” Jakub Przygonski (POL), Tom Colsoul (BEL) ile birlikte MINI ALL4 Racing #209'da dört çeker bir araçta yarışma eğitimine devam etti. 

Eski motosiklet sürücüsü, MINI ALL4 racing aracını beş günlük yarışın sonunda beşinciliğe yerleştirdi. Przygonski şunları söyledi: "Yarıştan son derece keyif aldım, çünkü kum tepelerinde yarışmanın ne kadar zor olduğunu gördüm. Aynı zamanda otomobiller arasındaki rekabetin tıpkı motosikletlerdeki gibi oldukça yüksek bir seviyede olduğunu gördüm. 

Dolayısyla evet, sonuçtan memnunum." Birleşik Arap Emirlikleri'nden katılan sürücü Sh. Khalid Al Qassimi ve yardımcı pilotu Khalid Al Kendi (Abu Dhabi Racing #203) kararlı bir biçimde yedincilikle ilk ona giren beşinci MINI ALL4 Racing ekibi oldu. Alman ikili Stephan Schott ve Holm Schmidt ise Abu Dhabi Desert Challenge'ın üçüncü gününde sıralamada geriye düşseler de olağanüstü bir geri dönüş sergilediler. 

Alman ekip, son etabın (5. Etap) bitiminde yarışı 11. olarak tamamlayarak genel klasmanda 18. sıraya yerleştiler. Vladimir Vasilyev ve Konstantin Zhiltsov'dan (#201) oluşan Rus ekip ise rallinin ilk başlarında MINI ALL4 Racing ekipleri arasında yarışın favorisi oldu. Ancak yarışın ortalarında yaşadıkları talihsizlik nedeniyle yarışı bırakmak zorunda kaldılar.