Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

SUBARU YENİ PLATFORMU NEWYORK AUTOSHOWDA SERGİLENECEK

Subaru’nun gelecek nesil platformu, markanın 2025’e kadar sunacağı elektrikli, hibrid ve içten yanmalı motorlu araçların tamamına uygun, gö...

Subaru’nun gelecek nesil platformu, markanın 2025’e kadar sunacağı elektrikli, hibrid ve içten yanmalı motorlu araçların tamamına uygun, gövde sağlamlığı ve performansta gözle görülür bir gelişme sağlayacak. 


Platform’un ilk olarak kullanılacağı Yeni Impreza konsepti, 23 Mart 2016 tarihinde New York Otomobil Fuarı’nda gösterilecek. Subaru’nun genel araç performansında bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük iyileştirme olarak nitelendirilen platform, yüksek performansın ötesine geçen, duyguları harekete geçiren bir “dinamizm hissi” verecek. 

• Yeni Subaru Küresel Platform, içten yanmalı, hibrid ve elektrikli otomobillere uygun. 
• Otonom sürüş için gerekli olan altyapı bugünden hazır. 
• Gövde burulma direncinde % 100’e varan iyileştirme sağlıyor. 
• Bir çarpışma anında darbe enerjisi sönümlendirmesinde %40 oranında iyileştirme. 
• Platformun modüler yapısından dolayı tek üretim bandında montaj yapılabilme ve verimlilik artışı mümkün olacak. 

Subaru otomobillerinin üreticisi Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), şirketin tüm gelecek nesil araçlarında kullanılacak mimari “Subaru Küresel Platformu”nu tanıttı. 

Subaru’nun ana teknolojilerini temsil eden yatay yerleşimli Boxer motorlar, Simetrik Dört Çeker (AWD) ve EyeSight ile birlikte bu yeni platform, yeni nesil Subaru araçlarının da temelini oluşturacak. 

Yeni platformun ilk olarak kullanılacağı model 2016 Impreza olurken, 2025’e kadar bu platforma sahip araçların üretimine devam edilecek. 

2016’dan 2025’e kadar kullanılacak olan platform, gelecek düşünülerek tasarlandı. Subaru’nun genel araç performansında bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük iyileştirme olarak nitelendirilen platform, yüksek performansın ötesine geçen, duyguları harekete geçiren bir “dinamizm hissi” verecek. 
Yeni platformun dünyanın en yüksek güvenlik seviyelerini karşılaması da hedefler arasında. Aynı zamanda gelecekte elektrikli araçların yaygınlaşma öngörülerine de uygun olarak hem içten yanmalı hem hibrid hem de elektrikli otomobillere yönelik tasarım konseptine uyumlu. 

Subaru tarihinin en büyük genel performans evrimi Yeni platform, doğrudan hislere hitap eden ve benzersiz yumuşaklıkta ve konforda bir sürüş sunan, tamamen olağanüstü performans ve özelliklerle desteklenen yeni bir sürüş tecrübesini mümkün kılıyor. 

Özellikle yeni platform, Subaru’nun dinamiklik hissini 3 farklı alanlarda daha da pekiştirecek: “Düz hat stabilitesi”, “Gövde rijitliği ve akustik” ve “Konfor”. 

Düz hat stabilitesi Yeni platform, aracın gövdesinde ve şasisinde sağlamlığı büyük ölçüde artırıyor (mevcut modellerde %70’ten %100’e varan bir artış) ve süspansiyon sisteminde önemli gelişimler sağlayıp daha düşük bir ağırlık merkezi elde ederek sürücülerin aracı istedikleri gibi, bütünüyle kontrol edebilmelerine olanak sağlayan son derece hassas bir yol tutuşu sunuyor. 

Sürüş esnasında gereksiz hareketlerin ortadan kaldırılmasıyla aracın yol yüzeyine tutmasını sağlayarak, geleceğin otonom araçlarındaki yüksek düz hat stabilite ihtiyacını ön planda tutan bir seyahat performansı sunuyor. 

Gövde rijitliği ve akustik Geliştirilmiş çerçeve yapısı ve parçalar arasındaki daha güçlü birleşme noktaları yeni platformun aşınma dayanıklılığını mevcut modellere göre %70 oranında artırıyor. Bu, rezonansı ve bükülmeyi tüm gövdeye yayarak direksiyon, zemin ve koltuklardaki titreşimi büyük ölçüde azaltıyor. Araç sınıfının ötesine geçen bir sessizlik sağlıyor. 

Konfor Yeni platform, süspansiyon bağlantısının sağlamlığını artırarak aracın gövdesini eğriltmeden süspansiyonun eğimini yükseltiyor ve yol yüzeyi ne kadar engebeli olursa olsun yumuşak ve konforlu bir sürüş sağlıyor. Yeni platformda, arka stabilizatör doğrudan gövdeye monte edilerek aracın gövde eğimi mevcut modellere kıyasla yüzde %50 oranında azaltılıyor. 

Otonom Sürüşe Hazır Subaru’nun yakın dönemde piyasaya sürdüğü ve sektördeki en gelişmiş güvenlik sistemlerinden biri olan EyeSight da yeni Subaru Global Platform’a uyumlu olarak geliştirilmeye devam edilecek. 

Adaptif Hız Sabitleme Sistemi ve 360 derece güvenlik sağlayan yeni Subaru modelleri yakın gelecekte günlük hayatımıza dahil olması beklenen otonom sürüş yani kendi kendine gidebilen otomobillere katılacaklar. Dünyanın en yüksek güvenlik seviyelerini karşılayacak Düşük Ağırlık Merkezi: Yeni platform mevcut modellerden 5 mm daha alçak bir ağırlık merkezi sağlıyor. 

Sağlamlık konusundaki büyük gelişimler ve süspansiyon sisteminin evrimiyle birlikte, bu daha düşük ağırlık merkezi her zamankinden daha sağlam bir sürüş tecrübesini mümkün kılıyor ve yüksek performanslı spor otomobiller seviyesinde olağanüstü bir kıvraklık sağlayarak engellerden kaçma becerisi sunuyor. 

Pasif Güvenlik: Çarpma esnasında daha verimli bir enerji sönümlendirmesi sağlayan çerçeve yapısı ve sıcak presleme yöntemiyle üretilen malzemeler de dahil olmak üzere yüksek dayanımlı çelik levhaların daha fazla kullanılmasından doğan güçlendirilmiş gövde dayanıklılığı sayesinde, darbe enerjisi emilimi mevcut modellere kıyasla %40 oranında iyileşiyor. 

Platform güç açısından daha fazla gelişim ve yeni malzemeler öngörüyor ve 2025 yılında bile dünyanın en yüksek çarpma güvenliği oranlarını sunmaya devam etme potansiyelini taşıyor. İçten yanmalı, hibrid ve elektrikli araçların tümüne uygun Yeni platform tüm Subaru modelleri için tek bir tasarım konsepti sunacak. 

Tüm araç türlerinin temel özelliklerini bir seferde planlamak ve bu temel özellikleri farklı modellerin ihtiyaçlarıyla uyum sağlayacak ve esnek bir biçimde ayarlamak tüm Subaru serisini güçlendirirken, şirketin her bir modelin güçlü yanlarından faydalanarak yeni modeller geliştirmesine de olanak sağlayacak. 

Yeni konsept, bir tasarım konseptinin yalnızca içten yanmalı motorlara değil, aynı zamanda hibrid araçlara, Plug-In-Hibrid (Şarj edilebilen) araçlara, elektrikli otomobillere ve gitgide daha fazla talep görecek olan diğer alternatif güç ünitelerine de uyum sağlamasına olanak verecek. 

 Tek tasarım konseptine dayalı gelişim, zengin bir model yelpazesi geliştirmek ve bundan doğan tasarrufları, ürünleri daha rekabetçi kılabilecek Ar-Ge personeli ve tesislere aktarmak için kullanılabilecek. Birden çok model için tek platform kullanımı sayesinde, geçmişteki gibi farklı fabrikalarda araç üretmek yerine tek bir üretim tesisinde üretimi mümkün kılacak. 

Bu Subaru fabrikalarında ve ortak şirketlerde üretim verimliliğini artıracak. Yeni tekleştirilmiş tasarım konsepti aynı zamanda Japonya’daki iki fabrikada ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Subaru of Indiana Automotive tesisinin tek bir hatta birden çok farklı modelin ortak üretiminin gerçekleştirmesini kolaylaştırarak küresel üretim sistemini daha da esnek bir hale getirecek. 

 Subaru Küresel Platformu Bu faydaları sunan Subaru Küresel Platformu, 2016’da piyasaya damga vurması beklenen yeni nesil Impreza’dan başlayarak bundan böyle tüm Subaru araçların geliştirilmesinde kullanılacak. Yeni Impreza konsepti, 23 Mart 2016 tarihinde New York Otomobil Fuarı’nda gösterilecek.