Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

SEBASTİEN LOEB TEAM PEUGEOT HANSEN İLE DÜNYA RALLİKROSS ŞAMPİYONASI’NA KATILIYOR

Ocak ayında Peugeot 2008DKR ile Güney Amerika’da zorlu Dakar Rallisine katılan motorsporları dünyasının efsane pilotu Sebastien Loeb, Team ...

Ocak ayında Peugeot 2008DKR ile Güney Amerika’da zorlu Dakar Rallisine katılan motorsporları dünyasının efsane pilotu Sebastien Loeb, Team Peugeot Hansen ile Dünya Rallikross Şampiyonası’nda mücadele edecek. 

Dokuz kez Dünya Ralli Şampiyonu olan Dakar maceraperesti yarış pilotu Sebastien Loeb, Team Peugeot Hansen ile 15 Nisan 2016’da Portekiz’de başlayıp 27 Kasım 2016’da Arjantin’de bitecek olan FIA Dünya Rallikross Şampiyonası’nda yer alacak. 

Geçtiğimiz Ocak ayında Güney Amerika’nın ovalarındaki 10.000 kilometrelik Dakar macerasında kullandığı 350 HP gücündeki Peugeot 2008DKR ile mücadele eden Sebastien Loeb, Dünya Rallikross Şampiyonası’nda ise Timmy Hansen’in ekip arkadaşı olarak 550 HP gücündeki 208WRX ile mücadele edecek. Bugüne kadar farklı türden birçok ralli organizasyonunda yer alan ve zaferler kazanan 42 yaşındaki Red Bull sporcusu offroad sürüşün kralı konumunda. 

Yeni macerasını değerlendiren usta pilot: “İlk defa Dünya Rallikross Şampiyonası’nda tüm sezon boyunca yarışma fırsatını yakalamak heyecan verici. Yıllar içerisinde birçok farklı ralli organizasyonunda yer aldım. Ancak rallikross son derece zorlu doğası ve Peugeot 208WRX’in son derece rekabetçi yapısı benim için bambaşka bir deneyim olacak. 
Peugeot 208WRX kadar bu yarış tipinin gerektirdiği stratejiler de benim için oldukça yeni. Dolayısıyla öğrenmem gereken çok şey var. En kısa sürede otomobile ve rallikross dünyasına alışıp son derece rekabetçi bir pilot olmayı umuyorum” dedi. Takım arkadaşı ile karşılaştırıldığında Loeb çaylak olarak görülebilir. 

Yardımcı pilot dünya şampiyonu Timmy Hansen Kaliforniya’da gerçekleştirilen 2012 X-Games yarışlarında rallikross altın madalyası alırken, ayrıca 2013 yılında Fransa’da gerçekleştirilen ayakta da yarışma fırsatını bulmuştu. 

Loeb’in takıma katılmasını değerlendiren Takım Direktörü Kenneth Hansen: “Geçen sezon Timmy Hansen ve Davy Jeanney ile ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğumuzu kanıtladık. Sebastien Loeb’i takıma dahil ederek gücümüze güç katmış olduk. 

Rallikross son derece zor bir yarış disiplini gerektiriyor ve kesinlikle hata affetmiyor. Sebastien son derece yüksek uyum sağlama kapasitesine sahip bir pilot. Ben onun son derece güçlü bir şampiyonluk adayı olacağına inanıyorum” dedi. Oldukça iddialı olan Timmy Hansel ve Sebastien Loeb ikilisi bu yıl takım ve pilot şampiyonluğunu alma hedefiyle yola çıkıyor. 

Timmy Hansen: “Tüm hayatım boyunca Sebastien’i izledim. Bir keresinde imza almak için bir araya gelmiştik. Onunla birlikte çalışmak benim için adeta rüyalarımın gerçekleşmesi anlamına geliyor. Hala öğrenmem gereken çok şey var. Ondan tavsiye almak benim için çok iyi olacak. Onun da rallikross ile ilgili öğrenebileceği çok şey olduğundan eminim. 

Böylece takımı daha iyi noktalara taşıyacağımızı düşünüyorum. Limitleri zorlayacak ve her ikimizin de ilerlemesine katkıda bulunacağız” şeklinde konuşarak Sebastien Loeb ile aynı takımda olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.