Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

LAMBORGHİNİ CENTENARİO SERİSİNİ TANITTI

Ünlü İtalyan spor otomobil üreticisi Lamborghini, kurucusu Ferruccio Lamborghini'nin 100. doğum gününe ithaf edilen Lamborghini Centena...

Ünlü İtalyan spor otomobil üreticisi Lamborghini, kurucusu Ferruccio Lamborghini'nin 100. doğum gününe ithaf edilen Lamborghini Centenario serisini tanıttı. 

İsviçre'de, Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan araç, Lamborghini'nin diğer özel üretim süper otomobilleri gibi oldukça güçlü bir otomobil. Aracın özellikleri ise şöyle: 

12 silindir 6.5 litre motor . 770 HP güç . 700 NM tork . 7-ileri ISR vites teknolojisi . 0-100 km/s performansı 2.8 sn . 0-300 km/s performansı 23.5 sn . Maksimum hız 350 km/s Tamamen kasası karbon fiber kaplanan Centenario'da, yer yer sarı renkler kullanılmış. 
Ön farlar Aventador'a göre biraz daha incelmiş. Ön alt ızgaralar da biraz daha büyütülmüş, ayrıca ön kaputa yeni hava kanalları açılmış. 

Yan taraftaki hava kanalları da genişletilmiş. Asıl sürprizi ise aracın arka kısmında. Stop lambası olarak ok şeklini andıran ince ve uzun bir yapı tercih edilmiş. Yan hava kanallarından giren hava, stop lambalarının hemen altındaki hava kanallarından çıkıyor. 

Centenario'nun iç mekan tasarımı ise, orta konsolda yer alan büyük dokunmatik bilgi ekranı dışında Aventador ile hemen hemen aynı. Centenario özel üretim bir model olduğu için, 20 Coupe, 20 üstü açık olmak üzere sadece 40 adet üretilecek. Otomobilin satış fiyatı ise vergi hariç 1.750.000 euro olarak belirlendi. Yeni Şafak