Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

FORD VİGNALE ÜRÜN GAMI GENİŞLİYOR

Ford Cenevre Otomobil Fuarı’nda geniş bir beğeni kitlesine hitap etmeye hazırlanıyor.  Yeni ürün stratejisi ile Ford markasına du...

Ford Cenevre Otomobil Fuarı’nda geniş bir beğeni kitlesine hitap etmeye hazırlanıyor. 


Yeni ürün stratejisi ile Ford markasına duygu, heyecan ve yepyeni müşteri deneyimi katmayı hedefleyen Ford, Cenevre Otomobil Fuarı’nda lüks sınıftaki temsilcisi Vignale ailesinin genişleyen ürün portföyünü beğeniye sunarken, heyecan verici yüksek performanslı modelleri ile de göz dolduruyor. 

Ford Performans markasıyla tüm hızıyla yenilikler sunmaya devam eden Ford, GT’nin yol ve yarış pistleri için olan modellerinin yanı sıra en güçlü seri üretim Fiesta ST200 modeliyle Cenevre’de sahneye çıkıyor. Ford, aynı zamanda Avrupa’daki SUV atağının vazgeçilmez üyesi yeni Kuga’nın Avrupa Motor Show Prömiyerini gerçekleştiriyor.  

Sofistike Vignale ailesi genişliyor 
Üst segment müşteri deneyiminin önemli oyuncularından birisi olmaya hazırlanan Vignale ailesi, geçtiğimiz yıl sergilenen 4 kapılı ve station wagon Mondeo Vignale’nin ardından, S-MAX Vignale, Edge Vignale ve Kuga Vignale Konsept modelleri ile genişlemeye devam ediyor. Bu üç yeni Vignale modeline ek olarak Ford, 2017 yılından itibaren satışa sunacağı 5 kapılı Mondeo Vignale modelini de ilk kez Cenevre’de görücüye çıkarıyor. 

Premium karakteri ile etkileyen Ford S-MAX Vignale ve Edge Vignale modelleri de üst sınıfa hitap eden yüksek kaliteli Windsor deri döşeme, zarif hatlara sahip koltuklar ve deri kapı iç mekan tasarımları ile dikkat çekiyor. "Vignale" etkisi ile tasarlanan çok özel koltuklar, direksiyon, gösterge paneli, orta konsol, kapı üstleri ve orta kol dayanağı da yumuşak deri ile kaliteyi hissettiriyor. 

İç mekan detayları ile konforu ve kaliteyi en üst seviyede sunan bu iki model de, Vignale’ye özel koyu renkli alaşım jantlar, sis farı çerçeveleri ve krom detaylara sahip dış tasarımı ile göze hitap etmeyi başarıyor ve kişiselleştirme olanaklarını da bu detaylar ile bir arada sunuyor. 
Ford, yeni 5 kapılı Ford Mondeo Vignale’yi de çok özel ve sofistike ince ayrıntılara ve yüksek kaliteli malzemeler ile donatarak sunuyor. Koyu renk alaşımlı jantlar, Vignale marka ve logoları, krom kapı kolları ile ayna kapakları, ön ızgara, benzersiz ön tampon ve sis farı tasarımı ile özel Vignale detayları ile 5 kapılı Mondeo Vignale ile Cenevre’de göz dolduruyor. 

Ford Mondeo Vignale aynı zamanda üst sınıfa hitap eden deri döşeme, krom alt çerçeveler ve kapı içleri için deri kol dayanakları ile ayrıntılara inen "Vignale" kalitesine sahip çok özel koltuklar ile direksiyona, gösterge paneline, orta konsola, kapı üstlerine ve orta kol dayanağına kadar uzanan yumuşak deriyi de içeriyor. Müşteri taleplerini en başarılı şekilde karşılama hedefiyle ortaya çıkarılan ve üst sınıfa hitap eden Vignale ile Ford, yüksek kalite ve kişiye özel üst seviye donanım talep eden müşterilerine daha geniş bir ürün portföyü ile ulaşacak. 

Ford Vignale modelleri, yalnızca bir tasarım veya donanım paketinin bir adı olmanın çok ötesinde, çağdaş tasarım ve özenli işçiliği, seçkin teknik özellikleri ve günümüzün en ileri teknolojisiyle bütünleştiren ayrıcalıklı bir müşteri deneyimi vaat ediyor. 
Vignale yaratıcılığın bir ifadesi olarak Ford'un modern lüks vizyonunu temsil ederek, benzersiz dış ve iç tasarım dokunuşları, birinci sınıf işçilik, yeni nesil SYNC3 gibi özel donanımlar ve teknolojileri bir arada toplayarak kullanıcılara lüks sınıf hissini başarılı bir şekilde yaşatıyor.  

Geleceğin SUV’u Kuga Vignale Concept 
 Ford’un Vignale modellerinin en büyüğü olarak dikkat çeken Kuga Vignale Concept, Cenevre Otomobil Fuarı’nda göze çarpan lüks sınıf özellikleri ile dikkat çekiyor. Kendine has inci dış rengi, iç mekanda konforu artırmaya yönelik yüksek kalite materyalleri ve deri döşemeleri hem kaliteyi hem de konforu en üst seviyede sunan geleceğin SUV’u Kuga Vignale Concept. 

Ford Performans heyecanı Ford, GT’den Fiesta ST200’e uzanan yüksek performanslı araçları ile de fuar ziyaretçilerini heyecanlandırmayı başarıyor. Özel renk seçenekleri ile sunulacak 200 PS’lik en güçlü seri üretim Fiesta ST200, spor otomobil severleri büyülemeye hazırlanırken, Ford yepyeni GT’nin hem yol hem de yarış versiyonlarını Avrupa’da ilk kez bir arada görücüye çıkarıyor.  


En güçlü seri üretim Fiesta ST200 
Ford Fiesta ST200 özel olarak kalibre edilen 1.6 litre EcoBoost benzinli motoru, 200PS ve 290 Nm değerleriyle sahip olduğu kısa süreli overboost sayesinde 15 saniye süreyle yüzde 10 daha fazla güç ve yüzde 20 daha fazla tork üretebiliyor. 

Fiesta’nın bugüne kadarki en güçlü seri üretim versiyonu olan Fiesta ST200, 0’dan 100 kilometreye 6,7 saniyede çıkabiliyor. Fiesta, ayrıca özgün Storm Grey (Gümüş Gri) rengi, mat siyah alaşım jantları ve özel iç tasarım detaylarıyla da farklılığını ortaya koyuyor. 

Fiesta ST200’ün 1.6 litre EcoBoost motoru, kısa süreli turbo besleme ile 15 saniyeye kadar ilave 15 PS güç ve 30 Nm tork üretebiliyor. Fiesta ST’nin 3.82 olan son dişli oranı, 4.06’ya kısaltılarak viteste hızlanmayı, dolayısıyla sürüş kabiliyetini geliştiriyor ve sürüş deneyimini daha keyifli hale getiriyor. 

Maksimum hız ise 230 km/h. Ford GT yol ve yarış modelleri yan yana Ford Performance serisinin zirvesinde yer alan yepyeni Ford GT, EcoBoost performansı, aerodinamiği ve hafif karbon fiber konstrüksiyonuyla teknolojileri gözler önünde seriyor. Ford GT, dünya çapında sınırlı sayıda satılacak ve Avrupa’daki müşterilere bu yılın sonlarına doğru seri üretim olarak sunulacak en özel Ford araçlarından biri olacak. 

Ford’un küresel ürün geliştirmeden sorumlu icra kurulu başkan yardımcısı ve üst düzey teknik yöneticisi Raj Nair, “Gerek yeni Fiesta ST200 veya kuralları bozan yepyeni Focus RS modellerimiz, gerekse çığır açan Ford GT süper otomobilimiz olsun, Ford Performance Serisi her zamankinden daha da güçlü. 

Ford’un EcoBoost motor teknolojisi, bir Ford Performance modelinin her bütçeye ve yaşam tarzına uyabilmesini sağlıyor,” diye konuştu. SUV atağına yeni üye: Yeni Kuga ve SYNC3 

Ford, Avrupa’da hızla büyüyen SUV segmentindeki başarılı temsilcisi Kuga’nın yeni versiyonunu Avrupa Otomobil Fuarı prömiyerini de gerçekleştiriyor. Yeni Kuga, atak ve sportif dış tasarım, ergonomik iç tasarımının yanısıra yepyeni mobil bağlantı özellikleri sunan SYNC 3 ile teknolojisini en üst seviyeye çıkarırken, yeni 120 PS 1.5 litre TDCi dizel motoruyla dikkat çekiyor. 

Ford’un Barselona’da düzenlenen Mobile World Congress iletişim konferansında Avrupa’ya ilk kez tanıttığı yeni SYNC 3 iletişim ve eğlence sistemine sahip yeni Ford Kuga, yeni SYNC 3 bağlantı sistemiyle sürücülere basit ve daha doğal konuşma sesli komutlar kullanarak müzik, navigasyon ve klima fonksiyonlarına ve bağlantılı akıllı telefonlarına kumanda etme olanağı sunuyor. 

Ford, yeni versiyonun bugüne kadarki en müşteri odaklı sistem olmasını sağlamak amacıyla araştırma kliniklerinden ve anketlerden derlenen 22.000’den fazla yorumdan ve veriden yararlandı. 

SYNC 3 sistemi daha hızlı performans ve basitleştirilmiş komutlar sunarken beş ilave dili destekliyor. Sürücüler, sadece bir tuşa basıp “Kahve istiyorum”, “Benzin almam gerek” ve “park etmeliyim” diyerek civardaki kafeleri, benzin istasyonlarını veya otoparkları tespit edebiliyor, tren istasyonlarını, havaalanı ve otelleri bulabiliyor. 

Sürücülere daha sezgisel ve kolay bir kullanım deneyimi sunan SYNC 3, daha hızlı performans sergiliyor ve daha doğal konuşma sesli komutlara yanıt verebiliyor. Kuga sürücüleri, SYNC 3’ün 8 inçlik dokunmatik ekranını tıpkı akıllı telefonları gibi kullanabiliyor. Yeni ara yüzde daha büyük ve kullanımı daha kolay butonlar yer alırken ilk defa tutarak kaydırma hareketleri kullanılabiliyor. 

 Kuga’nın güçlü ve yakıt verimli motorları Araç kullanımını daha kolay, güvenli, keyifli ve uygun fiyatlı hale getirmek için tasarlanan yeni Kuga’da bu amaçla yenilikçi sürücü destek teknolojileriyle ergonomik ve konforlu iç tasarım ve yakıt verimliliğini artıran aktarma organları kullanıldı. 

Bu doğrultuda önceki 120 PS olan 2.0 litre TDCi motorun yerini alan yeni bir 120 PS 1.5 litre TDCi dizel motorla yakıt verimliliğinin yaklaşık yüzde 5 geliştirilmesi hedefleniyor. 100 km’de hedeflenen ortalama yakıt tüketimi 4.4 litre olarak belirtiliyor. Bu motorun yanı sıra yeni Kuga 150 PS ve 180 PS 2.0 litre TDCi motorlar ile de dikkat çekiyor. 

Akıllı Dört Tekerlekten Çekiş Sistemi AWD ile birlikte de sunulan bu dizel motor seçenekleri ile 100 km’de ortalama yakıt tüketimi 150PS’lik versiyonda 4,7 litre, 180 PS’lik versiyonda 5,2 litre olarak belirtiliyor. Yeni Kuga’nın dış tasarımı da daha agresif ve sportif bir görünüme sahip.