Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

TOYOTADAN YAKIT TASARRUFU SAĞLAYAN BOYA

Hibrit teknolojili Prius’un daha düşük yakıt tüketimine sahip olmasını isteyen Toyota, yeni nesil Prius’ta ‘güneşi yansıtıcı boya’ seçeneği...

Hibrit teknolojili Prius’un daha düşük yakıt tüketimine sahip olmasını isteyen Toyota, yeni nesil Prius’ta ‘güneşi yansıtıcı boya’ seçeneğini isteğe bağlı donanımlar listesine koydu. 

Öncelikle Japon pazarında sunulmaya başlanan ‘Thermo-Tect Limon Yeşili’ seçeneği, otomobilin güneşli havalarda güneşi yansıtarak aracın içinin daha az ısınmasını, böylelikle de sürücünün daha az klima çalıştırmasını veya cam açık yolculuk etmemesini sağlıyor. 

Bu da, aracın daha az yakıt tüketmesi anlamına geliyor. 'Karbondioksit salınımı azalır' Japonya’da 350 dolar ekstra ücret karşılığı eklenen bu boyanın, otomotiv endüstrisinde bir ‘ilk’ olduğuna dikkat çekilirken, Toyota sözcüsü, “Bu boya sayesinde özellikle sıcak yaz günlerinde aracın iç kısmına iletilen sıcaklığı 5 derece civarında düşürmüş oluyoruz” dedi. 
Söz konusu boyanın etkileri tam olarak açıklanmasa da, özellikle Japonya’da yapılan bir araştırmada, benzeri boyaların kullanımının artması halinde, ülkenin karbondioksit salımının yılda yaklaşık 210 bin ton azalacağı belirtiliyor. 

Bununla birlikte, Kaliforniya Hava Kaynakları Dairesi’nin, bu tip boyaları kullanan otomotiv üreticilerine ‘karbon kredisi’ verdiği hatırlatılırken, güneş yansıtıcılı boya kullanımının Amerika’ya da getirilebileceğine dikkat çekiliyor. Kaynak : Milliyet