Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

TOYOTA TÜRKİYEDE HEDEFİNİ BÜYÜTTÜ

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş, sürdürülebilir başarıya “İnsan Odaklı” yönetim anlayışıyla ulaştı. Tüm süreçlerini ve stratejilerini...

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş, sürdürülebilir başarıya “İnsan Odaklı” yönetim anlayışıyla ulaştı. Tüm süreçlerini ve stratejilerini mutlu çalışan, bayi ve müşteri yaratmak üzerine kurgulayan Toyota, 2009 yılından bu yana ortaya koyduğu bu anlayışın meyvelerini rekor satış adetleri ve ödüller ile topladı. 



Toyota tüm dünyada olduğu gibi 2015 yılını Türkiye’de de rekorlar ile tamamladı. Türkiye binek otomotiv pazarının 725.596 adetlik satışa ulaşarak tarihi bir rekorla tamamladığı 2015 yılını Toyota da 50 bin 937 adetlik satışla kapatarak kendi rekorunu kırdı. 

Tüm dünyada 10 milyon 151 binlik bir satışa ulaşan Toyota, 2015 yılında yüzde 26 büyüme gösteren Türkiye otomotiv pazarının üzerinde bir artış göstererek satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 41 arttırdı. 

Toyota bu başarısı ile toplam binek otomobil pazarında en çok tercih edilen 4. marka, perakende otomobil pazarında ise en çok satılan 3. marka oldu. Toyota’nın bu başarısında, 34 bin 961 adet satış ile Adapazarı’nda üretilen Corolla modeli çok önemli bir yer tuttu. 
Ayrıca Corolla 2015 yılında, 1 milyon 338 bin adetlik satışı ile dünyanın en çok tercih edilen modeli olmaya da devam etti. 2015 yılında Ekim ayı itibariyle Türkiye pazarına sunulan Yeni Hilux satışa sunulduğu ilk ayda 2009 yılından bu yana 1 ayda en çok satılan pick-up olma başarısını gösterdi. 

Bu satış adedi ile Ekim ayında en yakın rakibinden yaklaşık iki kat fazla satış gerçekleştirerek, segmentinde yüzde 47’lik pazar payı elde etti. Hilux satışları 1,782 adedi son 3 ayda Yeni Hilux modelinden olmak üzere toplamda 2,928 adete ulaştı. Hibrit Yılı ilan edillen 2015’te Yaris Hybrid satışları ise 854 adete ulaştı.  

Sürdürülebilir başarı için doğru iletişim 
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “2009 yılında Toyota markasını devraldığımızda, aldığımız emanetin kutsallığının farkındaydık. Dünyada lider konumda bulunan Toyota markasını Türkiye’de de hakettiği yere tasımak için önceliğimizi değişim ve iletişim olarak belirledik. 

Doğru iletişim, bizim için çalışanlarımız, bayilerimiz, iş ortaklarımız ve tabi ki müşterilerimiz ile olan iletişimin tümünü kapsıyor. Bayilerimizi geliştirmeye ve bu sayede misafirlerimiz olarak gördüğümüz Toyota müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için pek çok proje geliştirdik. 

Örneğin; Boğaziçi Üniversitesi’nin MBA modelini aldık ve bayilerimizin şirketlerini çok daha verimli yönetebilmeleri için eğitim modülleri planladık. 2 yıldır devam eden bu eğitimler sonucunda bayi çalışanlarımız Boğaziçi Üniversitesi’nden önemli bir sertifika almış oldular. 
Bununla birlikte bayilerimizle olan iletişim çalışmalarımız her yıl düzenlediğimiz memnuniyet anketlerine de yansıdı ve 2009 yılından bu yana büyük bir sıçrama gösterdi. Yine geçtiğimiz yıl ilk kez bayilerde çalışan personelin mutluluğunu ölçtük ve daha mutlu bayi çalışanı yaratmak için yol haritamızı çizdik” açıklamasında bulundu. 

Toyota Türkiye, çalışan memnuniyetinde zirvede 
Ali Haydar Bozkurt kurum içerisinde de çalışanlarının daha mutlu ve dolayısıyla başarılı olmaları için yenilikçi, öncü projelere imza attıklarını belirtti. 

Bozkurt, “Toyota’nın temel felsefesi “İnsana Saygı”dır. Müşterileri tarafından sevilen bir marka olmanın yanında, çalışanları tarafından da takdir edilip güvenli bulunan bir firma olmayı amaçladık. Bu amaca ulaşmak için geçtiğimiz süreçte çalışanlarımıza yönelik insan kaynakları projelerini devreye aldık. 

Toyota Paylaşım Atölyeleri, Tersine Mentörlük projesi, Game Changers yönetici geliştirme programı bunlardan sadece birkaçı. Tüm bu çalışmaların sonucunda Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş olarak “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2015” yarışmasında 2 ödüle layık görüldük” dedi. Toyota’nın bu başarısı çalışan memnuniyeti anketlerine de yansıdı. 

Toyota Türkiye Pazarlama Ve Satış A.Ş 2011 yılından bu yana sektöründe her yıl çalışanlarını en çok mutlu eden firma oldu. “Süreç Odaklı” Hizmet Anlayışı ve Başarılarla Dolu 6 Yıl Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, 2015 yılını rekor satış adetleriyle bitiren Toyota’nın ana felsefesinin sadece “satış odaklı” olmadığının altını çizerek şöyle konuştu: “Toyota olarak önceliğimiz müşterilerimize hem satış hem de satış sonrası süreçlerinde mükemmel bir deneyim yaşatmak. 

Bizim için araç satışı müşteri ile olan ilişkimizin sadece başlangıcı. Daha sonra ise uzun soluklu bir ilişki yönetimi geliyor. Dolayısı ile periyodik olarak tüm önemli süreçlerimizi gözden geçiriyor ve “kaizen” geleneğinden hareketle sürekli iyileştirme yapmak için çalışıyoruz. Bu bakış açısı da, bizi sektördeki yeniliklerin öncü markası yapıyor.” 

2009’dan 2016 yılına uzanan süreçte Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş tarafından hayata geçirilen ve sektörde fark yaratan uygulamaların başında kişiye özel finansal çözümler sunan “Toyota Finans” sistemi geliyor. Kısa süre içinde tek merkezden kredi olanağı sağlayan bu sistemle esnek ödeme, düşük faiz oranları, ödeme erteleme ve alternatif taksitlendirme gibi birçok yenilikler sunuluyor. 

Toyota’nın, yaş ve model farkı gözetmeksizin çok özel avantajlar sağlayan ve sektördeki en kapsamlı sadakat programı olan “Toyota Forever Kart” uygulaması ise, 270 bin Toyota markalı aracın yüksek indirimler ve avantajlardan yararlanmasını sağlıyor. 

Servislerde uygulamaya başlanan “E-check” yazılımı ile birlikte iPad üzerinden müşteri bazında kişiselleştirilmiş bir ara yüz aracılığı ile araçların ön kontrollerinin gerçekleştirilerek güvenlik ön plana çıkarılıyor. 

 Toyota, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de topluma yarar sağlayacak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem vermeye devam ediyor. 2015 yılında hayata geçen trafikte gereksiz yere çalınan korna sesinin önüne geçmeyi amaçlayan “Korna Çalma Huzurumu Çalma” projesi ile toplumsal bilinci artırmayı ve farkındalık yaratmayı hedefliyor.  

“Bayilerimiz 2’nci El Yatırımlarını Büyük Oranda Artırdı” Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Toyota’nın bayileriyle ile birlikte 2016 yılında 2’nci el otomobil satışlarına yönelik kapsamlı çalışmalar içinde olduklarını da belirtti. Bozkurt, “Tüm bayilerimiz karlılık bakımından 2’nci el satışlarının önemini kavradı ve yatırım yapmaya başladılar. 

Toyota’nın 2’nci el satışlarına kurumsallığı getiren “Xchange By Toyota” sistemi dahilinde bayilerimiz şimdi, sıfır kilometre otomobillerdeki gibi bir düzen içinde 2’nci el satışlarını sürdürüyorlar. Orta vadede sıfır araç satışı kadar 2’nci el satışı yapılan plazalar yaratmayı hedefliyoruz” dedi.  

2017 Hedefimiz 65 Bin 
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Toyota Türkiye’nin ALJ Group tarafından satın alınmasının ardından geçen 6 yılı değerlendirdi. 

5 yıl içinde 50 bini aşan satış hedefi belirlediklerini söyleyen Bozkurt “Bu hedefe 2015 yılında ulaştık. Toplam binek otomobil pazarında yılı dördüncü, perakende satışlarda da üçüncü sırada tamamladık. Artık bu seviyeden geri dönüş olmayacaktır. 

Önümüzdeki dönem yenilenecek olan modellerimiz ile birlikte 2017 yılında 65 bin adetlik satış rakamına ulaşmak yeni hedefimiz” dedi. Filo satışlarında da başarılı bir yılı geride bıraktıklarını sözlerine ekleyen Bozkurt “Son yıllarda ivmelenen filo pazarının sektörümüzde çok önemli ve sağlam bir yere konumlandığını görüyoruz. 

Marka olarak özellikle son 2 senelik satış performansımıza baktığımızda toplam satışlarımızın içinde filo payımızın oranı yüzde 26’lar seviyelerine çıkmıştır. Bu artışta Corolla modelimizin Adapazarı’nda üretilmesinin ve kamudaki yerli araç kullanımı regülasyonu ile birlikte Corolla’nın artık kamu kurumları tarafından da tercih edilmesinin de büyük etkisi bulunmaktadır” dedi. 

Lexus Showroom’u Mart’ta Hizmete Giriyor 
Lexus’un ilk showroom’unun Mart ayında Maslak’ta hizmete gireceğini söyleyen Ali Haydar Bozkurt, “Lexus’un Türkiye’de çok yeni bir marka olmasına rağmen Türk kullanıcısının lüks ve performans beklentilerini karşılayan bir ürün gamı bulunuyor. 

2016 yılı satış hedefimiz 250 adet. Lexus için premium markalar ile rekabet edebilecek bir fiyat politikası olacak” şeklinde konuştu.