Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

2016 DA TÜRKİYEDE SATILACAK OTOMOBİLLER

Orta üst sınıftaki otomobilleri tanımlamak için bu ve bunun gibi benzetmeler yapanlara sıkça rastlanabilir.  Mercedes E Serisi, bu "...

Orta üst sınıftaki otomobilleri tanımlamak için bu ve bunun gibi benzetmeler yapanlara sıkça rastlanabilir. 
Mercedes E Serisi, bu "çok isimli" sınıfın en önemli iki oyuncusundan biri. Ve Nisan ayında Türkiye'de de satışa sunulacak olan yeni neslinde çok önemli özelliklerle gelecek. Bunlar arasında tasarımı ilk sıralarda saymak mümkün değil. 

Zira yeni E Serisi'nde denenmemiş veya daha önce hiç görmediğimiz bir tasarımla karşılaşmayacağız. Tam aksine, markanın amiral gemisi olan S Serisi ve orta sınıf temsilcisi C Serisi arasında kalan, göze hoş gelen ancak asla kalp atışlarını hızlandırmayan bir otomobilden bahsediyoruz. 

BMW 740e Karbonfiber destekli şasi, uzaktan kumandalı park etme ve kamera bazlı süspansiyon sistemi gibi teknolojilerle üst sınıfa hareket katan BMW 7 Serisi, Ağustos ayında 326 HP sistem gücüne sahip olan şarj edilebilir hibrit versiyonu 740e ile de ithal edilecek. Yaklaşık 40 km'lik elektrikli sürüş menzili sunmayı vaat eden otomobilin ortalama yakıt tüketimi ise 2,1 lt/100 km. 

VOLVO S90 İsveçli markanın 1998 yılından bu yana kullanmadığı S90 ismi, yeniden karşımıza çıkıyor. S80'in yerini alan otomobil, 5 metreye yaklaşan uzunluğu, sahip olduğu konfor ve güvenlik donanımlarıyla orta üst ve üst sınıf arasına konumlandırılabilir. XC90'la aynı platformun kullanıldığı S90'ın motor seçenekleri de XC90'la paralel ve tamamı 4 silindirli ünitelerden oluşuyor. 

Yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye'de de satışa sunulacak olan otomobilin hibrit versiyonu 1,8 lt/100 km ortalama yakıt tüketimine sahip. S90'la aynı dönemde Türkiye'de olması beklenen modelin station versiyonu V90, tavana kadar uzanan stoplarıyla tipik marka tasarımından izler sunuyor ancak geriye doğru yükselen omuz çizgisi otomobilin yerini aldığı V70'ten daha dinamik görünmesine yardımcı oluyor. 

LEXUS LS ve GS SERİSİ Japon markanın 1989 yılında başlayan hikayesinin ilk modeli olan LS Serisi bugün dördüncü nesliyle yollarda. Audi A8, BMW 7 Serisi, Mercedes S Serisi ve Jaguar XJ gibi Avrupalı üst sınıf otomobillerle mücadele edecek olan LS Serisi'nde atmosferik V8 ve hibrit V8 motor seçenekleri sunulurken, hibrit versiyon LS 600h'de standart olan 4 tekerlekten çekiş, LS 460'ta opsiyonel. 

LEXUS LS ve GS SERİSİ Japon markanın 1989 yılında başlayan hikayesinin ilk modeli olan LS Serisi bugün dördüncü nesliyle yollarda. Audi A8, BMW 7 Serisi, Mercedes S Serisi ve Jaguar XJ gibi Avrupalı üst sınıf otomobillerle mücadele edecek olan LS Serisi'nde atmosferik V8 ve hibrit V8 motor seçenekleri sunulurken, hibrit versiyon LS 600h'de standart olan 4 tekerlekten çekiş, LS 460'ta opsiyonel. 

MERCEDES Mercedes'in yeni isim düzenine uyum sağlayan son model olan SLC, nam-ı diğer makyajlı SLK, Nisan ayında geliyor. Ağabeyi makyajlı SL'le aynı dönemde satışa sunulacak olan SLC'de 156 HP gücündeki 1,6 lt'lik yeni bir baz versiyon sunulması SLK'ya göre daha makul bir başlangıç fiyatı anlamına geliyor. 

Bu ay satışa sunulan ikinci nesil C Coupe de 1,6 lt'lik motor avantajına sahip sportif Mercedesler'den bir diğeri. Otomobilin üstü açılabilen cabrio versiyonunun Temmuz ayına Türkiye'de olması planlanırken, katlanabilir tavanın kumaş olması sayesinde arka tasarımın sınıfındaki en zarif oranlardan birini sunacağı iddia ediliyor. 

AUDI A5 Yılın son döneminde satışa sunulacak olan yeni Audi A5, sivri burun yapısıyla markanın bundan sonraki dinamik tasarım yolculuğunun ilk örneği olarak kabul edilebilir. 

A4'le aynı platformu ve motorları paylaşan yeni A5'te 150 HP gücündeki 1,4 lt'lik baz motor C Serisi Coupe ile erişilebilirlik anlamında da kıyasıya bir rekabet olacağının işaretini veriyor. MINI Cabrio Yılın ilk çeyreğinde satışa sunulacak olan küçük Cabrio, MINI Connected uygulamasıyla sürücüsünü yağmur ihtimaline karşı da uyarabiliyor. 

MAZDA MX-5 Kült roadster, bahar aylarında Türkiye'de. Dördüncü nesliyle yollara çıkan MX-5'te 120 HP gücündeki 1,5 lt'lik benzinli atmosferik motor görev yapıyor. 
FORD FOCUS RS Mustang'te de görev yapan 2,3 lt'lik 4 silindirli turbo motor, Focus RS'te 320 HP üretirken, güç 4 tekerleğe birden aktarılıyor. Yılın ikinci yarısında sipariş üzerine gelecek. 

HYUNDAI ELANTRA Güncel neslin ana tasarımının evrimleşmiş haliyle şekillenen yeni Elantra Mart ayında Türkiye'de satışa sunuluyor. 1,4 lt'lik benzinli turbo motor, geliştirilmiş multimedya özellikleri ve mukavemeti arttırılmış şasi, otomobilin yenilikleri arasında yer alıyor. 

MINI CLUBMAN1 Mini'nin, bakış açısına göre, küçük bir station veya kompakt hatchback algıları yaratan modeli, iki parçalı ve yana açılan bagaj kapılarıyla birinci neslin özgün tasarım detayını koruyor. Yılın ilk çeyreğinde satışa sunulacak olan otomobil 360-1250 lt arasında değişen bagaj hacmi sunuyor. 

HYUNDAI i20 ACTIVE Zemin yüksekliği 20 mm arttırılan i20 Active, markanın küçük sınıftaki crossover'ı olarak dikkat çekmeye hazır. Şubat ayında satışa sunulacak olan otomobilin karoserindeki eklentiler de crossover tarzına vurgu yapıyor. 

MAZDA 3 DİZEL Japon markanın düşük sıkıştırma oranlı 1,5 lt'lik dizeli nihayet küçük SUV CX-3'ten sonra Mazda3'te de görev yapmaya hazır. Yılın ikinci çeyreğinde satışa sunulacak olan dizel motorda otomatik şanzıman seçeneği de olacak. 

VW PASSAT GTE 50 km elektrikli sürüş menzili iddiası taşıyan Passat GTE, Türkiye'deki az sayıdaki hibrit otomobilden biri olmaya hazırlanıyor. 3'üncü çeyrekte satışa sunulacak olan otomobilin bataryası 2,5 saatte şarj edilebiliyor. 

HONDA CIVIC SEDAN Yılın son çeyreğinde satışa sunulacak olan yeni Civic Sedan, özellikle tasarım anlamında, iki önceki neslin başardığı kırılmayı bile gölgede bırakabilecek kadar iddialı görünen bir otomobil. 1,5 lt'lik benzinli turbonun yanında 1,6 lt'lik dizel motor da otomobilde görev yapacak. 

FORD S-MAX Orta sınıf MPV'ler arasında en sportif seçeneklerden biri olan yeni Ford S-Max, Mondeo ile aynı platformu ve motor seçeneklerini de paylaşıyor. Yılın ilk çeyreğinde satışa sunulacak olan S-Max'in daha lüks olan Vignale versiyonuysa 2'nci çeyrekte gelecek. 7 kişilik otomobilde gelişmiş güvenlik donanımları var.

MERCEDES GLC COUPE Mercedes'in GLE Coupe'den sonraki ikinci SUV-Coupe modeli GLC Coupe'nin yılsonunda Türkiye'de olması bekleniyor. 2,0 lt'lik benzinli ve 2,1 lt'lik dizel dışında 3,0 lt'lik 6 silindirli benzinli ve dizel motor seçeneklerinin de sunulacağı otomobilin AMG versiyonundaysa 4,0 lt'lik çift turbo V8 görev yapacak. 

NISSAN NAVARA Yılın ilk çeyreğinde satışa sunulacak olan yeni Navara, artık adında NP300 takısını da taşıyor. Çevre görüş sistemi ve acil durum fren yardımcısı gibi özellikleriyle dikkat çeken Navara'da 160 ve 190 HP güçlerinde 2,3 lt'lik iki dizel motor var.

JAGUAR F-PACE Son dönemde güçlü bir ivme yakalayan İngilizler, F-Pace ile bunu katlamaya aday. Yılın ikinci çeyreğinde satışa sunulacak olan otomobilin motor kaputunun altında 2,0 ve 3,0 lt'lik dizel ile 3,0 lt'lik benzinli güç üniteleri yer alıyor. 

FIAT FULLBACK Mitsubishi L200'ün Fiat logolu versiyonu olan Fullback, Tofaş'ın Türkiye'deki yaygın şebekesi sayesinde ikizinden daha başarılı olabilir. Haziran ayına satışa sunulacak olan otomobilde 2,4 lt'lik dizel motor 154 ve 181 HP'lik iki versiyona sahip. 

MASERATI LEVANTE Masareti'nin Porsche Cayenne ve BMW X6 gibi lüks SUV sınıfının en sportif üyelerine meydan okuyacak olan ilk SUV'u Levante, yılın ikinci çeyreğinde 6 silindirli benzinli ve dizel motorlarla satışa sunulacak. 

SEAT TRIBU Seat'ın uzunca bir süredir beklenen ilk SUV'u yılın son döneminde satışa sunulacak. MQB platformunun değişken yapısının ürünlerinden biri olan Tribu'da Seat'ın keskin tasarım detaylarına yer verilirken, otomobil Türkiye'ye 1,6 lt'nin altında kalan motorlarla ithal edilecek. 

HONDA HR-V 1,5 lt benzinli ve 1,6 lt'lik dizel motorların görev yaptığı HR-V'de otomatik şanzıman sadece benzinli versiyonda mevcut. Yılın ikinci çeyreğinde satışa sunulacak olan otomobilin arka koltukları Jazz'daki gibi değişken. 

LEXUS RX ve NX Japon markanın bugüne gelmesinde çok önemli bir rolü olan RX ve daha geniş kitlelere ulaşmasına yardım etmesi beklenen orta sınıf SUV'u NX, bu aydan itibaren sipariş edilebilecek. Her iki otomobilde de 2,0 lt'lik 4 silindirli benzinli turbo motor ortakken, yine her iki SUV'da da hibrit versiyonlar mevcut. MQB platformunda yükselecek. 

FORD EDGE Audi Q5 ve BMW X3 gibi orta sınıf SUV'larla mücadele edecek olan Edge, yılın ikinci yarısında Türkiye'de olacak. 2,0 lt'lik dizel motoruyla bu sınıfın genel standartlarına uyumlu bir kalp taşıyan otomobilde Sync3 isimli gelişmiş multimedya sistemi görev yapacak. 

FORD KUGA Yılın son çeyreğinde satışa sunulacak olan makyajlı Kuga, yeni ön ızgarası ve farlarıyla Ford'un son dönem tasarım felsefesine uyumlu bir hale geliyor. 1,5 lt, 120 HP'lik dizel motor, önden çekişle birlikte gelecek. 

FORD RANGER Bahar döneminde satışa çıkacak olan Ranger, yenilenen yüzü ve modern multimedya sistemiyle, son dönemde çıkan yeni rakiplerine kafa tutmaya devam edecek. 

VW TIGUAN Nisan ayında Türkiye'de satışa sunulacak olan otomobilde 1,6 lt'lik dizel önemli bir yenilik. Güvenlik donanımları ve bilgi eğlence sistemi modern. 

BENTLEY BENTAYGA Ultra lüks İngiliz SUV'u Bentley Bentayga, yılın ikinci çeyreğinde Türkiye'de. 36/37 Tweetle Facebook'ta paylaş 

AUDI Q1 Seat Tribu'nun platform kardeşi, daha fazla prestij isteyenler için yılın son döneminde Türkiye'de olacak. Satış fiyatının A3 Sportback civarında olması bekleniyor. 37/37 Tweetle Facebook'ta paylaş 

VOLVO XC90 EXCELLENCE 
Bağımsız arka koltuklar, katlanabilir ön yolcu koltuğu gibi detaylarla lüks seviyesini yükselten İsveçli SUV, yaz sonunda Türkiye'de.Haber7