Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

SÜRÜCÜSÜZ YOLCU TAŞIYAN ARAÇLAR DENENECEK

Sürücüsüz, Yolcu Taşıyan Araçlar Denenecek! Daha önceleri sürücüsüz servis araçları ile, İngiltere’deki O2 etkinlik alanı etrafında, uzun ...

Sürücüsüz, Yolcu Taşıyan Araçlar Denenecek! Daha önceleri sürücüsüz servis araçları ile, İngiltere’deki O2 etkinlik alanı etrafında, uzun süredir denemeler yapan GATEway projesi, yakında Londra sokaklarında sürücüsüz araçlar ile yolcu taşıma sistemini deneyecek. 

Tesla bugüne kadarki araçlarında otomatik sürüş modlarına sahip olsa da bir sürücüye ihtiyaç... Elektrikle çalışan, dört tekerlekli, Heathrow Havalimanı içinde kullanılan kapsüllerin yapısında olacak olan yeni proje, şu ana kadar raylı sisteme bağlı olarak çalışıyordu. 

Projenin planlayıcı firması TRL, Greenwich içinde, yollarda rahatça gidebilecek bir araç istiyor. Bu yüzden de yeni kapsüller test edilecek, hem de halkın tepkisi ölçülecek.  

Sürücüsüz araçlar ile yolcu taşıma 
Westfield Sportscars firmasından ve Oxbotica ekibinden getirilen tecrübeli kişiler ile geliştirilen sürücüsüz kapsüller, yol güvenliğini sağlamlaştıracak. Şu anki Ultra Pod isimli kapsüller, maksimum 40 km/s hız ile gidebiliyor ve 6 yolcu taşıyabiliyor. 

Tasarım olarak veya hız olarak çok gelişmiş olmasa da, öncelikli amacı güvenli ulaşım olan bu kapsüller, işlerini kusursuz yapmayı planlıyor. TRL firmasının Greenwich’teki sürücüsüz araç denemeleri bu yaz başlayacak.