Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

SKODA KODİAK TANITIM İÇİN HAZIRLANIYOR

Geçtiğimiz gün Skoda Çek Cumhuriyeti'nin Facebook sayfasından yapılan bir duyuru ile, Cenevre Otomobil Fuarı'nda "Büyük" ...

Geçtiğimiz gün Skoda Çek Cumhuriyeti'nin Facebook sayfasından yapılan bir duyuru ile, Cenevre Otomobil Fuarı'nda "Büyük" bir modelin yolda olduğu bilgisi verildi. 

Bu modele dair herhangi bir görüntü yayınlamayan Skoda, yalnızca bir garaj kapısının göründüğü görselde "Büyük Birşey" metnine yer vererek otomobil severlerde merak uyandırdı. 

Bu garaj kapısının arkasında ise, Skoda'nın 2015 yılının son aylarında test sürüşlerine başladığı yeni 7 koltuklu SUV modeli Kodiak olduğu kesin görünüyor. 

İlk olarak kardeş marka Volkswagen'in Golf modelinde kullanılmaya başlanan MQB platformu üzerinde konumlandırılacak yeni 7 koltuklu SUV, geçtiğimiz aylarda tanıtılan 2. jenerasyon Volkswagen Tiguan ile de birçok ortak noktaya sahip olacak. 

Test sürüşleri uzatılmış şasiye sahip Skoda Yeti karoseri altında gerçekleştirilen yeni Skoda Kodiak'ın dış tasarımı hakkında henüz bir ipucu bulunmuyor. Yaklaşık 4.75 metrelik uzunluğa sahip olması beklenen Kodiak SUV modelinin hem 5 hem de 7 koltuklu olmak üzere iki farklı versiyonunun sunulması planlanıyor. 

Bu yeni modelin, yıl sonundan önce Avrupa hariç belirlenen pazarlarda satışa sunulacak 7 kişilik Tiguan ile aynı kabine sahip olacağı biliniyor. Motor seçeneklerini de şuanda satışta olan 1. jenerasyon VW Tiguan'dan alacak olan Skoda SUV, standart olarak önden çekişli, opsiyonel olarak 4 tekerlekten çekişli olarak tercih edilebilen benzinli ve dizel motor seçenekleri ile gelecek. 

Geçtiğimiz Ekim ayında tanıtılmasını beklendiğimiz Kodiak'ı, 5 ay erteleyerek Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtacak olan Skoda, yeni Roomster modelini de bu fuarda tanıtmayı planlıyordu. 

Ancak ortaya çıkan dizel skandalının ardından Skoda, yeni Roomster projesinin tamamını çöpe attı. Markanın Çek Cumhuriyeti'nde üretilecek yeni SUV modeli Kodiak'ın, yaz aylarında satış sunulması bekleniyor.arabalar