Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

RENAULT MONTE-CARLO HİSTORİQUE 2016 RALLİSİNE DÖRT TAKIM İLE KATILIYOR

Renault Classic 2011 yılından beri ünlü Rallye Monte-Carlo Historique’te mücadele ediyor. Bu yıl dört takım Renault 5 Turbo yarış otomobil...

Renault Classic 2011 yılından beri ünlü Rallye Monte-Carlo Historique’te mücadele ediyor. Bu yıl dört takım Renault 5 Turbo yarış otomobili ile 29 Ocak tarihinde start alacak. 

1981’in galibi Renault 5 Turbo’nun dönüşü Bu yıl 70 yaşına girecek olan Jean Ragnotti dillere destan sürüş becerilerinden hiçbir şey kaybetmedi. 
 
Üstelik tam 35 yıl önce zafer elde ettiği Renault 5 Turbo’nun direksiyonuna geçerek Rallye Monte-Carlo’ya katılıyor. Zaferin 35. yıldönümünü kutlamak için Fransız sürücü bir kez daha ‘dokuz’ kapı numarası ile yarışacak! 

Renault Classic pilotları Michel Leclère, Alain Serpaggi ve Christian Chambord Grup 2’de, altın çağını yaşarken ‘kaykay’ olarak anılan Renault 5 Alpine ile yarışacak. 

Renault Classic Takımı Monte-Carlo Historique 2016 Rallisi’ne 20 Ocak’ta başlayacak Fransa Reims’den start alacak ve 3 Şubat’ta günü Monaco’da sona erecek. 
Dört takım: • Otomobil N°1 (Grup 2 Renault 5 Alpine): 1969 senesinde Premier Pas Dunlop Coupe Gordini yarış bursunu kazanan ve bu sayede Formula 1’de yarışan Michel Leclère. Michel’in co-pilotu Monte-Carlo Historique’in tanınan pilotlarından François-Paul Forgeoux. 

• Otomobil N°9 (Renault 5 Turbo): Jean Ragnotti’nin co-pilotu 1981 Fransız Renault Cross Elf Trophy ve 1986 Renault 5 GT Turbo Trophy galibi Michel Duvernay olacak. 

• Otomobil N°12 (Grup 2 Renault 5 Alpine): Alain Serpaggi’nin co-pilotu Jean-Pierre Prevost olacak 

• Otomobil N°19 (Grup 2 Renault 5 Alpine): Christian Chambord’un co-pilotu Patrick Fourestie olacak.