Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

HYUNDAİ TUCSON TEST SÜRÜŞÜ

Hyundai Tucson benzinli ve dizel seçenekleriyle tüketiciye sunuluyor. Bizim bu hafta denediğimiz Tucson 1.6 litre benzinli motorlu olan.  ...

Hyundai Tucson benzinli ve dizel seçenekleriyle tüketiciye sunuluyor. Bizim bu hafta denediğimiz Tucson 1.6 litre benzinli motorlu olan. 

Tucson’ın dış görünüşü hemen hemen kusursuz. Öndeki geniş ızgara Lexus havasında. Yandan görünüş de oldukça hoş. Küçük SUV’larda giderek genel bir tavır haline gelen basık ve arkaya doğru akan siluet, Tucson’da da göze çarpıyor ve hatlar çok zarif. 

Tucson’ın içi ise bu otomobili sınıfının en iyisi yapmaya aday. Deri koltuklar, kaliteli plastik ve mat metalik aksamlar bu sınıf için kusursuz. 

Dash Board’un üst kısımlarında da bir miktar deri kullanılmış olsa, otomobilin içinin çok daha iyi olacağı kesin ama plastiğin kalitesi oldukça iyi olduğu için göze batmıyor. Hyundai Tucson’ın içindeki sürücü destek ekipmanları ise müthiş. Ölü nokta uyarı sistemi benzerlerinden farksız ancak şerit tutma asistanı benzersiz.

Eğer bu özelliği kullanmak isterseniz, otomobil iki şerit arasında kendi kendine ilerliyor, virajları kendi kendine alıyor. Ancak direksiyondan ellerinizi 10 saniyeden fazla ayırırsanız hemen uyarı düdükleri ötmeye başlıyor. Bu özellik hiçbir otomobilde görmediğim bir şey. 


BU FİYATA ÜST SINIF LÜKSÜ 
1.6 litrelik benzinli motor 177 beygir gücünde. Düşük devirlerde biraz sıkıntılı gibi görünse de 3 bin devirden sonra çok başarılı. Ancak yüksek viteslerde elastikiyeti biraz zayıf. Yine 195 km/s hıza kadar rahatça çıkıyor ve yol tutuşunda sorun yok. 

Tüketimi ise çok az değil. 100 kilometrede 11 litre civarı bir tüketim yaptım. Süspansiyon çok ama çok başarılı. Yolda ve yol dışında sıkıntısız bir sürüş ve yol tutuş sağlıyor. Frenler iyi. Benim kullandığım otomobilde ön frenlerle arka frenler arasında hafif bir dengesizlik vardı. 

Tucson’un sunduklarına oranla çok ama çok makul bir fiyatı var. 1.6 litre benzinli ama 4x4 olmayanlar 77 bin TL’den başlıyor. Benim kullandığım full donanımlı ve 4 çeker olanı ise 115 bin TL civarındaki fiyatı ile bir üst sınıfın verdiği lüksü sağlıyor ve bana göre fiyat-kalite orantısında hayli öne çıkıyor. Bence Tucson küçük SUV pazarında liderliği kimseye bırakmaz ve bunu da hak ettiği için elde eder. 

NAVİGASYON BAŞARILI 
Navigasyon ekranı son dönemde gördüklerim arasında en başarılı olanlardan. Otomobilinizi Wi-Fi ile internete bağlayıp, her türlü bilgiye ekranınız üzerinden ulaşabiliyor, müzik dinleyebiliyor, video izleyebiliyorsunuz. 

Gördüklerimin en iyisi diyebilirim. Müzik sisteminin kalitesi vasat ama idare eder. Ancak şahsi fikirim olarak ben otomobillerde dokunmatik ekrana karşı çıkıyorum. Çünkü yola konsantre olmayı engelliyor ve dikkat dağıtıyor.Fatih ALTAYLI/HABERTURK