Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ KIA CEE’D 75 BİN 900 TL DEN SATIŞTA

Kia’nın popüler modeli cee’d yenilendi. 1.6 litre CRDI dizel motor, 128 HP’den 136 HP’ye çıkarken, yedi ileri çift kavramalı DCT şanzıman d...

Kia’nın popüler modeli cee’d yenilendi. 1.6 litre CRDI dizel motor, 128 HP’den 136 HP’ye çıkarken, yedi ileri çift kavramalı DCT şanzıman da eklendi ve yüzde 35’e varan yakıt ekonomisi sağlandı. 
Beş kapılı cee’d hatchback ve Sportswagon modellerinde uygulanan yeniliklerle, cee’d’in iç ve dış tasarımı daha dinamik bir görüntü kazandı. 

Ayrıca güvenliği ve konforu artıran, kullanımı kolaylaştıran değişiklikler devreye alındı. 

Yeni DCT şanzımanla kullanıcılar, yakıttan tasarruf etmenin yanı sıra klasik bir otomatik şanzımanda olduğundan daha hızlı vites değiştirebilecekler. 
Yeni DCT donanımına sahip 1.6 litre CRDI motor, sadece 109 g/km karbondioksit yayıyor. Bu değer, daha önceki motor ve altı ileri otomatik şanzımanlı versiyonda 145 g/km seviyesinde bulunuyordu. 
Manuel şanzımanlı versiyonda 4.0 lt/100 km olan tüketim, DCT şanzımanlı modelde 4.2 lt’ye yükseliyor. Yenilenen CRDi motorun toku 280 Nmancak otomatik şanzımanlı versiyonda bu değer 300 Nm’ye yükseliyor. Maksimum hız 197 km/s, 0-100 km/s hızlanma ise 10.2 sn olarak açıklanıyor. 

DCT şanzımanlı modelin maksimum hızı ise 200 km/s ile daha yüksek. Bu versiyonun 0-100 km/s hızlanmasıysa 10.6 sn. Aracın sürüş, konfor ve yol tutuşu özelliklerini geliştirmek için, süspansiyon ve şaside de bazı değişiklikler yapılmış. 

Virajlarda frenin içteki tekerleğe uygulanmasıyla ortaya çıkacak savrulmayı azaltacak yeni bir tork vektörleme sistemi de eklenirken, ön tekerlek geometrisinde de değişiklikler yapılmış. 

Sürücülere çok daha kolay park edebilme imkânı tanıyan Akıllı Park Yardım Sistemi de yeni cee’d’in öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. 
YENİ CEE’D FİYAT LİSTESİ 
kia cee’d 1.6 CRDi Concept Plus 75.900 TL 
kia cee’d 1.6 CRDi DCT Premium 88.700 TL(automagg)