Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

INFINITI Q50 SPORT SEDAN TÜRKİYEDE SATIŞTA

Bayraktar Grubu’nun premium otomobil markası Infiniti, sportif sedan modeli Q50’nin ön tanıtım çalışmalarına başladı.  Yeni yılın ba...

Bayraktar Grubu’nun premium otomobil markası Infiniti, sportif sedan modeli Q50’nin ön tanıtım çalışmalarına başladı. 

Yeni yılın başında, lansmanı gerçekleştirilecek kompakt crossover Q30 modeliyle eşzamanlı olarak satışa sunulacak olan Q50 modelini yakından tanımak isteyenler Bayraktar Otomotiv İstinye ve Ankara Şubelerinde deneme sürüşü gerçekleştirebilecekler. 

Q50 modeline önceden sahip olmak isteyen müşteriler için, şubelerde sınırlı sayıda Infiniti 2.0 Turbo benzinli araç bulunuyor. Premium otomobil anlayışını zirveye taşıyan Infiniti’nin Q50 sport sedan modeli, araç üretiminde kullanılan dünyanın ilk drive by wire direksiyon sistemi olan Direkt Adaptif Direksiyon Sistemi, Aktif Şerit Destek Kontrol Sistemi (Active Lane control), Öngörülü Çarpışma Uyarı Sistemi (Predictive Forward Collision System) ve Çift dokunmatik ekran gibi yenilikçi teknolojik özellikleriyle adından söz ettiriyor. Infiniti Q50’nin 2 litrelik turbo benzinli motoru 211 beygir gücüne ve 350 Nm torka sahip. 
Dünyada ilk kez Infiniti Q50 Sport donanımlı sedan modelinde kullanılan ve gelecekte otonom sürüş için devrim niteliğinde kabul edilen Direkt Adaptif Direksiyon Sistemi, Japonya’da Otomotiv Araştırmacıları ve Gazetecileri Konferansı (RJC), yılın en önemli yeniliği kabul edilerek 2014-2015 Yılının Teknolojisi ödülüne layık görülmüştü. 

Direkt Adaptif Direksiyon Sistemi (DAS), yeni nesil bir direksiyon teknolojisi olması bakımından dünyada ilk olma özelliğini taşıyor. 

DAS sistemi, direksiyon miline gerek kalmadan kompakt motora entegre edilmiş bir direksiyon sensoru sayesinde sürücünün hareketlerini aracın tekerleklerine elektronik olarak iletiyor ve aynı zamanda yol yüzeylerinden gelen gereksiz geri bildirimi de azaltarak daha fazla denge sağlıyor. 

Bu yeni teknoloji, önceki teknolojilere göre daha yüksek bir konfor ve güvenli yol tutuş performansı sunuyor. Sınırlı sayıdaki Q50 2.0 Turbo Premium ve 2.0 Turbo Sport benzinli modelleri 65.000€’dan başlayan anahtar teslim fiyatlarıyla Bayraktar Otomotiv İstanbul ve Ankara şubelerinde satışa sunuluyor. 

Infiniti Q50 modelinin lansmanı ise 2016 yılının başında yapılacak. Infiniti markasının premium kompakt segmente farklı bir soluk getirecek Q30 modelinin de 2016 yılının ilk çeyreğinde ilk Türkiye pazarına sunulması planlanıyor. 

Markanın önümüzdeki dönem hedefleri ve satış stratejisi ile ilgili bilgi veren Infiniti Genel Müdürü Murat Gürünlü şunları söyledi: “Infiniti markamızla ilgili olarak 2016 yılının başından itibaren oldukça hareketli bir döneme gireceğiz. 

Premium sportif sedan sınıfında yer alan Q50 modelimizi ve kompakt crossover sınıfta yer alan Q30’u yeni yılın başında satışa sunacağız. Showroomlarımızda şu anda, zaten satmakta olduğumuz QX70 3.0d modelimize ek olarak sınırlı sayıda Q50 2.0 litre turbo benzinli aracımız bulunuyor. 

Bu modelimizin lansmanını yeni yılın başında planlıyoruz ama showroomlarımıza gelip aracı yakından incelemek ve test etmek isteyen müşterilerimiz için elimizde bulunan sınırlı sayıda araçla ön tanıtım çalışmalarına başladık. Bu modele lansman öncesinde sahip olmak isteyen müşterilerimiz için de yine sınırlı sayıda aracımızla ön satış yapmamız da mümkün olacak. 

Yine yeni yılın başında kompakt Q30 modelimizle küçük motorlu otomobillerin yer aldığı segmente yöneleceğiz. Q30 modelinin, rekabette daha fazla söz sahibi olmamıza ve Infiniti markasını daha fazla adetlerde satmamıza olanak sağlayacak stratejik bir model olduğunu düşünüyoruz. 

Dolayısıyla 2016 başında 1.6 litrelik motora sahip olan Q30 modelini Türkiye pazarına sunmayı planlıyoruz. Premium SUV QX70, sportif sedan Q50 ve kompakt crossover Q30’la birlikte pazarda var olan konumumumuzu güçlendireceğimize inanıyoruz”.