Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

HYUNDAİ TÜRKİYE İLK 6 AYDA 100 BİNDEN FAZLA ARAÇ İHRAÇ ETTİ

Otomotiv sektörü 2015'e hızlı girerek yılın ilk 6 ayında yüzde 45 büyüdü. Türkiye'de i10 ve i20 modellerini üreten Koreli Hyundai, ...

Otomotiv sektörü 2015'e hızlı girerek yılın ilk 6 ayında yüzde 45 büyüdü. Türkiye'de i10 ve i20 modellerini üreten Koreli Hyundai, 100 bin adetten fazla ihracat gerçekleştirdi. 

Üretici, 1,6 litrelik motoru ile 177 beygir güce kavuşup tekrar Tucson adını alan ix35 ile de son 4 ayda 5 binden fazla satış yapmayı hedefliyor. İzmit'teki Assan fabrikasında i10 ve i20 modellerini üreten Hyundai, Türkiye'den başta Avrupa olmak üzere 40'tan fazla ülkeye ihracat yapıyor. 

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, Frankfurt'taki yeni Tucson'un tanıtımında tüm modellerinde iyileştirmeler yaptıklarının altını çizerek, “Ocak-haziran arasında 48 bin 147 adet i10 ve 64 bin 963 adet i20 ürettik. Yüzde 93'ü Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere 100 bin 257 adetlik ihracat gerçekleştirdik.” dedi. 

Yurtiçinde geçen yıl 46 bin adetlik satış yaptıklarını hatırlatan Göker, bu yılın ilk 6 ayında 24 bin 312 adede ulaştıkları sene sonunda 46 bin adetlik hedeflerini rahatlıkla aşacaklarını açıkladı. Göker'in verdiği bilgilere göre; 11 bin 92 adet ile en çok i20 modeli satıldı. 
En yakın rakibinde 152 adet az satan model yüzde 18,4 pazar payıyla segmentinde ikinci. 1.647 adet satılan i10 ise yüzde 76'lık payla segmetinin açık ara lideri konumunda. İddialı oldukları SUV modeli Tucson'un 1,6 litre motor hacimli 177 beygirlik versiyonuyla birçok yenilik getireceklerini belirten Önder Göker, eylül başından itibaren bayilere dağıtacakları bilgisini vererek, “4 aylık dönem 5 bin adet satış yapmayı hedefliyoruz

.” diye konuştu. Tamamen yeni bir platforma üretilen Tucson özellikle 177 beygir benzinli turbo motordan beklentilerinin yüksek olduğunun altını çizen üst yönetici, “Boyutları da büyüyen araç zengin donanımları ile bir üst segmentin bile ihtiyaçlarını karşılıyor.” şeklinde konuştu. 

Ayrıca atmosferik 132 beygirlik 1,6 lt benzinli motor hem manuel hem de otomatik şanzımanla alınabilecek Tucson'da 184 beygirlik 2,0 lt dizel motor da 6 ileri otomatik şanzıman seçeneklerinde bulunacak. 

Aracın motorunun dışında tasarımı ve kullanım kolaylığı da sağladığını belirten Genel Müdür Önder Göker, fiyat konusunda şunları söyledi: “Henüz belli değil ancak rakiplerinden çok daha avantajlı satılacak.”  

İÇ PAZARA HİTAP EDEN BİR MODEL DAHA ÜRETECEĞİZ 
Kibar Holding ile ortaklığından memnun olan Hyundai'nin Türkiye'de yeni bir model daha üretmesi için yoğun görüşme trafiği devam ediyor. Henüz net bir karar ortaya konulmamış olmasına rağmen yeni bir modelin ne olacağı konuşulmaya başladı. 

Önder Göker, “Türkiye'de yeni bir aracı daha üretebilmek adına Kore ile görüşmelerimiz tüm hızıyla sürüyor. Bu yeni üretilecek aracın en az ihracat kadar iç pazarımıza da hitap edebiliyor olması bizim için önemli.” dedi ve şöyle devam etti: “Ancak şu an sedan, B-SUV ya da CDV gibi net bir yorum yapamıyoruz.” 

ix35' tekrar ‘Tucson' oldu 
Hyundai'nin 2004-2009 arasında Tucson ismiyle ürettiği SUV modeli, markanın modellerini i serisine çevirmesiyle 2010'dan beri ix35 ismiyle devam ediyordu. 

Ancak ‘Tucson'dan vazgeçmek istemeyen Hyundai, modeli tamamen yenilemekle kalmadı ismini de tekrar ‘Tucson'a çevirdi. Markanın, Türk tüketicisinin önceliği olan vergi avantajlı 1,6 litre hacimli turbo motoru ile 177 beygir güce kavuşan modelden beklentisi büyük.zaman