Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MİNİ 5.KEZ BİRİNCİ OLDU

İngiliz premium otomobil markasına ait modeller, "Focus Online" tarafından yayınlanan “Resale Value Giants” 2015 listesinde birço...

İngiliz premium otomobil markasına ait modeller, "Focus Online" tarafından yayınlanan “Resale Value Giants” 2015 listesinde birçok kategoride birinciliği kazandı. 

MINI, bu ödüle beş kere layık görüldü. Bu başarı, en yeni MINI modellerinin üstün teknolojisi, benzersiz stili ve premium kaliteleri ile dikkat çekmeyi başardıklarını bir kez daha göstermiş oldu. 

Ayrıca, birinci seçilen Yeni MINI One 3 Kapı, MINI Cooper S Paceman, MINI One Cabrio ve MINI Cooper Coupé bir önceki yıl kazandıkları "Resale Value Giant" unvanlarını korumayı başardı. 

"Resale Value Giant" sıralaması pazar araştırma kurumu Bähr & Fess Forecasts tarafından mevcut yeni otomobillerin dört yıl sonraki tahmini yeniden satış değerlerini analizleri sonucunda yayınlanır. Bu listede hem yüzde olarak yeniden satış değeri hem de mutlak rakamlarla amortisman değeri verilir. 

Kurumun yaptığı tahminlerde görev alan otomotiv sektörü uzmanları analiz edilen modelin yalnızca özelliklerini değil aynı zamanda marka imajını, karşılaştırmalı testlerdeki performansını, ilgili segmentte bulunan rakiplerinin durumunu ve genel ekonomik gelişmeleri dikkate alır. 

MINI bu yılın "Resale Value Giants" sıralamasında dört otomobil kategorisinde temsil edildi. Küçük otomobil segmentinde Yeni MINI One 3 Kapı yaklaşık %60,5 yeniden satış değeri ile birinci sırada yer aldı. 

MINI Cooper S Paceman, mini SUV'ler arasında %57,0 ile birinci sırada yer almayı başardı. MINI One Cabrio üstü açık otomobiller kategorisinde hem en iyi yüzdeyi (%57,5) hem de en düşük mutlak amortisman rakamını elde ederek çifte zafer kazanmayı başardı. MINI Cooper Coupé de bu yarışta geride kalmayarak euro ve cent cinsinden en düşük amortisman değeri ile birincilik kazandı. 

Bu sade 2 kapılı model bir kez daha "Resale Value Giant" Coupé unvanı kazanmış oldu. Yıllardır, otomobillerin istikrarlılık değerleri üzerinde yapılan bağımsız pazar araştırmalarında yeni MINI modelleri düzenli olarak yüksek notlar almaya devam etmiştir. 

Yeni MINI serisi tarafından kazanılan bu zaferler İngiliz otomobil markasına ait bu modellerin gelecekte de ikinci el otomobil pazarında yüksek talep göreceğini gösteriyor. Yeni MINI One 3 Kapı üst üste ikinci kez kendi kategorisinde "Resale Value Giant" unvanına layık görüldü. 

MINI Cooper 5 Kapı için yapılan istikrarlılık tahmini de son derece umut verici sonuçlar sundu. Yılın başında Alman otomobil dergisi “Auto Bild” ve Schwack pazar analistleri tarafından ortak olarak hazırlanan 2015 “Value Masters” sıralamasında bu model tüm kategorilerde genel kazanan ilan edildi. 

Bu analizler alım fiyatı ile yeniden satış fiyatı arasında mümkün olan en az fiyat farkına sahip modeller arayan yeni otomobil alacak potansiyel müşteriler için önemli bir bilgi kaynağı sunuyor. 

Verimlilik ve güvenilirlik yanında değer istikrarı da maliyet etkinliği açısından özellikle önemli bir kriterdir. MINI modelleri tüm alanlarda yüksek puan almayı başararak ekonomik verimliliğin yanı sıra sürüş keyfi ve kişisel stil açısından en çok tercih edilen otomobiller olarak kendi değerini kanıtlamış oldu.