Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

DACİA OTOMATİK VİTES YAKINDA SATIŞTA

En çok satılan araç olarak Dacia ile ilgili aracın daha verimli olması için tüketiciden farklı talepler geldiğini belirten İbrahim Aybar, “...

En çok satılan araç olarak Dacia ile ilgili aracın daha verimli olması için tüketiciden farklı talepler geldiğini belirten İbrahim Aybar, “Otomatik vitesli Dacia’ları çok yakında lanse edeceğiz. 

Artık yaptığımız inovasyonla bu segmentte de ekonomik seviyeyi yakaladık. Otomatik vitesi önce Dacia Sandreo’da sonra Duster’de uygulayacağız” dedi. Aybar, Renault Kadjar satışlarına da 25 Haziran’da başlayacaklarını söyledi. 

Ulusal ve uluslararası birçok olumsuz gelişmeye rağmen Türkiye’de otomotiv sektörü hızla büyümesini sürdürüyor. Söz konusu büyümede yeni modeller, yeni kampanyalar ve yüksek satışlarla başı çeken en önemli gruplardan biri de Renault. 

Özellikle Haziran 2015 dönemi itibariyle birçoğu faizsiz kredi avantajı ile bizzat otomobil markaları tarafından hazırlanan güncel otomobil kampanyaları satışlara zirve yaptırdı. 

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre; Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2015 yılı ilk beş ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 52,8 artarak 346 bin 392 adet olarak gerçekleşti. ODD, 2015 yılı otomotiv sektörü toplam pazarının 900-950 bin adet aralığında beklendiğini açıkladı. 

RENAULT’DAN YENİ MÜJDELER 
Tüketici güveni ve beğenisinde liderliğini sürdüren Renault Grubu da, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da binek otomobil pazarında liderliğini devam ettirmeye kararlı. 
Renault Grubu (Renault ve Dacia), 2014 yılında 133 bin 212 adet araç satışı ve yüzde 17,4 pazar payı ile en başarılı yıllarından birini yaşadı ve son 13 yılın en yüksek pazar payı gerçekleştirdi. Özellikle bu yıl yeni markalarını tanıtan grup, kısa zaman içinde ortaya koyacağı farklı otomobil tipleriyle de sektöre yeni bir damga vurmaya hazırlanıyor. 

DÜNYADA EN ÇOK SATAN DACİA 
Dacia’dan her zaman çok gurur duyduklarını ve aracın Türkiye’ye de çok uyan bir otomobil olduğunu belirten İbrahim Aybar, “Dacia, Türkiye’de en genç ürün gamı olan, içinde kendi ürettiğimiz parçanın kullanıldığı araç çeşidi. Sandero, Duster, Logan MCV, Lodgy, Dokker Van, Dokker ile büyük fark oluşturdu. 

Özellikle Sandero ile. Duster Türkiye SUV pazarından açık ara en çok satan 4X4 oldu. Lodgy ise, kendi segmentinde açık ara en önde. Lodgy’de dünyada en fazla satan ülkeyiz. Fakat dünyada Dacia satan 6’ncı ülke Türkiye. Fransa, Almanya, İspanya, İtalya, Cezayir’den sonra geliyoruz. 

Türk tüketicisi yalın otomobil olduğu için Dacia’yı çok sevdi. Çünkü, sağlam, ekonomik, akıllı alışverişin adresi olarak görülüyor” değerlendirmesini yaptı. 

OTOMATİK VİTESLİ DACİA MÜJDESİ 
Bu kadar çok sevilen araç ile ilgili gelen istekler doğrultusunda önemli bir değişikliğe imza attıklarını belirten Renault Mais Genel Müdürü Aybar, “Dacia’da otomatik vites geliyor. Artık ekonomik seviye yakalandığından Renault Dacia’da otomatik vitesi tüketici beğenisine sunacak. 

Otomatik vites, Dacia Sandreo ile başlayacak. Sonra Duster’de uygulanacak. Bu en kısa zamanda gerçekleştirilecek. Belki bu yıl, en geç 2016 yılı olacak. Çok fazla fiyat farkı olmayacak bir seviyeyi bulduk ki lanse edebiliyoruz. Bir avantaj sağlayacağı kesin. 

Beklenen yenilikti bu da çok şükür gerçekleşti” dedi. Dacia’yı geçen yıl 2014’te 34 bin küsur sattıklarını, bu yıl ilk 5 ayda 15 bin 169 aracın tüketiciler tarafından alındığını belirten Aybar, hedefler doğrultusunda yürüdüklerini ve bu alanda yüzde 4,5’luk Pazar paylarının devam ettiğini, bunu daha da geliştirmek için çalıştıklarını kaydetti. 

HER ALANDA İSTİKRAR ŞART 
Bu sene toplam otomotiv pazarının ilk 6 ayda iyi bir dönem geçireceğini belirten Aybar, ikinci yarıda satış artış hızının yavaşlayacağını, ancak buna rağmen sektörün rekor veya rekora yakın bir başarıyı elde edeceğini vurguladı. 

İbrahim Aybar, ilk 5 ayda gözlenen ortalama yüzde 52,8’lik artış hızının biraz yavaşlayarak yıl sonu itibariyle 2013 yılı rakamlarına yakın bir satış seviyesinin yakalanabileceğini belirtti. 

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Renault’da yeniliklerin bitmeyeceğini, yıl sonuna doğru eylül ayındaki Frankfurt Fuarı’ndan sonra sedan segmentinde yeni nesil bir aracı daha lanse etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi. İbrahim Aybar, bu yıl Lodgy Stepway’ı de devreye aldıklarını bu alanda bir atak gerçekleştirdiklerini, Sandreo Stepway ve Dokker Stepway ile birlikte segmenti tamamlamış olduklarını anlattı. 

Aybar, Dacia’daki otomotik vitesle birlikte çıtayı yükselteceklerini belirtti. Bir televizyon dizisinde Nurhayat rolüyle tanınan ünlü oyuncu Gupse Özay ile Dacia’da yeni bir Ramazan ayı kampanyası başlattıklarını belirten Aybar, “Bilindiği gibi 1.6’nın altında ÖTV yüzde 45, üzeri yüzde 90’a kadar çıkıyor. 

Biz her şeyi göğüsleyerek fiyatları artmadık, şartlar aynı. Faizsiz, para da almıyoruz. 2016 yılından itibaren ödemeye başla diyoruz. Biz tüketicinin araba sahibi olması için en kolay yolu seçtik. Araba almak hakikaten artık çok kolaylaştı” ifadesini kullandı. Haber7