Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

JEEP RENEGADE TEST SÜRÜŞÜ

Jeep, yeni modeli Renegade ile satışlarını katladı. Markanın en küçük temsilcisi, canlı renkleri, zengin donanımı ve düşük tüketimli motor ...

Jeep, yeni modeli Renegade ile satışlarını katladı. Markanın en küçük temsilcisi, canlı renkleri, zengin donanımı ve düşük tüketimli motor seçenekleriyle dikkat çekiyor. 

Oto­mo­tiv ta­ri­hi­nin en kök­lü ara­zi ara­cı üre­ti­ci­le­rin­den Je­ep, kas­lı gö­rü­nü­mü­nün ya­nı­na ye­ni mo­del­ler­le bir­lik­te spor­tif çiz­gi­ler ek­le­me­ye baş­la­dı. Tür­ki­ye­’de ge­çen yıl sa­tış­la­rı­nı yüz­de 100 ar­tı­ran mar­ka, bu yıl­da ben­zer bir per­for­mans he­def­li­yor. 

Çok zen­gin do­na­nım Mar­ka­nın bu ham­le­sin­de en bü­yük pa­yı kuş­ku­suz ye­ni Re­ne­ga­de alı­yor. Mar­ka­nın en kü­çük mo­de­li, spor­tif çiz­gi­le­ri, kom­pakt bo­yut­la­rı ve çok zen­gin do­na­nı­mıy­la pre­mi­um ol­ma­yan mar­ka­lar­dan bi­le pay al­ma­ya baş­la­dı. 

 7 çiz­gi­li kla­sik ız­ga­ra Bu haf­ta ko­nu­ğu­muz olan araç, kü­çük ha­cim­li di­zel mo­to­ru ve et­ki­le­yi­ci tu­run­cu ren­giy­le dik­kat çe­ki­yor. Araç­ta sa­rı, ma­vi, kır­mı­zı gi­bi can­lı renk se­çe­nek­le­ri su­nu­lu­yor. Yu­var­lak far­lar ve 7 çiz­gi­li kla­sik Je­ep ız­ga­ra­sı sa­ye­sin­de ata­la­rıy­la olan ba­ğı­nı ko­par­ma­yan araç, kö­şe­li hat­la­rıy­la ol­du­ğun­dan bü­yük gö­rü­nü­yor. 

 Pre­mi­um ha­va­sı var B-SUV seg­men­tin­de mü­ca­de­le eden araç, 4.2 met­re­lik uzun­lu­ğu, 1.8 met­re­lik ge­niş­li­ği ve 1.67 met­re­lik yük­sek­li­ğiy­le sı­nıf stan­dart­la­rı­nı aşı­yor. En in­ce de­tay­da bi­le kar­şı­mı­za çı­kan ta­sa­rım oyun­la­rıy­la pre­mi­um ha­va­sı­nı ya­şa­tan araç, iç me­kan- ­da da bil­dik Je­ep ta­sa­rı­mı­nın ile­ri­si­ne geç­miş. 

Da­ha bü­yük­müş gi­bi 7 inç­lik TFT gös­ter­ge pa­ne­li, 5 inç­lik (6.5 inç­li­ği op­si­yo­nel) do­kun­ma­tik ek­ran gi­bi tek­no­lo­jik oyun­cak­lar­la renk­len­di­ri­len kok­pit­te er­go­no­mi ve iş­çi­lik ba­şa­rılı. Ara­cın otur­ma po­zis­yo­nu al­çak ko­num­lan­dı­rıl­sa da yük­sek mo­tor ka­pu­tu sa­ye­sin­de sü­rü­cü çok bü­yük bir araç kul­la­nı­yor­muş his­si­ne ka­pı­lı­yor. İç ha­cim 5 ye­tiş­kin için ol­duk­ça fe­rah. 351 lit­re­lik ba­gaj hac­miy­le sı­nıf stan­dart­la­rın­da. 

 Saatte 178 kilometre 0-100 km/s iv­me­len­me­si­ni 10.2 sa­ni­ye­de ta­mam­la­yan araç sa­at­te 178 ki­lo­met­re sü­ra­te ula­şa­bi­li­yor. Araç­ta su­nu­lan 3 mev­sim las­tik­ler, özel­lik­le kış şart­la­rın­da ba­şa­rı­lı so­nuç­lar ve­ri­yor. Tat­lı sert süs­pan­si­yon sis­te­mi sa­ye­sin­den sert vi­raj­lar­da bi­le faz­la yat­ma­yan ara­cın yol tu­tuş ye­te­ne­ği bek­len­ti­mi­zi ra­hat­lık­la kar­şı­la­dı. 

Engebelerde rahat Yer­den yük­sek­li­ği 175 mi­li­met­re olan ara­cın yak­laş­ma açı­sı yüz­de 17.9, uzak­laş­ma açı­sıy­sa yüz­de 29.7. Araç her ne ka­dar ön­den çe­kiş­li de ol­sa, yüz­de 21.2’lik te­pe açı­sıy­la bir­lik­te bir­çok en­ge­be­den ra­hat­lık­la ge­çe­bil­di­ği­ni söy­le­ye­bi­li­riz. 

 Menzili 1000 kilometre Dizel ünite, yakıt tüketiminde de başarılı. Fabrika verilerine göre ortalama tüketimi 4.6 litre olan araç, 48 litrelik deposuyla 1000 kilometrenin üzerinde menzil vadediyor. Biz ise hem trafik hem otoyol şartlarındaki denemelerimizde 6 litrelik ortalamaya ulaştık. 

2 benzinli 2 dizel motor Renegade’de iki benzinli iki de dizel motor seçeneği mevcut. Bize 1.6 litrelik dizel motorla konuk olan araç, bu versiyonda sadece 6 ileri manuel sunuyor. 120 beygir güç ve 320 nm tork üreten motor, araca yeterli performansı sağlıyor. Gökhan Kara/Bugün

Hiç yorum yok