Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ FİAT 500X MARTTA TÜRKİYEDE SATIŞTA OLACAK

Fiat 500 ailesinin SUV gövde tipindeki son üyesi 500X, yenilikçi teknolojisi, gelişmiş donanım özellikleri ve farklı tasarımıyla Türk otomo...

Fiat 500 ailesinin SUV gövde tipindeki son üyesi 500X, yenilikçi teknolojisi, gelişmiş donanım özellikleri ve farklı tasarımıyla Türk otomobil tutkunlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. 



Uluslararası basın tanıtımı İtalya’da gerçekleştirilen Fiat’ın yeni crossover modeli 500X, 2015 yılının Mart ayında Türkiye yollarında boy gösterecek. 

Hem şehirli hem de doğaya meraklı kullanıcıların beklentilerine cevap verecek şekilde, iki farklı versiyonda tasarlanan Fiat 500X, 2015 yılından itibaren dünya çapında 100’den fazla ülkede satışa sunulacak. Dokuz ileri tam otomatik şanzıman seçeneğini sunan ilk Fiat modeli olarak da önem kazanan Fiat 500X ayrıca çift kavramalı altı ileri otomatik şanzımanıyla sınıfında fark yaratacak. 

Türkiye pazarında ilk etapta 1.6 lt MultiJet II 120 HP dizel, 1.6 lt E-Torq 110 HP ve 1.4 lt MultiAir 140 HP benzinli motorlar ile yerini alacak olan Fiat 500X, kısa süre içerisinde 140 HP’lik benzinli motorun çift kavramalı otomatik şanzımanlı versiyonu ve 1.4lt MultiAir 170 HP 4×4 dokuz ileri otomatik modelleriyle de ürün gamını genişletecek. 

2015 yılının Mart ayından itibaren Türkiye pazarında yerini alması hedeflenen Fiat 500X’in dokuz ileri otomatik şanzımanlı versiyonunun 2015 yılının ikinci çeyreğinde ülkemizde satışa sunulması hedefleniyor. 

Türkiye satış fiyatı önümüzdeki dönemde açıklanacak olan Fiat 500X, standart gövde tipinde 4×2, Cross gövde tipinde ise 4×4 veya 4×2 Traction+ çekiş sistemlerine sahip versiyonlarla pazarda yerini alacak. 

Çevre duyarlılığından vazgeçmeden, kullanıcılarına üst düzey performans sunmak için maksimum verim sağlayan dizel ve benzinli motorlar ile donatılan 500X, Fiat’ın tasarım merkezi Centro Stile’de tasarlanmış ve Melfi’deki yenilenen Sata fabrikasında üretiliyor. Sert ve belirgin hatlarıyla ilk bakışta dikkat çeken 500X, Fiat 500’ün stilistik özelliklerine yepyeni bir yorum getirdiğini açıkça gösteriyor. 

Fiat 500X, geleneksel C segmenti hatchback otomobillere eşdeğer boyutları ve aks aralığıyla, konforlu ve geniş bir iç mekân sunarken, zarafet ve dinamizm sağlayan hatlarıyla da farkını ortaya koyuyor. 

Modelde kullanılan “X” sembolü de, farklı segmentlerin bir araya geldiği bir kesişim noktasını ifade ediyor. Yeni 500X; motor, fren, direksiyon ve vites/şanzıman ayarlarına müdahale edebilen “sürüş modu seçici” özelliğiyle üç farklı sürüş modunu kullanıcısının tercihine sunuyor. 

Standart versiyonda Auto (optimum yakıt tüketimi ve konfor için), Sport (maksimum performans için) ya da All Weather (zorlu yol ve hava koşullarında maksimum güvenlik için) modlarıyla her türlü sürüş şartına uyum sağlayan aracın Cross versiyonunda ise “All Weather” modunun yerini “Traction” modu alıyor ve bu mod sayesinde kullanıcının eşsiz bir off-road deneyimi yaşaması sağlanıyor. 

Zengin motor gamının yanında; şanzıman seçenekleriyle de dikkat çeken Fiat 500X, ZF tarafından geliştirilen dokuz ileri tam otomatik vites seçeneğini sunan ilk Fiat modeli olacak. 

Aynı zamanda bu segment için de bir ilk olacak bu şanzımanın yanı sıra altı kademeli çift kavramalı otomatik vites “DCT” seçeneği de Fiat 500X’in sunduğu alternatifler arasında yer alacak. Sınıfında dünyanın en iyisi olarak kabul edilen dokuz kademeli otomatik şanzıman, istenildiğinde manuel olarak da kullanıma izin veriyor. 

Bu yenilikçi şanzıman aynı zamanda, daha çabuk hızlanma ve daha hızlı ve sarsıntısız vites değiştirmeyle birlikte, kullanıcısına çok daha hızlı tepki veriyor. Geniş dişli oranı; konfor, sürüş keyfi ve verimi en üst seviyeye çıkarırken motorun her zaman için optimum devir aralığında çalışmasını sağlıyor. 

Standart gövde tipinde 4×2, Cross gövde tipinde ise 4×4 veya 4×2 Traction+ çekiş sistemlerine sahip olan Fiat 500X, ayrıca yakıt maliyetinde yüzde 16’ya kadar tasarruf sağlayan ve karbondioksit emisyonunu azaltan eco:Drive ve interaktif kullanıcı kılavuzuyla bakım ve acil durumlarda yardımcı olan my:Car hizmetini de kullanıcılarına sunuyor.

Hiç yorum yok