Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

TOFAŞ'IN YENİ BİNEK MODELİ 2015 YILINDA YOLLARDA

Elektrikli otomobil konusunda Arçelik ile birlikte önemli çalışmalar yaptıklarını açıklayan Kamil Başaran “Yepyeni bir platform üzerine üre...

Elektrikli otomobil konusunda Arçelik ile birlikte önemli çalışmalar yaptıklarını açıklayan Kamil Başaran “Yepyeni bir platform üzerine üreteceğimiz binek modelimiz 2015’te satışa sunulacak” açıklaması yaptı. 

 İhracat ve üretimde bu yıl rekor kırılmasını beklediğini açıklayan Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Kamil Başaran, "İhracat çok kıpırdadı, Avrupa pazarının toparlanmasıyla birlikte sektör yeni rekorlar kıracak. 

Önümüzdeki dönemde de hem iç pazarın büyümesi hem hafif ticari aracın kendini toparlaması hem de ihracattaki bu iddialı rakamlar yıl sonundaki toplam pazarın 640-660 bin adet olacağını gösteriyor. 2016’da da uzun süredir hayalini kurduğumuz 1 milyon adetlik iç pazara ulaşacağımızı düşünüyorum” açıklaması yaptı. 

PAZAR PAYI ÜRETİMDE YÜZDE 20 OLDU 
Avrupa'daki toparlanmayla beraber ilk 6 ayda 106 bin adetlik bir üretim gerçekleştirdiklerini ve üretimden yüzde 20 pay aldıklarını vurgulayan Başaran, “Türkiye’de temsil ettiğimiz 6 markayla da ocak-haziran döneminde 38 bin adetlik satışla pazardan yüzde 12 pay aldık. Ticarideki payımızsa yüzde 25" dedi. 

ABD'YE İHRACAT DOBLO İLE BAŞLIYOR 
Amerika'ya ihracat konusuna da değinen Başaran, “Şu anda önceliğimiz Amerika pazarı. Montaj bantlarında çalışmalarımız devam ediyor. Sadece 80 ülkeye değil, şimdi direkt Kuzey Amerika'ya ve Kanada'ya da ihracatlarımız başlayacak" açıklaması yaptı. 

YENİ BİNEK OTOMOBİL 2015’TE GELİYOR 
Yeni binek modeli için çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Başaran, “Bugün itibarıyla da mühendislik çalışmalarımız, ürün geliştirmesi son hızıyla devam etmekte ve 2015 senesinin sonunda, bu aracı da banttan indirip ihracata ve iç pazardaki müşteri beklentilerine sunmuş olacağız. 

Bu aracın da en önemli önem arz eden tarafı üzerinde yepyeni bir platform geliştiriyor olması. Olmayan bir platformu biz Türkiye'de rakiplerimize göre de avantaj elde edeceğimiz bir sürü unsurlar üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu. 

ARÇELiK'LE ELEKTRiKLi ARAÇ 
 Elektrikli araç konusundaki çalışmalarına da değinen Başaran, “Tübitak bu konuda çok ciddi adımlar attı. Biz bu çalışmalara bir adım önceden Chrysler markamızla başladık. Yazılım ve motor konusunda Arçelik’le beraber kendi patentlerimize sahibiz. Bu alandaki patentlerimize ciddi bir talep alıyoruz” diye konuştu.akşam

Hiç yorum yok