Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ VOLVO FH SERİSİ, HANNOVER IAA FUARINDA SERGİLENDİ

Volvo Trucks Corporation Başkanı Claes Nilsson Hannover IAA’da düzenlenen basın toplantısında “Burada yeni nesil FH çekici ve kamyonlarımız...

Volvo Trucks Corporation Başkanı Claes Nilsson Hannover IAA’da düzenlenen basın toplantısında “Burada yeni nesil FH çekici ve kamyonlarımızı görüyorsunuz. 
Bir aracın yenilenmesinden bahsetmiyoruz, bunlar tamamıyla yepyeni araçlar. Yeni Volvo FH için yaklaşık 1.3 milyar Euro yatırım yaptık.Bu olağanüstü uzun yol aracı, teknolojisi ile rakiplerinden açık ara önde” dedi. 

Yeni Volvo FH serisi resmi olarak 5 Eylül'de muhteşem bir lansman ile tanıtıldı. Bununla birlikte IAA Fuarı’nda pek çok kişi yeni seriyi ilk kez yakından görme fırsatına sahip oldu. 

On yeni kamyon ve çekicinin sergilendiği Volvo Kamyon standında, yeni serinin geliştirilmiş yakıt verimliliği, işletim süresi, yol tutuş ve sürücü alanlarındaki dünyada bir dizi yenilikleri içeren özellikleri fuar esnasında konuklara tanıtıldı. 
Claes Nilsson “Sonuç olarak, bizim yeni Volvo FH’ımız dünya standartlarında bir çekicinin çok daha ötesinde. Tam anlamıyla rekabetçi iş çözümleri sunuyor. Yeni Volvo FH müşterilerimiz için ilave pek çok avantaj sağlayan yeniliklere sahip. 

Bizim de lider konumumuzu güçlendirerek yeni pazar payları elde etmemizi sağlayacak” dedi. Fuar esnasında, yeni Volvo FH’ın sunduğu düşük yakıt tüketimine güçlü vurgu yapılırken, Euro 6 motorun çevreye etkileri ve yeni I-Torque yürüyen aksamın üzerinde duruldu. 

Volvo Kamyon Kıdemli Başkan Yardımcısı Ricard Fritz yaptığı açıklamada “I-Torque düşük motor devirlerinde yüksek tork üretiyor ve mükemmel sürüş, sessiz çalışma, yüksek yakıt verimliliği sağlayan çift debriyaj teknolojisine sahip bir I-Shift şanzıman içeriyor” dedi. 

Yol verilerini aklında tutan, topografyaya göre otomatik olarak vites değiştiren ve hızı optimize eden I-See ise I-Shift şanzıman için geliştirilmiş bir yazılım paketi. I-Torque yürüyen aksam, I-See ve diğer donanım güncellemeleri ile birlikte çalıştığında kesin olarak yüzde ona kadar yakıt tasarrufu sağlanıyor. 

Euro 6 motor 2013 baharı itibariyle, I-Torque yürüyen aksam ise 2013 sonbaharında Avrupa pazarına sunulacak. Tüm yeni Volvo FHlar 2013 baharı itibariyle Avrupalı müşterilere teslim edilecek. 

İlk yeni Volvo FH, eBay sitesinde açık arttırma ile satışa çıkarılacak. Elde edilen tüm gelir ise sosyal sorumluluk için bağışlanacak.milliyet