Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

SKODA

Volkswagen çatısı altında yer alan Skoda’nın “amiral gemisi” olarak nitelenen Superb, baştan aşağı yenilenen versiyonunda yine şaşırtıcı öze...


Volkswagen çatısı altında yer alan Skoda’nın “amiral gemisi” olarak nitelenen Superb, baştan aşağı yenilenen versiyonunda yine şaşırtıcı özellikleriyle adından söz ettirmeyi başaracak. Yeni Superb, ekim ayındaki İstanbul Autoshow’da tanıtıldıktan sonra Türkiye’de piyasaya sunulacak.

Markanın en lüks modeli olan ve adı çok eskilere dayanan Superb’in ikinci nesli, Volkswagen’in en büyük üçüncü geliştirme merkezi olan Skoda Auto’ya ait Çek Cumhuriyeti’ndeki “Teknolojik Geliştirme Bölümü”nde hazırlanmış. Roomster ve yeni Fabia’nın ardından marka kimliğine uygun olarak tasarlanan üçüncü model niteliğindeki Superb, saldırgan görünüşü, uzun gövdesi, ferah ve geniş iç mekanıyla dikkat çekiyor. Yeni tasarımı, eskisine göre daha yuvarlatılmış hatlara sahip.

Rakipsiz yenilik
2001 yılından bu yana üretilen ve ilk üretildiği zamanda da rakiplerinde bulunmayan bazı özellikler sunan Superb, ikinci neslinde de bu karakterini kaybetmemiş.

Boyutları da artan yeni Superb’in en dikkat çekici niteliği, “Twindoor” olarak adlandırılıyor. Skoda mühendislerince geliştirilerek patenti alınan bu sistem, çift seçenekli arka bagaj kapağından başkası değil. Sedan olarak kabul edilen Superb’in arka bagajı istenirse sadece küçük kapakla, istenirse de arka camla birlikte açılabiliyor. Bu akıllı ve kullanışlı sistem, bagaj hacmini de genişletmiş. Bunun yanında ilk nesil Superb’de de sunulan, kapı içindeki şemsiye gözü, bu versiyonda da unutulmamış.
Yeni Superb’de, benzinli motorların başlangıcını, yeni 125 HP gücündeki 1.4 lt TSI oluşturuyor. Passat’ta da kısa süre once kullanılmaya başlanan yine TSI teknolojili ve 160 HP üreten 1.8 lt motor da olacak. Son benzinli alternatifse tümüyle yeni 260 HP’lik 3.6 FSI V6 motor. Bu motor, sadece DSG şanzıman ve 4x4 çekiş sistemiyle donatılmış.
Aracın dizel seçenekleriyse 1.9 lt (105 HP) ve 2.0 lt’lik (140 HP ile 170 HP) motorlardan oluşuyor. Türkiye’ye tüm motor seçeneklerinin getirilmesi planlanıyor.

“Comfort”, “Ambition” ve “Elegance” donanım paketleriyle, 45 bin YTL civarındaki başlangıç fiyatıyla satışa sunulması beklenen araçta, pek çok standart veya isteğe bağlı özellik bulunuyor. Bunlar arasında sayıları 9’u bulan hava yastıkları, ABS, Elektronik Viraj Fren Yardımcısı, ESP, patinaj önleyici ASR, Yokuş Kalkış esteği, Elektronik Diferansiyel Kilidi, direksiyonla yönlenebilen AFS (Adaptif Ön Farlar), otomatik park sensörü, ısıtmalı ön ve arka koltuklar, arka koltuklarda bağımsız klima kontrolü gibi unsurlar sayılabilir. milliyet

Skoda, Nisan ayı boyunca sürecek satış kampanyalarıyla tüm modellerinde uygun fiyatlar ve avantajlı ödeme alternatifleri sunuyor.

Örneğin söz konusu kampanyada yeni Fabia, 4 (2+2) yıl garanti, ayda 297 YTL’den başlayan taksit seçenekleri ve 4 bin 400 YTL’ye varan indirimli fiyatlarla satılıyor. Roomster ise yine 4 (2+2) yıl garantinin yanı sıra ayda 302 YTL’den başlayan taksit seçenekleri ve 2 bin 200 YTL’ye varan indirimli fiyatlarla satışa sunuluyor. Octavia'daysa 4 (2+2) yıl garantinin dışında ayda 304 YTL’den başlayan taksit seçenekleri ve 3 bin 700 YTL’ye varan kampanya indirimi mevcut. Ayrıca Superb’de 3 bin 700 YTL’ye, Octavia Tour’da 3 bin 100 YTL’ye varan indirimler var.milliyet

Hiç yorum yok