Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Otomotiv üreticisi Tata'nın 4x4 Pick-Up'ı Xenon, Türkiye'de satışı sunuldu

Tata'nın yeni modeli Xenon'un tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Tata Türkiye Satış Müdürü Cengiz Tiryakioğlu,...

Tata'nın yeni modeli Xenon'un tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Tata Türkiye Satış Müdürü Cengiz Tiryakioğlu, Tata'nın Avrupa ve Türkiye pazarları için ürettiği yeni Pick-Up'ı ''Xenon''un, şehir içi ve arazi kullanımında iddialı bir oyuncu olacağını söyledi.

Aracın Türkiye'nin yol ve iklim şartlarına uygun olarak üretildiğini ifade eden Tiryakioğlu, "Xenon, çok kısa sürede pazarda hak ettiği yeri alacaktır" dedi.

Tata Xenon'un Türkiye'de 31 bin 780 YTL fiyattan satışa sunulacağını bildiren Tiryakioğlu, 2.2 litrelik turboşarjlı intercooler dizel motorunun 140 beygir güç sunduğunu, aracın fiyat ve düşük işletme maliyetlerinin Xenon'a önemli avantaj sağlayacağını söyledi.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tiryakioğlu, geçen yıl Türkiye'de 12 bin adet Pick-Up satıldığını, bu yıl pazarın 14 bin adede çıkmasını öngördüklerini, bu sınıfının önünün açık olduğunu anlattı.
Tiryakioğlu, bu yıl 2 bin 500 adet Pick-Up satmayı hedeflediklerini bildirdi.

Xenon'un hedefinde aileler ve doğa meraklılarının bulunduğunu belirten Tiryakioğlu, aracın Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye'de satışa sunulduğunu söyledi.

Tata Motors'un Jaguar ve Land Rover'i bünyesine katmasına ilişkin bir soru üzerine Tiryakioğlu, bu satın almaların Tata'ya önemli bir güç kazandıracağını, İsotların Jaguar ve Land Rover satmasını konuşmanın ise erken olacağını ifade etti.

Tata'nın Türkiye Genel Distribütörü İsotlar Grup Pazarlama Müdürü Banu Eresen de 11 yıldır Tata'nın distribütörlüğünü yaptıklarını, kısa sürede önemli başarı yakaladıklarını söyledi.

Verilen bilgiye göre, Euro IV normlarına sahip düşük emisyonlu motoru ile Xenon, ekonomik yakıt sarfiyatı sunarken, şehir için ve arazi şartlarına uygun olarak tasarlandı. haber7

Hiç yorum yok